Φουντώνουν τα σενάρια για τον Πινέδα, του οποίου το όνομα φιγουράρει σε μεξικανικό και ισπανικό Τύπο για την ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί μία από τις εισηγήσεις του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έρχεται αυτήν την Κυριακή (το αργότερο Δευτέρα) στην Ελλάδα, προκειμένου να πιάσει δουλειά και να εντείνει τις επαφές για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

«Μιλάει με την ΑΕΚ», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο χτύπημα της εφημερίδας «LiveSport». Ο 26χρονος Μεξικανός μέσος έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τον ελληνικό σύλλογο για να μπορέσει να παίξει στην Ελλάδα υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στην Σίβας Γουαδαλαχάρα στο MLS.

Ο Μεξικανός παίκτης θα καλωσόριζε την προοπτική να αλλάξει ομάδα, δεδομένης του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής που είχε στη Θέλτα και της εμπιστοσύνης που του έχει ο Αλμέιδα. Ο παίκτης έχει προτάσεις από την πατρίδα του. Επιθυμία του όμως είναι να παραμείνει στην Ευρώπη.

Έτσι ο Αλμέιδα του δίνει αυτήν τη δυνατότητα! Ο προπονητής της ΑΕΚ του ανοίγει την πόρτα για να έρθει στην Ελλάδα και να παραμείνει στην γηραιά ήπειρο.