Από εκεί που ο Ολυμπιακός επικοινωνούσε σε όλους τους τόνους πως το ρόστερ έχει κλείσει, τα δύο σερί άσχημα αποτελέσματα στη Super League κινητοποίησαν τους ανθρώπους της ομάδας να προχωρήσουν σε μεταγραφικές κινήσεις της… τελευταίας στιγμής.

Η ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμα εξτρέμ έγινε εμφανής στις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό και Άρη, γι’ αυτό και οι Ερυθρόλευκοι προχωρούν στην απόκτηση του Αντάμ Ουνάς. Ενός παίκτη που μοιάζει πολύ σε στιλ με τον Ποντένσε, η απώλεια του οποίου “πόνεσε” τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με τον Βάσκο τεχνικό να περιμένει πως όταν βρεθεί σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό ο Γουίλιαν, έχοντας στο πλευρό του Ουνάς, Βέλντε, Μαρτίνς και Μασούρα, η ομάδα θα είναι υπερπλήρης στα εξτρέμ.

Ο Αντάμ Ουνάς
AP

Από εκεί και πέρα, έχουν “φουντώσει” οι φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να φέρνει στην Ελλάδα τον Γιουσούφ Γιαζιτσί, έναν all-around επιθετικό, που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης ως περιφερειακός, μπορεί όμως να παίξει και στην κορυφή. Η μεταγραφή αυτή, εφόσον ολοκληρωθεί, δείχνει πως ο Μεντιλίμπαρ ψάχνει το… κάτι παραπάνω στην επίθεση, αφού πέραν της παρουσίας του Ελ Κααμπί, δεν είναι καλυμμένος με Γιάρεμτσουκ και τον νεαρό Κωστούλα.

Υπάρχει, πάντως, και άλλη φημολογία για τους Πειραιώτες, που προβλέπει την κινητοποίηση με στόχο την ολοκλήρωση τουλάχιστον μίας μεταγραφής ακόμα!

Για την ακρίβεια, ακούγεται στη μανατζερική πιάτσα πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται για αριστερό μπακ, μιάς και ο Ορτέγκα μοιάζει απελπιστικά μόνος στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Αποστολόπουλο να μην κερδίζει ως τώρα την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ. Ο νεαρός μπακ δίνει… εξετάσεις, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το αν η ομάδα θα παραμείνει ως έχει ή αν θα προχωρήσει σε μεταγραφή είτε τώρα είτε τον Ιανουάριο (ήδη από την ελληνική αγορά έχει ξεχωρίσει τον Αθανασίου του Ατρομήτου) είναι απόφαση που θα πάρει ο προπονητής.

Γιατί όμως αναφερθήκαμε νωρίτερα στο σενάριο για “τουλάχιστον μία μεταγραφή”; Επειδή ορισμένες πηγές επιμένουν ότι οι Πειραιώτες έχουν τις κεραίες ανοιχτές και για μία πιθανή τέταρτη προσθήκη μέσα στον Σεπτέμβριο ως… κερασάκι στην τούρτα. “Ψιθυρίζεται” μάλιστα το όνομα του Ντέλε Άλι, πάλαι ποτέ σπουδαίου ταλέντου της Τότεναμ, που παραμένει χωρίς ομάδα!

Ο Άλι αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι, συνεπώς δεν είναι βέβαιο ότι θα χωρέσει στο ήδη γεμάτο ρόστερ του Ολυμπιακού, ειδικά αν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές Ουνάς και Γιαζιτσί. Δεν λείπουν, ωστόσο, και πηγές που θεωρούν ότι ίσως οι Ερυθρόλευκοι “κάψουν” την περίπτωση του Γιαζιτσί για χάρη ενός δεκαριού! Και αυτό γιατί μετά την αποχώρηση του Φορτούνη, ουσιαστικά οι μόνοι με ανάλογα χαρακτηριστικά στο ρόστερ είναι ο Τσικίνιο και ο πιτσιρικάς Παπακανέλλος.