Έστω και με πολλή αγωνία, ο ΠΑΟΚ έκανε το 3 στα 3 στη Super League της σεζόν 2024-25, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου το βράδυ της Κυριακής (1/9) στο Περιστέρι.

Οι πρωταθλητές δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά βρήκαν γκολ στα πιο καίρια σημεία, αφού το 0-1 έγινε στο 45’+1 και ο Μαντί Καμαρά έβαλε τη σφραγίδα του για το τρίποντο στο 90’, για να γίνει έτσι χρυσή αλλαγή για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Σόλα Σορετίρε στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία -ως προπονητής των Περιστεριωτών- πήγε να κάνει τη ζημιά στην παλιά του ομάδα, μαζί με έναν επίσης πρώην «ασπρόμαυρο», τον Αμρ Ουάρντα, αλλά οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν την ψυχραιμία να κρατήσουν το Χ και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι στο φινάλε.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ενάντια σε έναν ΠΑΟΚ που έδειχνε να μην έχει συγκέντρωση και οι παίκτες του έκαναν εύκολα το λάθος.

Στο 5’ ο Μίχορλ με σουτ εντός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι και σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος γύρισμα του Ότο και πάσα του Καρλίτος, ενώ στο 8’ ο Κροάτης τερματοφύλακας φάνηκε να αιφνιδιάζεται σε ένα μακρινό σουτ του Ουάρντα, διώχνοντας εντέλει σε κόρνερ.

Στο 19’ ήταν η σειρά του Καρλίτος να απειλήσει τους Θεσσαλονικείς, κάνοντας το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να φύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

Oι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν σε πολύ μέτρια βραδιά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ και η πρώτη καλή τους στιγμή στο ματς ήταν ένα πλασέ του Σβαμπ από πλάγια αριστερά στο 44’, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου, στο 45’+1 για την ακρίβεια, έδωσε τη λύση στους φιλοξενούμενους, κάνοντας το πλασέ στην κίνηση μετά την ωραία προσπάθεια και το γύρισμα του Σορετίρε από αριστερά της περιοχής, για να κοντράρει η μπάλα στον Τσακμάκη, αλλά ο Σέρβος άσος με κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο πέτυχε το 0-1.

Στο β’ ημίχρονο δεν συνέβη το παραμικρό μέχρι το 66’, όταν ο Ζίβκοβιτς πέτυχε δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν μέτρησε τελικά με τη συνδρομή του VAR, καθώς στην αρχή της φάσης είχε κάνει φάουλ ο Μπάμπα στον Μουντέ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να διαχειρίζεται χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά του, στο 82’ ο Κοσέλεφ απέκρουσε σε δύο χρόνους το πλασέ του Καμαρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Περιστεριώτες κέρδισαν πέναλτι ύστερα από χέρι του Ότο σε σέντρα του Ουάρντα.

Ο Αιγύπτιος άσος ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 85’, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με τον Καμαρά στο 90’ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα, καθώς ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Αφρικανός χαφ με κοντινή κεφαλιά -αφού τον ξέχασαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων- δεν δυσκολεύθηκε να λυτρώσει την ομάδα του.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα και πάει ήρεμος στην πρώτη φετινή διακοπή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Zαμπαλάς (Ηπείρου) με βοηθούς τον Λιόντο (Ηπείρου) και τον Μωυσιάδη (Γρεβενών), ενώ στο VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και ο Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας).

Κίτρινες: 43’ Μπάκου, 83’ Ουεντραόγκο, 89’ Γιουμπιτάνα, 90’+3 Ουάρντα - 68’ Μπάμπα, 85’ Ζίβκοβιτς, 90’+5 Τισουντάλι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Koσέλεφ, Μουντές, Αθανασίου, Μπρόρσον, Τσακμάκης, Ουεντραόγκο, Έντερ Γκονζάλες (65’ Φαν Βέερτ), Μπάκου (74’ Γιουμπιτάνα), Ουάρντα, Μίχορλ, Καρλίτος (65’ Βρακάς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Ότο, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Οζντόεφ (73’ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Σορετίρε (73’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (86’ Nτεσπόντοφ), Τσάλοφ (73’ Τισουντάλι).