Ο Ούρος Ράτσιτς είναι νεαρός από το Κράλιεβο που η Σερβία δεν μπορούσε να κρατήσει το ταλέντο του. Ξεκίνησε να προπονείται σε ηλικία πέντε ετών στη σχολή ποδοσφαίρου «Bambi» στην πόλη που γεννήθηκε και στη συνέχεια μεταγράφηκε στη σχολή ποδοσφαίρου «Knjaz». Πέρασε τρία χρόνια εκεί μαζί με τον αδερφό του και επέστρεψαν στο Κράλιεβο για να φορέσουν τη φανέλα της Σλόγκα.

Ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Έπαιξε επίσης για τη Σλόμποντα, τη Τσατσάκ και την ΟΦΚ Βελιγραδίου. Πέρασα δύο χρόνια εκεί μέχρι να κάνει το μεγάλο άλμα για τον Ερυθρό Αστερα.. Ο δρόμος του προς την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν μακρύς, παρόλο που ήταν μικρός, οι γονείς του και ο αδερφός του τον βοήθησαν πολύ.

 Μόλις δύο μήνες μετά την ένταξή του στην ομάδα Νέων του συλλόγου του Βελιγραδίου, ο Ούρος Ράτσιτς είχε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο για την ομάδα των μεγάλων σε φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 8 Μαΐου 2016.

 Tο καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στη Βαλένθια έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και εκεί απέκτησε τεράστια εμπειρία παίζοντας αντίπαλος με παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Τόνι Κρόος και άλλοι.

Όμως, από εκεί και πέρα, άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Segunda Divisiion, την Τενερίφη μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Φαλαμικάο της Πορτογαλίας, τον Αύγουστο του 2019.

Τον Σεπέμβρη του 2020 επέστρεψε στο Μεστάγια και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στην Μπράγκα ως δανεικός και από τις 16 Αυγούστου 2023, ο Ράτσιτς μετακόμισε στην ιταλική, Σασουόλο.

Του αρέσει η επίθεση

Ο ύψους 1,93μ. είναι ο τυπικός Βαλκάνιος μέσος με καλό χειρισμό της μπάλας και δεξιοπόδαρος. Δεν επιλέγει πού θα είναι στην ομάδα, αλλά αισθάνεται καλύτερα όταν είναι στη θέση του επιθετικού χαφ γιατί είναι πιο κοντά στο γκολ και έχει ελευθερία στο παιχνίδι, αφού μπορεί να σουτάρει και να δώσει ασίστ πιο εύκολα.

Μπορεί να παίξει και στόπερ και γενικά όπου του ζητήσει ο προπονητής. Δεν είναι ο αγαπημένος του ρόλος, αλλά λόγω σωματικής διάπλασης και ύψους, καθώς και της ταχύτητας με την οποία σκέφτοται στο γήπεδο, μπορεί να παίξει και σε αυτή τη θέση.

Με είδωλο τον Κατάι και τον Πογκμπά

Ο Ούρος Ράτσιτς είχε ως είδωλο τον Κατάι, αλλά ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Πολ Πογκμπά. Εκτός από το ποδόσφαιρο, του αρέσει επίσης το ψάρεμα, ενώ παίζει συχνά τένις.