Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φέρνει και αντι-Χουάνγκ μαζί με Εζέ ο Ολυμπιακός - Νέα έκπληξη από τη λίστα Κορδόν - "Τρεξίματα και δύναμη"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-12 19:45:00

Φέρνει και αντι-Χουάνγκ μαζί με Εζέ ο Ολυμπιακός - Νέα έκπληξη από τη λίστα Κορδόν - "Τρεξίματα και δύναμη"!

του Γιώργου Κτενά
Φέρνει και αντι-Χουάνγκ μαζί με Εζέ ο Ολυμπιακός - Νέα έκπληξη από τη λίστα Κορδόν - "Τρεξίματα και δύναμη"!

Φουλάρουν και για δεύτερο χαφ στο Λιμάνι τις τελευταίες ώρες. Η αποχώρηση του Κορεάτη αλλάζει τα πλάνα των Κορδόν-Μαρτίνεθ και ψάχνουν άμεσα παίκτη για να καλύψουν το κενό. Ποιος είναι πολύ ψηλά στις επιλογές τους και ποια τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά;

Ολυμπιακός: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, δεδομένου ότι τόσο ο Αντόνιο Κορδόν όσο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζουν άριστα την αγορά στην πατρίδα τους και, φυσικά, την εμπιστεύονται.

Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, είναι εξαιρετικές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν γραφτεί για τους Ερυθρόλευκους και το ίδιο ισχύει για το νέο όνομα που βρέθηκε στο ρεπορτάζ - Ο λόγος γίνεται για τον Πολ Ακουόκου, αμυντικό μέσο 25 ετών, που έχει συμβόλαιο με την Μπέτις μέχρι το καλοκαίρι του 2024, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε 18 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα.

Η περίπτωση του είχε απασχολήσει, ξανά, τους Πειραιώτες στις αρχές του καλοκαιριού, άρα πρόκειται για όνομα από τη λίστα που έχουν καταρτίσει ήδη οι Κορδόν και Μαρτίνεθ. Και έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με την περίπτωση του Χουάνγκ που θέλει να αποχωρήσει από το Λιμάνι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να μαζέψουμε πληροφορίες.

"Τρεξίματα, δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά - Σιμάο αλλά καλύτερος - Αυτά θα δώσει στην 11άδα"

"Ο Πολ Ακουόκου είναι αμυντικός χαφ, πιτσιρικάς, ήταν επιλογή του Κορδόν να τον πάει στην Μπέτις. Σίγουρα είναι μέσα στην ομάδα την τελευταία τριετία, δεν ειναι βασικός αλλά είναι στο ροτέισον - Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζουν και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Κλασικός Αφρικανός χαφ είναι, με πολλά τρεξίματα, πολύ δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά γιατί είναι πολλά χρόνια στην Ισπανία, έχει αξιόλογη κοντινή πάσα και κάνει το βασικό που κάνει ένας αμυντικός χαφ - Δίνει τρεξίματα και πνευμόνια".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Είναι στο στιλ του Σιμάο που είχε κάποτε ο Παναθηναϊκός, αν και ο Σιμάο δεν μπορούσε να την δώσει στα δύο μέτρα. Ο Ακουόκου δεν είναι έτσι τεχνικά".

Πώς μπορεί να ταιριάξει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Για εμένα είναι καθαρό αμυντικό χαφ, άρα σίγουρα αν παίξει με  4-3-3 ο Μαρτίνεθ θέλει δημιουργικά χαφ πλάι του - Οπότε σε τριάδα κοιτάζεις να έχεις πιο δημιουργικούς παίκτες αλλά δεν είναι ποδοσφαιριστής που παίρνει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, δεν είναι σε αυτό το επίπεδο τώρα. Μπορεί να έχει εξέλιξη βέβαια, αλλά μένει να το δούμε. Δεν είναι καν επιπέδου Εμβιλά ας πούμε, που είναι φτασμένος χαφ".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Η πρώτη αλλαγή Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό - Γι’ αυτό έσκασε ο Φορτούνης - Θα τον... κρεμάσει τον Χουάνγκ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags