Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στην έλευση του Ομάρ Ρίτσαρντς βρίσκονται οι Πειραιώτες, δεδομένου το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα έρθει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο 25χρονος άσος δεν είχε συμμετοχές την περασμένη αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου, καθώς ήταν τραυματίας, παρόλα αυτά έχει προοπτικές για να κάνει εξαιρετική καριέρα - Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου και το επόμενο καλοκαίρι, του 2022, είχε πάρει μεταγραφή στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Την ίδια στιγμή που στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών υπάρχει και το όνομα του Ανουάρ Ελ Γκάζι, καθώς ο 28χρονος διεθνής Ολλανδός εξτρέμ φαίνεται ότι ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του μετά από τη θητεία σε Αγγλία (Άστον Βίλα, Έβερτον) και την Ολλανδία (Αϊντχόφεν).

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, για να συλλέξουμε πληροφορίες για τους δύο παίκτες.

"Εντύπωση που θα έρθει ο Ρίτσαρντς στον Ολυμπιακό - Καλύτερος από Μασούρα ο Ελ Γκάζι, όχι από τον Μπόουλερ"

"Δεν έχει αριστερό μπακ η Νότιγχαμ, μόνο τον Τόφολο που δεν τον πιστεύουν κιόλας. Από αυτή την άποψη κάνει εντύπωση που άφησαν να φύγει ο Ρίτσαρντς", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ήταν τραυματίας, δεν είχε παίξει στη Νότιγχαμ. Τον πήρε πέρσι από την Μπάγερν και τον δίνει τώρα γιατί δεν κόλλησε στην ομάδα".

Τι είχε κάνει στην καριέρα του στην Αγγλία;

"Παλαιότερα ήταν στην Ρέντιγκ, ήταν το αστεράκι της. Έχει ποιότητα. Μου έκανε εντύπωση που είχε πάει Μπάγερν. Δεν έπαιξε καθόλου γιατί ήταν τραυματίας στη Νότιγχαμ. Για αυτό είχε διώξει ο Μαρινάκης τον περασμένο Σεπτέμβρη δύο τεχνικούς διευθυντές, είχαν φέρει 30 παίκτες και οι 10 ήταν τραυματίες".

Για τον Ελ Γκάζι, που επίσης έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες;

"Συμπαθητικός αριστερός εξτρέμ, όχι κάτι εντυπωσιακό. Καλύτερος από τον Μασούρα, για παράδειγμα, πιο ντελικάτος και γρήγορες".

Σε σχέση με τον Μπιέλ;

"Θεωρώ ότι ο Μπιέλ είναι πολύ καλύτερος".

Σάντι Μίνα: Έπαιξε δυνατά για Άρη, τον θέλει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Σάντι Μίνα: Την προσοχή τους στην Ισπανία συνεχίζουν να έχουν οι Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν, για την ενίσχυση του ρόστερ του συλλόγου, καθώς πρόκειται για αγορά που γνωρίζουν πολύ καλά.

Έτσι έχει προκύψει στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών το όνομα του Σ. Μίνα, 27χρονου επιθετικού με πολυετή θητεία στην Ιβηρική (Θέλτα, Βαλένθια), ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 30 εκατ. ευρώ το 2019!), αυτό το διάστημα είναι χωρίς ομάδα, μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως φουνταριστός όσο και στα πλάγια της επίθεσης και είναι διεθνής με όλες μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

Το sportdog έψαξε, ρώτησε και έμαθε τι έκανε πέρσι, με τη φανέλα τής Αλ Σαμπάμπ, καθώς επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Σιώρη, τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο που έχει άριστη κατάρτιση στα θέματα του αραβικού ποδόσφαιρο.

"Δεν έκανε τίποτα στην Αλ Σαμπάμπ - Είχε απασχολήσει και τον Άρη - Στημένες μπάλες, δοκιμάζει τα πόδια μέσα στην περιοχή"

Δημήτρη, τι έκανε πέρσι στην Αλ Σαμπάμπ ο Σάντι Μίνα;

"Είχε βάλει έξι γκολ: Τα δύο με κοντινή κεφαλιά, το άλλο με κενό τέρμα, δύο με σουτ μέσα στην περιοχή, κι ένα ακόμα με πλασέ. Δεν θα έλεγε κάποιος ότι τα πήγε καλά, δηλαδή. Η ομάδα του είχε αρχίσει καλά, αλλά μετά έμεινε από δυνάμεις .Τελικά ο Μίνα δεν είχε κάνει τίποτα στην Αλ Σαμπάμπ".

Πώς βρέθηκε στο αραβικό ποδόσφαιρο;

"Είχε κάποια προβλήματα και με τη δικαιοσύνη στην Ισπανία, κάπως έτσι πρέπει να υπέγραψε στην Αλ Σαμπάμπ. Να θυμίσω όμως ότι πριν από δύο χρόνια είχε γραφτεί το όνομά του στο ρεπορτάζ του Άρη".

Τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό αν έρθει στην Ελλάδα;

"Θα πάρει στημένες μπάλες, είναι κινητικός μέσα στην περιοχή, θα δοκιμάσει τα πόδια του, αλλά δε νομίζω ότι θα πιάσει στον Ολυμπιακό".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φεύγει δανεικός με οψιόν από τον Ολυμπιακό" - Εξελίξεις με 11αδατο άσο - Έρχεται μεγάλη πρόταση για Λιβάι!