Mια ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού καθώς οι Πειραιώτες επιμένουν για την περίπτωση του Αντρέ Όρτα αν και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψει στο Λιμάνι ο διεθνής Πορτογάλος άσος.

Η αλήθεια για Κάρμο μέσω του Όρτα!

Για να το δούμε λίγο ρεπορταζιακά, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Όρτα είναι ο ίδιος που εκπροσωπεί και τον Ναβίντ Κάρμο - Δηλαδή εκείνος που είχε έντονη επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες με τους Ερυθρόλευκους μέχρι να ολοκληρωθεί αφενός η αγορά τού Κάρμο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και, στη συνέχεια, ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό. Με την ευκαιρία αυτή την εξέλιξη, ως προοπτική, την είχατε διαβάσει από τις 19 Ιουνιου στο sportdog, στο θέμα με τίτλο "Συνεργασία" Ολυμπιακού-Μπάρτσα για Κάρμο - Απάντηση Μαρινάκη για Φορτούνη!

Μεταξύ άλλων αναφέραμε, τότε, πως: "Θα μπορούσε να δώσει τη λύση η Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού δεδομενα αν συνεχίσει με την ίδια απόδοση ο 24χρονος στόπερ μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί στην Premier League; Άρα, τυπικά, να αποκτηθεί από τη Φόρεστ με ένα ποσό κοντά στα 15-16 εκατ. ευρώ (που σηκώνει τέτοια αλλά και μεγαλύτερα ποσά η κινητικότητα στην αγγλική αγορά), να μείνει για 1-2 χρόνια στο Λιμάνι και έπειτα να πάει στη Νότιγχαμ". Ο,τι ακριβώς συνέβη δηλαδή, αφού οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς (ακόμα κι αν τον είχαν αγοράσει οι Ερυθρόλευκοι από την Πόρτο), με μια ακόμα σούπερ σεζόν στον Πειραιά δεδομένα το καλοκαίρι τού 2025 θα έπαιρνε μεταγραφή στο Νησί.

Τι είπε στον Ολυμπιακό ο μάνατζερ του Όρτα!

Για να επιστρέψουμε όμως στον Όρτα, που έχει κοινό μάνατζερ με τον Κάρμο, η ενημέρωση που έχουν στο Λιμάνι από τον εκπρόσωπό του είναι ότι η Μπράγκα δεν θα αλλάξει τις νυν απαιτήσεις και δεν θα δεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Παρότι της περισσεύει από το βασικό σχήμα, θα φύγει από την ομάδα μόνο με τους όρους των Πορτογάλων. Αυτό είπε ο μάνατζέρ του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτό μεταφέρουμε...

Αυτός είναι ο αντι-'Ορτα του Μεντιλίμπαρ - "Δεν έχει μέλλον στην ομαδα"

Μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος τής μεταγραφικής περιόδου; Εμείς λόγω εμπειρίας λέμε ναι. Αλλά μένει να δούμε τι θα πουν και οι άνθρωποι της Μπράγκα. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φαίνεται ότι έχουν και εναλλακτικό πλάνο. Με παίκτη που γνωρίζει άριστα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και, φυσικά, μπορεί να τον φέρει στην Ελλάδα.

Το όνομα αυτού; Ζοάν Χορδάν! Τις τελευταίες ώρες έχει συνδεθεί ξανά με τον Ολυμπιακό, καθώς είχε απασχολήσει και στα μέσα Ιουνίου - Πριν προχωρήσει η έλευση του Ντάνι Γκαρθία. Ο 30χρονος Ισπανός χαφ είχε θητεία στην Εϊμπάρ με τον νυν προπονητή των Ερυθρόλευκων (-ο Μεντιλίμπαρ είχε πάνω από 200 ματς ως προπονητής της Εϊμπάρ), ενώ όταν πήγε στη Σεβίλλη ο νυν προπονητής των Πειραιωτών, βρήκε ήδη εκεί τον Χορδάν.

Δεν υπολογίζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο από τους Σεβιγιάνους (πέρσι είχε, όλες κι όλες, 13 συμμετοχές) και δεν έχει μέλλον στην ισπανική ομάδα (αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027). Το market value βρίσκεται στα 3,5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει και στα 30 εκατ. ευρώ!) και σίγουρα θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο στα χαφ του Ολυμπιακού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αν δεν επιστρέψει ο Όρτα!

To όνομά του, παλαιότερα, είχε συνδεθεί με την Άρσεναλ, ενώ συνολικά έχουν πληρωθεί 17,8 εκατ. ευρώ ως transfer fees στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι του θυμίζει κάπως τον Μαξίμοβιτς - Τυπικά δηλαδή μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ μπροστά από την άμυνα, όσο και ως 6άρι ή 8άρι.

Μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά, σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, ενώ έχει και την εμπειρία τής παρουσίας 9 ετών σε επίπεδο La Liga (Εσπανιόλ, Βαγιαδολίδ, Εϊμπαρ, Σεβίλλη) και φαίνεται ότι η ομάδα τής Ανδαλουσίας έχει τη διάθεση να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού ή ακόμα και ελεύθερο - Αν και είχε δαπανήσει 14 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

"Έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη αλλά θα μπορούσε να απασχολήσει γιατί δεν παίζει και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα", μας είπε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στην Ισπανία και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο εκεί.

Μπορεί να συνυπάρξει με Έσε και Ντάνι Γκαρθία;

Η αλήθεια είναι ότι ο Χορδάν είναι σε άριστη ποδοσφαιρική ηλικία, με θητεία σε σημαντικά κλαμπ στην Ισπανία, αλλά δεν είναι Όρτα. Δηλαδή δεν έχει και πολύ διαφορετικά στοιχεία από τον συμπατριώτη του Ντάνι Γκαρθία. Χωρούν και οι δύο στο ρόστερ, αφού σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός χωράνε πολλοί καλοί παίκτες για να δώσουν βάθος, αλλά δεν είναι ακριβώς αντι-Όρτα.

Εκτός αν ο Χορδάν έρθει ως κλασσικό 6άρι και τον ρόλο του Όρτα, που έβγαζε την μπάλα μπροστά, τον αναλάβει ένας πιο ντελικάτος χαφ από αυτούς που υπάρχουν ήδη στην ομάδα. Ή από το 10άρι που λέγεται ότι βρίσκεται καθ' οδόν (και ίσως μετατοπιστεί λίγο πιο πίσω) μαζί με έναν εξτρέμ, έναν στόπερ και, ίσως, έναν αριστεροπόδαρο μπακ...