Στο παρελθόν ανήκει το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, καθώς το τελικό αποτέλεσμα (0-0) περίπου αντικατροπτρίζει την εικόνα του αγώνα: Σχετικά λίγες φάσεις από τις δύο ομάδες και, σε γενικές γραμμές, από ένα ημίχρονο η καθεμία στον αγωνιστικό χώρο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Πετρουλάκη, δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη που έχει άριστη γνώση στο ρεπορτάζ όλων των ομάδων στη συμπρωτεύουσα, για να σχολιάσει το παιχνίδι και την εικόνα των δύο κλαμπ αλλά και την ισοπαλία τού Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.

"Εκνευρισμένος ο Λουτσέσκου - Δεν απαγορεύεται για Τάισον, Ντέλια, Ζίβκοβιτς - Ψάρι έξω από το νερό ο Ντεσπόντοφ"

"Όταν τελειώνει ένα ντέρμπι και καλύτεροι παίκτες είναι οι δύο τερματοφύλακες, αλλά για τέσσερις φάσεις σε όλο το ματς (δύο για κάθε ομάδα), δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε κιόλας. Θα έλεγα ότι η κατάσταση ήταν "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη", δεδομένου ότι και οι δύο προπονητές ήθελαν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό. Ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος αλλά τον σταμάτησε ο Ντραγκόφσκι. Στο 90+2 ο Ιωαννίδης πήγε να το κλέψει με τρόπο πειρατικό, όπως η Ελλάδα στο Euro του 2004. Αλλά τον σταμάτησε ο Κοτάρσκι. Γενικά ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, πήραν ο,τι τους άξιζε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου
InTime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε εκνευρισμένος.

"Ο Λουτσέσκου όταν δεν κερδίζει πάντα είναι εκνευρισμένος. Αλλά άργησε να κάνει αλλαγές, έπρεπε να φρεσκάρει νωρίτερα την ομάδα αφού παρά το γεγονός ότι είχαν 15 μέρες ξεκούρασης, τόσο ο Τάισον όσο και οι Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς (που ήταν μεν στις εθνικές τους αλλά χωρίς μεγάλη πίεση) δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Και δεν απαγορεύεται να τους βγάλεις αν δεν παίζουν καλά, ας το πει κάποιος στον Λουτσέσκου. Καθυστερημένη η είσοδος του Σορετίρε που θα μπορούσε να δώσει στην επίθεση πράγματα. Ο Ντεσπόντοφ όταν παίζει από αριστερά είναι σαν ψάρι έξω από το νερό".

"Λύση συμβολαίου στον Αλόνσο αν έχανε - Σε λάθος πρωτάθλημα ο Ιωαννίδης - Για αυτό τρελάθηκε ο Μαρινάκης"

Ο Αλόνσο φαινόταν πολύ αγχωμένος.

"Ο Αλόνσο είχε ένα πολύ μεγάλο άγχος και το έβγαλε και μετά το ματς στις δηλώσεις του, γιατί γνώριζε ότι αν χάσει θα έπρεπε να βρεθεί στα γραφεία τού Αλαφούζου και να μιλήσουν για λύση συμβολαίου. Σώθηκε αλλά μάλλον προσωρινά γιατί αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός, με δεδομένες τις μεγάλες μεταγραφές που έκανε φέτος το καλοκαίρι. Ο Πελίστρι είναι εκτός κλίματος ομάδας, ενώ ο Ιωαννίδης με δύο-τρεις ενέργειες που έκανε έδειξε για άλλη μια φορά ότι παίζει σε λάθος πρωταθλημα".

Ένα σχόλιο και για τον Ολυμπιακό;

"Στο Καραϊσκάκη αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι παίκτες που πήρε ο Ολυμπιακός, είναι σαν να συναντιούνται για πρώτη φορά. Υπάρχει αρρυθμία, δεν μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους. Ίσως επειδή έχει πάρει πολλούς ηγέτες. Για αυτό τρελάθηκε ο Μαρινάκης και πήγε δικαίως στα αποδυτήρια, για να τους πει αν ξέρουν πού παίζουν. Εκτός από το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός αμυντικά τα πήγε περίφημα (αλλά ήταν και τυχερός!), να δώσουμε συγχαρητήρια γιατί καθάρισαν τα αποδυτήρια φεύγοντας. Είναι οι Ιάπωνες του ελληνικού ποδοσφαίρου".