Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Ντέγιαν Λόβρεν για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι Θεσσαλονικείς έψαχναν για μια ακόμα λύση στο ρόστερ ώστε να συμπληρωθεί 4άδα στους στόπερ και συμφώνησαν τελικά με έναν εξαιρετικό σέντερ μπακ..

Γιατί παρά τα 35 του χρόνια έχει μια καριέρα γεμάτη και σε υψηλό επίπεδο (Ντιναμό Ζάγκερμπ, Λιόν, Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ, Ζενίτ και ξανά Λιόν), έχουν πληρωθεί για εκείνον 58 εκατ. ευρώ ως transfer fees και με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στον Δικέφαλο πολύτιμες υπηρεσίες για τα επόμενα δύο χρόνια.

AP / Wolfgang Rattay

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν, πια, να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά δεδομένα στο πρόσωπό του έχουν βρει τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Σούπερ Λιγκ και να βοηθήσει ώστε να παρουσιαστεί διαφορετική ευρύτερα η αμυντική λειτουργία του κλαμπ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που αναλύει αγώνες στο γαλλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των ομάδων τής Ligue 1, προκειμένου να μάθουμε τι έκανε πέρσι με τη φανέλα της Λιόν ο Λόβερν αλλά και τι είναι αυτό που θα φέρει ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ.

"Για αυτό δεν τον κράτησε η Λιόν - Ηγετικός στόπερ - Είχε κάνει τον κύκλο του"

"Πέρσι έπαιξε 10-12 ματς, οι αριθμοί του ήταν σχετικά καλοί, αλλά είχε και κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς. Αλλά από φέτος το καλοκαίρι ήταν εκτός ομάδας, σε ένα γκρουπ 5-6 ποδοσφαιριστών που η Λιόν ήθελε να αποχωρήσουν από το ρόστερ, γιατί πια έχει φτάσει 35 ετών", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του:

"Βαρύς παίκτης είναι, στόπερ ηγετικός αλλά όχι γρήγορος ιδιαίτερα. Περισσότερο παίζει με το μυαλό. Θα φέρει εμπειρία στον ΠΑΟΚ, ηρεμία στην άμυνα, πιστεύω ότι έχει μία-δύο σεζόν ακόμα σε καλό επίπεδο".

InTime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πώς έπαιζε στη Λιόν;

"Η Λιόν πέρσι έπαιζε ο,τι να ΄ναι, είχε προβλήματα ως ομάδα. Έπαιζε και με τετράδα και με τριάδα, είχαν δοκιμάσει τα πάντα για να βρει τον δρόμο της. Αλλά ο Λόβερν είχε κάνει τον κύκλο του εκεί - Δεν λέω ότι έχει ξοφλήσει ποδοσφαιρικά, απλά στη Λιόν είχε κάνει τον κύκλο του".

Στη θέση του, στη Λιόν, ήρθε ο Νιακατέ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ - Τον έχει αντικαταστήσει επάξια;

"Ο Νιακατέ δεν πηγαίνει καλά στη Λιόν, αν και μέχρι στιγμής έχει παίξει μόνο τρία ματς. Συν ότι πρέπει να πούμε ότι δεν έχει αρχίσει καλά τη σεζόν ξανά η ομάδα".