Άρης: Ενα από τα πολλά που “ψάχνει” ο Άκης Μάντζιος στο διάστημα της μίνι προετοιμασίας είναι να βρει σταθερές. Τον κορμό παικτών στους οποίους θα στηριχθεί με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Σε κάποιες θέσεις τον έχει, σε άλλες όμως ακόμη...ψάχνεται καθώς δεν έχει πάρει όσα περίμενε από βασικές επιλογές, κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Το διάστημα, δίχως την πίεση αγωνιστικών υποχρεώσεων, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς θα γίνει η απαραίτητη αξιολόγηση παράλληλα με την αναζήτηση των τρόπων αντιμετώπισης στα αγωνιστικά προβλήματα που χρήζουν βελτίωσης.

Μία από τις δυσλειτουργίες που έχει εμφανίσει ο Αρης στο ξεκίνημα της σεζόν αφορούν (και) στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στη θέση αυτή μέχρι το καλοκαίρι είχε τον Μαζικού και τον Πίρσμαν, τους οποίους έδωσε με μεταγραφή και επένδυσε στους Ματαρίτα και Φεράρι. Δύο μπακ με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, αλλά μέχρι τώρα η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που προσδοκούσαν οι Κιτρινόμαυροι όταν έκαναν τις επιλογές τους. 

Ο μεν Κοσταρικανός, που ξεκίνησε με διαφορετικές προοπτικές, έχει επιστρέψει βαρύς μετά τον έναν μήνα απουσίας λόγω της τιμωρίας τεσσάρων αγωνιστικών που “κουβαλούσε” και χρειάζεται να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο γεγονός η απουσία του από την αποστολή στον αγώνα με την Κηφισιά. Ο δε Φεράρι, μπορεί να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά στον Αρη περιμένουν να πάρει περισσότερες ενισχύοντας την επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας. Η αλήθεια βέβαια για τον Αργεντινό είναι ότι το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια “φορτώθηκε“ απότομα και από τη μία είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να παρουσιάζει διακυμάνσεις. 

Από την άλλη όμως στον Αρη ξέρουν ότι σε αγωνιστικό επίπεδο μπορούν να πάρουν πολλά περισσότερα. Το ίδιο και ο Μάντζιος, ο οποίος όμως δείχνει με τις επιλογές του ότι ψάχνεται -και περιμένει - μια πιο αξιόπιστη και σταθερή λύση για το αριστερό άκρο. Στο άλλο άκρο η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη, με τον Οντουμπάτζο να είναι μέχρι στιγμής ίσως ο πιο αθλητικός παίκτης του Αρη, αλλά και ο Μοντόγια ο οποίος εξίσου “φορτώθηκε” - από τη μία μέρα στην άλλη το καλοκαίρι - όλο το βάρος, ελλείψει άλλης επιλογής, παραμένει όμως μια σταθερά για τον προπονητή και είναι ένας μπακ με εμπειρίες σε κορυφαίο επίπεδο. 

Η επιλογή του Ισπανού και στο αριστερό άκρο (βλ. ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται στο διάστημα της προετοιμασίας. Δεν αποκλείεται δηλαδή να είναι η μία λύση μέχρι να δείξουν σημάδια βελτίωσης οι δύο αριστεροί ακραίοι μπακ.

Πηγη: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτόν "σκοτώνονται" οι Big-4: H καριέρα με βοήθεια του πεθερού του και οι απειλές θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)