Ο Ολυμπιακός διέψευσε το μεσημέρι της Τρίτης (3/9) ότι ασχολείται με τον Ζίγιες και τον Ουναχί. Γενικώς «κατέβασε» πολύ τους μεταγραφικούς τόνους που είχαν ανέβει και παρέπεμπαν σε «τρελό» πάρτι αφίξεων το τελευταίο διήμερο των μεταγραφών. Γιατί το έκανε; Για προφανείς λόγους.

Είχε αρχίσει να υπάρχει μια τρελή φημολογία για άλλες 2, 3 ή ακόμα και 4 μεταγραφές μετά το μπαμ του Γουΐλιαν για το οποίο το sportdog σας είχε προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θέλουν στον Ολυμπιακό να... ξεφεύγει η κατάσταση, να δημιουργούνται προσδοκίες πέρα από το ρεαλιστικό οι οποίες όταν δεν επαληθευτούν προκαλούν απογοήτευση.

Θα μείνει με τον Γουΐλιαν τελευταία μεταγραφή ο Ολυμπιακός; Και το «ναι» και το «όχι» ως απάντηση εμπεριέχουν τεράστιο ρίσκο. Στις τελευταίες ώρες των μεταγραφών παρουσιάζονται ευκαιρίες και τις ευκαιρίες, συνήθως, δεν τις αφήνεις ανεκμετάλλευτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς προσπάθησε, και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, να μείνει μακριά από τα... ραντάρ όσων έψαχναν να δουν τι... παίζει μεταγραφικά στον Ολυμπιακό. Μόνο ο πρώην συμπαίκτης του, Νιχάτ, τον... κάρφωσε κάποια στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών δεν είναι και πολύ εύκολο να περνάει... μόνιμα κάτω από τα ραντάρ.

Έπαιξε... μπάλα στο μεταγραφικό κομμάτι του Ολυμπιακού όπως είναι αυτονόητο. Τεχνικός διευθυντής είναι ο άνθρωπος, αν δεν έπαιζε αυτός, ποιος θα έπαιζε. Ναι, παίζει στον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο γιος του, Μιλτιάδης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξάλλου ήταν που είχε ως... καψούρα τον Γουΐλιαν και μετά από δύο καλοκαίρια κατάφερε να τον πείσει να συνεργαστούν.

Ας γυρίσουμε όμως στον Ντάρκο που είναι το θέμα μας. Ο Σέρβος θεωρεί ότι μια καθαρά δική του επιλογή, ο Μάρκο Στάμενιτς, σύντομα θα αναγκάσει άπαντες να του βγάλουν το καπέλο. Θεωρεί ότι ο παίκτης είναι μια πολύ καλή ποιοτική λύση που θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό όταν βρει την κατάλληλη φυσική κατάσταση και τον απαιτούμενο ρυθμό. Εννοείται πρέπει να αποκτήσει και χημεία με τους υπόλοιπους. Ο 22χρονος διεθνής Νεοζηλανδός αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και παίζει και στο 6 και στο 8 ενώ έχει αγωνιστεί και στο 10.

Κι αφού μιλάμε για τον Ντάρκο, τα... ραντάρ της στήλης έπιασαν ότι ο Κοβάσεβιτς κινήθηκε με άκρα μυστικότητα τα τελευταία 24ωρα (φέρεται να έκανε μέχρι και ταξίδι...) για έναν άλλο παίκτη. Παίκτη με τον οποίο μιλάνε κοινή γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε.

Ας κρατήσουμε ωστόσο ότι ο Κοβάσεβιτς προσπάθησε (ή ακόμα προσπαθεί;) για να φέρει έναν παίκτη (πιθανότατα Σέρβο ή ενδεχομένως από την πρώην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία) στο φινάλε των μεταγραφών. Όπως λέμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τα γεγονότα θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν. Εμείς καταθέσαμε την πληροφορία, με σχετική επιφύλαξη, και... αμαρτία δεν έχουμε.