Facebook Pixel Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Παναθηναϊκός: Φορ με "χάρισμα" έκανε ήδη... κλικ στον Γιοβάνοβιτς - "Κύκλωσε" έξι Έλληνες από τον ΠΑΟ Β’! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-22 17:15:00

Φορ με "χάρισμα" έκανε ήδη... κλικ στον Γιοβάνοβιτς - "Κύκλωσε" έξι Έλληνες από τον ΠΑΟ Β’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φορ με "χάρισμα" έκανε ήδη... κλικ στον Γιοβάνοβιτς - "Κύκλωσε" έξι Έλληνες από τον ΠΑΟ Β’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι... πέρασαν τις εξετάσεις και ο επιθετικός που ξεχωρίζει! Καλύτερα από πέρσι, χειρότερα όμως απ' ότι ανέμεναν. Κάπως έτσι κρίνεται συνοπτικά η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού Β' στο πρωτάθλημα της Super League 2. Ποιοι παίκτες όμως έχουν ήδη ξεχωρίσει; Το Sportdog αναλύει.

Η δεύτερη ομάδα των Πράσινων μετά την ήττα της με 2-0 από τον Πανσερραϊκό, βρίσκεται πλέον στην 8η θέση του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος, μετρώντας 24 βαθμούς μετά από 19 αγωνιστικές. Η αλήθεια είναι πως το Τριφύλλι διάγει μία σημαντική περίοδο ντεφορμαρίσματος, έχοντας να γευτεί τη νίκη από τις 22 Ιανουαρίου(!) και την επικράτηση τότε με 4-2 επί του Διαγόρα Ρόδου.

Σε σχέση με την κακή περσινή σεζόν, στόχος όλων φέτος ήταν η χρόνια με τον Σωτήρη Αντωνίου στο "τιμόνι" να έχει θετικό πρόσημο και φυσικά, ν' αναδειχθούν παίκτες για την πρώτη ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν οι δεύτερες ομάδες των μεγάλων της Super League. Οι Πράσινοι, μάλιστα, έχουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν σταθερά τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους. Με πρώτο και κύριο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από τους παίκτες που έρχονται, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη των Ηλιάδη, Κρυπαράκου, Βολάκη, Κυριόπουλου, του αρχηγού Αθανασακόπουλου καθώς και του Σιδερά, ο οποίος είχε κερδίσει τον Γιοβάνοβιτς από πέρσι κιόλας στο βασικό στάδιο προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός Β' έφερε και νεαρούς ξένους αθλητές για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό αποκτήθηκε από την Φορτένσε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, Γκουστάβο Φουρτάδο, ο επιθετικός Πάουλο Αγκοστίνιο από την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ ενίσχυση ήρθε και από την ελληνική αγορά, καθώς το Τριφύλλι απέκτησε τον 22χρονο μέχρι πρότινος φορ του Βόλου, Αλέξανδρο Τερεζίου.

Η ξεχωριστή περίπτωση του Μπιλάλ

Όπως έχουμε επαναλάβει μέσα από το Sportdog, αυτή τη στιγμή, αν κάποιος παίκτης από τα "φυτώρια" του Παναθηναϊκού βλέπει πιο καθαρά την "πόρτα" για την πρώτη ομάδα, αυτός είναι ο Αιγύπτιος Μπιλάλ Αμπντελραχμάν από την Κ-19. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει πολύ και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες από τη νέα χρονιά, θα τον δούμε να του δίνει χρόνο συμμετοχής και στην ανδρική ομάδα. Την περίπτωσή του την αναφέρουμε, γιατί οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έχουν ήδη προβιβάσει αρκετές φορές και στον Παναθηναϊκό Β'.

Αν κάτι κάνει τον Αιγύπτιο να ξεχωρίζει περισσότερο, είναι οι θέσεις που παίρνει στη μεγάλη περιοχή. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πια αυτό που λέμε λαϊκά "χασογκόλης" ή "γκολτζής". Υπάρχει ο φορ ο οποίος ξέρει ακριβώς που πρέπει να βρίσκεται, που να κινείται κι από ποιο σημείο να εκτελεί, προκειμένου να βρίσκει μεγάλες φάσεις για γκολ (σ.σ. τα γνωστά στη γλώσσα των analytics xGoals). Από αυτές τις καλές τελικές, άλλωστε, το 40% των προσπαθειών στατιστικά καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό το χάρισμα, λοιπόν, το έχει και με τα παραπάνω ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού.

​Ο Μπιλάλ ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 15 ετών και ενσωματώθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο πατέρας του είναι ο πρώην διεθνής Αιγύπτιος, Μαζχάρ Αμπντελραχμάν, που πέρασε μεταξύ άλλων από Μονακό και Ζαμάλεκ. Παράλληλα, ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν- Ζεενί προέρχεται από τις ίδιες ακαδημίες με τον Μο Σαλάχ, καθώς και οι δύο έχουν ξεκινήσει την πορεία τους από τα τμήματα υποδομής της Αλ Μοκαουλούν! Μάλιστα σε σειρά συνεντεύξεών του, ο Μπιλάλ του Παναθηναϊκού έχει αποκαλύψει ότι ο Σαλάχ αποτελεί το πρότυπό του: "Το πρότυπό μου είναι ο Σαλάχ, έκανε τις ευρωπαϊκές ομάδες να παρακολουθούν τους Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές. Εγώ θέλω να παίξω για μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στο μέλλον, πιο συγκεκριμένα στην Premier League".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε τον... νέο Ιωαννίδη ο Αλαφούζος - Φέρνει Έλληνα άσο μέσω Τζόρτζεβιτς-Νινιάδη

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags