Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία μεταγραφική φάση στην οποία ήδη έχει κλείσει κάποιες από τις εκκρεμότητές της και με αυτές θα πορευτεί στα δυο πρώτα της ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι Στρακόσα, Περέιρα και Κοϊτά μπήκαν τη Δευτέρα στις προπονήσεις και λογικά θα είναι στην ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες που έρχονται.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έχει κι άλλες μεταγραφές υποθέσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν κλείσει, αλλά είναι στον τομέα των επαφών. Λαμέλα, Κορέα, Οντουμπάτζο και αριστερός μπακ είναι οι υποθέσεις που δουλεύει η ΑΕΚ αυτή την περίοδο.

Πάμε να δούμε όμως λίγο την υπόθεση του Οντουμπάτζο. Η Ένωση έχει κάνει πρόταση στον Άρη για τον δεξιό μπακ και οι πιθανότητες ακόμα και μέσα στην εβδομάδα η μεταγραφή να κλείσει, όπως διαρρέουν από τη Θεσσαλονίκη, είναι αρκετές.

Ο Οντουμπάτζο είναι ένας παίκτης τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό. Γενικά ο προπονητής της ΑΕΚ αρέσκεται να βλέπει παίκτες και από το ελληνικό πρωτάθλημα και όπως είχε κάνει με τις περιπτώσεις των Πήλιου και Τσιλούλη, δίνει το «οκ» να προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις.

Ο προπονητής θεωρεί πως ο δεξιός μπακ του Άρη μπορεί να αποτελέσει μία αξιόλογη λύση για αρκετά παιχνίδια. Ως βασικός πάντως θεωρητικά θα λογίζεται ο Λάζαρος Ρότα και ο εφόσον κλείσει ο Οντουμπάτζο θα πρόκειται για μία εναλλακτική λύση. Αντίθετα για την αριστερά πλευρά της άμυνας ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ κοιτούν και θα πάρουν παίκτη που θα προορίζεται για βασικός.

Οι δυο θέσεις πάντως που η ΑΕΚ δείχνει να έχει ποσοτικά προβλήματα για τα δυο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι αυτή του δεξιού μπακ, αλλά και του επιθετικού. Για δεξιά στην άμυνα υπάρχει μόνο ο Ρότα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης μόνο ο Λιβάι Γκαρσία. Εχει βασική ανάγκη ενίσχυσης σε αυτές τις δυο θέσεις η ΑΕΚ καθώς το θέμα είναι και αριθμητικό. Δεδομένα θα πάρει και μπακ και φορ η Ένωση, όμως μέχρι να συμβεί αυτό κι αν προκύψει ανάγκη θα πρέπει να υπάρξει μία αλχημεία. Να παίξουν εκεί δηλαδή παίκτες που δεν είναι η βασική τους θέση.