ΠΑΟΚ: Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να κατάφερε να πάρει μια τεράστια πρόκριση απέναντι στη Μίντιλαντ το βράδυ της Πέμπτης (24/2) και να συνεχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, όμως μερικά 24ωρα μετά εμφανίστηκε να έχει μείνει στον αγώνα με τους Δανούς και δεν κατάφερε να κερδίσει έναν πολύ ανταγωνιστικό Ιωνικό (1-1).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που μετά τον αγώνα μίλησε για την κούραση, τον κορωνοϊό και για την πορεία του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θυμίζοντας εποχές από την προηγούμενη θητεία του στην Τούμπα, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές που μάλλον βραχυκύκλωσαν παρά βοήθησαν την ομάδα του. Για ακόμα μια φορά η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ πήρε κάτω από την βάση, μιας και εκτός από το γκολ, οι Νικαιώτες κατάφερναν αρκετές στιγμές να βρεθούν απέναντι από τον Πασχαλάκη μετά από λάθη ποδοσφαιριστών του Ρουμάνου.

Παράλληλα τόσο ο Σάστρε, όσο και ο Σίντκλεϊ δεν έκαναν καλό παιχνίδι, με τον Ισπανό μάλιστα να είναι σε πολύ μέτριο απόγευμα κάνοντας αρκετές λάθος πάσες, κάτι που μέχρι τώρα δεν μας είχε συνηθίσει. Την ίδια στιγμή ο Σοάρες είχε σήμερα την ευκαιρία, αγωνιζόμενος από την αρχή της αναμέτρησης, να δείξει για ποιον λόγο υπήρξε αυτός ο ντόρος για την μεταγραφή του τον Ιανουάριο, όμως αν κάποιος δεν είχε δει τις βασικές ενδεκάδες δεν θα καταλάβαινε ότι αγωνιζόταν. Ο Πορτογάλος για ακόμα ένα παιχνίδι εμφανίστηκε χωρίς ιδέες, χωρίς να κάνει ενέργειες και φυσικά χωρίς να δικαιολογεί τα όσα είχαν ακουστεί πριν τον ερχομό του στην Τούμπα, βάζοντας πολλές αμφιβολίες στο μυαλό όλων και σίγουρα και του Λουτσέσκου. Και αν ο Πορτογάλος μπορεί να έχει την… δικαιολογία ότι ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο και για τον Σβαμπ. Ο Αυστριακός εδώ και πολύ καιρό περνάει περίοδο μεγάλου ντεφορμαρίσματος, με την εμφάνιση απέναντι στον Ιωνικό να δείχνει τον λόγο που δεν αγωνίζεται, ενώ σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που ήταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες.  

Ακόμα ένα ζήτημα που έχει να λύσει φυσικά ο Λουτσέσκου είναι και αυτό του γκολ. Ο Αντόνιο Τσόλακ για ακόμα έναν αγώνα μπορεί να έκανε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, όμως το ότι δεν μπορεί να βρει δίχτυα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης δεν έχει καταφέρει να κάνει εμφανίσεις ανάλογες με αυτές που πραγματοποιούσε στην Μάλμε, με τους ανθρώπους της ομάδας σίγουρα να σκέφτονται τι θα κάνουν το καλοκαίρι και κατά πόσο ο Τσόλακ θα μπορέσει να αποτελέσει τον άνθρωπο που θα επαναφέρει τον Δικέφαλο στους τίτλους. Το πιο σημαντικό όμως που βγαίνει από τον αγώνα με τους Νικαιώτες για τους Θεσσαλονικείς είναι άλλο και έχει ονοματεπώνυμο, Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος γκολκίπερ στην χώρα, κρατώντας σε πολλά παιχνίδια μόνος του τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο έγινε και με την Μίντιλαντ, και όχι μόνο γιατί αποκρούει το πέναλτι των Δανών, αλλά και μέχρι να φτάσει ο αγώνας εκεί έχει κάνει πολύ σημαντικές επεμβάσεις. Παρόμοια πράγματα έκανε ο Superman και με τον Ιωνικό, που μπορεί κάποιοι να του καταλογίζουν ευθύνη για το γκολ που δέχεται, όμως τόσο πριν όσο και μετά ο Πασχαλάκης είναι αυτός που κρατάει την ομάδα του να μην έχει και… άλλα. Το βασικότερο πρόβλημα και ερωτηματικό όμως είναι πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου και φυσικά ο Ζοσέ Μπότο δεν έχουν μιλήσει με τον Έλληνα γκολκίπερ για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Είναι απορίας άξιο το τι ακριβώς σκέφτονται στον Δικέφαλο αποφασίζοντας να αφήσουν ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας να αποχωρήσει χωρίς να μπει στα ταμεία της ομάδας ούτε ένα ευρώ, ενώ τι τους κάνει να σκέφτονται πως πρόκειται να βρουν τερματοφύλακα ισάξιο του Πασχαλάκη. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν η συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έχει ανατροπή στο… φινάλε, όμως το να μην ανανεώνει μια ομάδα που πάει, όπως λέει για πρωταθλητισμό, τον καλύτερό της παίκτη είναι τουλάχιστον αυτοκτονικό και σίγουρα δεν θυμίζει τον επαγγελματισμό που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν κατέβηκε το σιχαμένο πανό στην Τούμπα - Δεν έχουν άρρωστα μυαλά οι ΠΑΟΚτσήδες