Δημήτρης Καπετανόπουλος: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα Λάρισας, και μίλησε για το ντέρμπι των Δικεφάλων στην OPAP Arena, το πρέσινγκ της ΑΕΚ, τον σεληνιασμένο Αραούχο αλλά και τον κακό σχεδιασμό του Δικεφάλου του Βορρά το καλοκαίρι.

«Η προσέγγιση του ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν ίδια με το διπλό στο Καραϊσκάκης, το πλάνο ήταν το ίδιο. Απλά στον Ολυμπιακό λειτούργησε γιατί εκεί δεν ήταν καλός στο πρέσινγκ ενώ η ΑΕΚ ήταν πιο τακτοποιημένη ομάδα στο γήπεδο, έκλεψε την μπάλα αρκετές φορές, έκανε έτσι ευκαιρίες και έτσι ήρθαν τα γκολ. Οταν μια ομάδα προσπαθεί να χτίσει από πίσω το παιχνίδι της, τότε μπορεί να γίνουν λάθη. Συμβαίνει και σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη.

Στη φάση του πρώτου γκολ, θα μπορούσε και ο Ντάντας να ζητήσει πιο ψηλά την μπάλα και να μην ρισκάρει, ενώ είναι και τέλειο το τάκλιν του Αραούχο, θα μπορούσε να είχε γίνει επιθετικό φάουλ. Ο Αραούχο ήταν παντού χθες, ήταν σεληνιασμένος, μπορεί να έκανε περισσότερο τάκλιν και από τους αμυντικούς. Είναι θέμα ψυχολογίας και ξεδιπλώνει το ταλέντο του. O σχεδιασμός του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ήταν κακός. Θα πρέπει να φτιάξεις τον βασικό κορμό με έμπειρους παίκτες αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και στη συνέχεια να πάρεις νεαρούς παίκτες, όπως ο Κουαλιάτα που δεν είναι έτοιμος ακόμη να προσφέρει», είπε ο Δημήτρης Καπετανόπουλος.