Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 δια πυρός και Σιδήρου της Athens Kallithea τη 2η αγωνιστική της Super League, στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πειραιά προβλημάτισε με την εικόνα της, γιατί στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε σοβαρές αδυναμίες, για να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, που είχαν ταμπουρωθεί καλά και δεν άφηναν κενούς χώρους προς την εστία του Μπαραγκάν. Αν δεν ήταν ο Κρίστοφερ Βέλντε να πάρει μετά το πρώτο τέταρτο μια κάθετη μπαλιά από τον Ορτέγκα και να νικήσει με ωραίο τελείωμα τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας, ίσως ο Ολυμπιακός να αντιμετώπιζε αγχωτικές καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές που βίωσαν και οι τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου σε αυτήν τη στροφή του πρωταθλήματος.

Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε καθοριστική εμφάνιση και έκλεψε τις εντυπώσεις. Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του έπεσε αρκετά, κάτι που δεν μπορεί να μη σημειωθεί. Έτσι και αλλιώς όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δώσει δικαιώματα στους Καλλιθεάτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν ένα πολύ σημαντικό μομέντουμ, ανέβασαν τις γραμμές τους και βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση. Αναφερόμαστε σε μία συγκυρία που αφορά τον τραυματισμό του Έσε στο 49', ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Στάμενιτς.

Αποσυντονίστηκε χωρίς Έσε

Η απουσία του Αργεντινού χαφ από το κέντρο απορρύθμισε τους Πειραιώτες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, παρότι παραδέχτηκε, ότι ο παίκτης είναι βαρόμετρο, απέδωσε την πτώση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος σε αλλαγές παικτών που δεν είχαν κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι με την ομάδα του Πειραιά. Όπως και να έχει ο Έσε αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Βάσκου. Είναι ένας παίκτης απαραίτητος, γιατί συνεισφέρει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και καταφέρνει να δίνει λύσεις στο συγκρότημα που αγωνίζεται, πολλές φορές βγάζοντάς το από τη δύσκολη θέση.

Με την Athens Kallithea τον Ολυμπιακό έβγαλε από τη δύσκολη θέση μια αλλαγή! Ο λόγος για τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφή, τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός μπήκε στο 70' και σε 7 λεπτά κατάφερε να σημειώσει το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά, με τους οπαδούς να το πανηγυρίζουν διπλά, λόγω της φάσης ελέγχου που υπήρχε με το VAR.

Άφαντος ο Κααμπί

Τα συμπεράσματα για Μεντιλίμπαρ είναι δύο και αρκετά σημαντικά μετά από ένα ματς εναντίον μιας ομάδας που θα παλέψει για την σωτηρία στην ουσία. Ότι επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή δημιουργία και βρήκε λύσεις από δύο μεταγραφές, τον Βέλντε και τον Γιάρεμτσουκ, οι οποίοι πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ελ Κααμπί ήταν ωσεί παρών στην αναμέτρηση, αν και δεν τροφοδοτήθηκε, όπως θα έπρεπε. Κατά γενική ομολογία ο Μαροκινός ήταν κρυμμένος στο ματς. Υπενθυμίζεται, ότι ο Κααμπί ανανέωσε μέχρι το 2026 και σε μια διετία θα πάρει πάνω από 5 εκατ.Ευρώ. Τί θα κάνει ο Ολυμπιακός όταν θα βρεθεί απέναντι σε πιο συμπαγείς άμυνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα κληθεί να βρει λύσεις ο προπονητής.

Επίσης ο Βάσκος τεχνικός πρέπει να δει το θέμα της άμυνας, γιατί η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος πήρε πολύ κακό βαθμό. Οι Πειραιώτες έφαγαν φάσεις από το ξεκίνημα του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου και στο 60' τους πλήγωσε ο Ουλντρίκις, ο οποίος τους είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ερχόταν από φάση στο 47'. Το θετικό είναι, ότι η επιστροφή του Κάρμο είναι τελειωμένη, ενώ ο παίκτης παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα. Η παρουσία του Πορτογάλου με τις ανγκολέζικες ρίζες θα αναβαθμίσει το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και θα δώσει βάθος στο παιχνίδι των Πειραιωτών, αφού εκτός από ανασταλτικά, ο Κάρμο έχει τέτοια μπαλιά που βοηθά στην ανάπτυξη.