Μετά την ανανέωση του Γιώργου Μασούρα, στον Ολυμπιακό επικρατεί αισιοδοξία και για την παραμονή του Κώστα Φορτούνη. Άλλωστε, κανείς από τους δύο δεν ήθελε/θέλει να αποχωρήσει από την Ελλάδα και, φυσικά, αν μείνουν εδώ δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στους Πειραιώτες. Παρόλα αυτά έχουν συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις, όπως και για τη χρονική διάρκεια στα νέα συμβόλαιά τους.

Εδώ όμως είναι που τα πράγματα κάπως αλλάζουν, καθώς από την ΠΑΕ αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στους δύο παίκτες είναι το ταβάνι και δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η προετοιμασία βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, περιμένουν τις απαντήσεις τους (θετικές ή αρνητικές) άμεσα, για να μην σέρνεται η ιστορία. Τυπικά, δηλαδή, οι προτάσεις τού Ολυμπιακού είναι take it or leave it, δηλαδή δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση.

ΚΑΡΜΟ: Αποφάσισε να συνεχίσει στην Πόρτο και όχι στον Ολυμπιακό, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα βρεθεί μια ώρα αρχύτερα στην Premier League. Σεβαστό. Το ζήτημα είναι τι θα κάνουν τώρα οι Πειραιώτες: Θα αποκτήσουν δύο στόπερ πρώτης γραμμής. Σέντερ μπακ τύπου Κάρμο, που να κάνουν τη διαφορά από την πρώτη στιγμή στην άμυνα δηλαδή. Ήδη έχει εμφανιστεί το όνομα του Ματίγια Νάστασιτς στο ρεπορτάζ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ρόστερ της Νότιγχαμ Φόρεστ που έχει παιχταράδες που θα μπορούσαν να έρθουν - Για παράδειγμα ο Τζο Γουόραλ και ο Τζόναθαν Πάνζο.

Εμείς, πάντως, θα πούμε ότι στην ομάδα υπάρχει και ο Νέλσον Άμπι, που ήρθε τον περασμένο χειμώνα από τη Ρέντινγκ για να παίξει μία-δύο γεμάτες σεζόν και, δεδομένα, να φύγει με πώληση για την Premier League. Ήρθε για βασικός δηλαδή, άρα ίσως η θέση του Κάρμο να είναι ήδη πιασμένη. Πρόσφατα συνδέθηκε και το όνομα του Ζοακίμ, της Σάντος, με τους Πειραιώτες. Εμείς θα πούμε να κρατήσετε ένα ακόμα στο μυαλό σας από τα παλιά. Όχι τον Κώστα Μανωλά, που είναι χωρίς ομάδα στα 33 του χρόνια. Αλλά τον Δημήτρη Νικολάου, που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, έχει γεμάτες σεζόν με Έμπολι και Σπέτσια, είναι παιγμένος παίκτης σε δύσκολες συνθήκες. Και με ηγετικές ικανότητες αφού ήταν και αρχηγός στη Σπέτσια. Δυνατός αν και επιρρεπής λίγο στις κάρτες. Αν όχι για βασικός, σίγουρα για να είναι Νο3 στους στόπερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξανά στο προσκήνιο είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς ο Τύπος βοά στην Πορτογαλία ότι κάποια εκ των Νάπολι-Μίλαν θα πληρώσει τη ρήτρα των 100 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Γιόκερες για να τον αποκτήσει. Μόνο που στα δικά μας αυτιά έφτασε μία ακόμα πληροφορία, που θέλει και τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη να εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του! Και μην βιαστείτε να πείτε ότι είναι πολλά τα λεφτά για ομάδα που αντιμετώπισε πρόβλημα με το FFP, γιατί στην επίθεση υπάρχει μεν ο Κρις Γουντ που είναι 32 ετών και ο Τάιβο Αβονίγι που είναι πολύ καλός, αλλά αν δεν βρεθεί στη μέρα του δεν είναι αξιόπιστος. 

Υπάρχει και το όνομα του Μπράιαν Ρόμπι στη λίστα της Φόρεστ, αλλά ο Άγιαξ φαίνεται ότι έχει βάλει ως ταβάνι τα 95 εκατ. ευρώ για την πώλησή του - Όσα, δηλαδή, είχε λάβει από την Μαν. Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι τού 2022 για την παραχώρηση του Άντονι. Τόσο ο Γιόκερες όσο και ο Ρόμπι, δηλαδή, είναι πανάκριβοι έτσι κι αλλιώς. Φαντάζεστε, λοιπόν, να βγάλει 100 εκατ. ευρώ από το πορτοφόλι του ο Μαρινάκης για τον Γιόκερες και, τελικά, τα 25-30 εκατ. ευρώ από αυτά να καταλήξουν στον Παναθηναϊκό (μέσω της Σπόρτινγκ) για τον Ιωαννίδη;

ΠΑΟΚ: Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία έχει φτάσει στα αυτιά τού sportdog από την Ολλανδία, που ο Δικέφαλος πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, καθώς είναι γνωστό ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να αντλήσει το 100% από κάθε παίκτη που έχει στη διάθεσή του. Για παράδειγμα ποιος θα περίμενε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Τόμας Μουργκ, που ήταν απομονωμένος στην προετοιμασία και έτοιμος για να φύγει, λίγους μήνες μετά θα υπέγραφε ανανέωση; Ο Ρουμάνος προπονητής που τον πίστευε, όμως, του έδωσε ώθηση και πήρε από εκείνον πολλά πράγματα.

Ποιος είναι ο νέος Μουργκ; Ο Κουαλιάτα, 25χρονος αριστερός εξτρέμ που ο Δικέφαλος είχε δώσει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 για να τον φέρει στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τη διαφορά. Ο Λουτσέσκου τον πήρε στην προετοιμασία και τον έχει από κοντά, προσπαθεί να του δείξει ότι το ρόστερ της νέας περιόδου είναι άδειο και θα το γεμίσουν οι παίκτες με βάση την παρουσία τους στην προετοιμασία. Η αλήθεια είναι ότι ο Κουαλιάτα δεν βγάζει μάτια στο Χορστ, αλλά το ίδιο ίσχυε πέρσι και με τον Μουργκ. Και είδατε τι έκανε στη συνέχεια της σεζόν...