Μετά το απαραίτητο (και αναγκαστικό σε μεγάλο βαθμό καθώς η αποστολή επέστρεψε χαράματα στην Αθήνα από τη Λιόν) ρεπό της Παρασκευής ώστε να ξεκουραστούν άπαντες σωματικά και πνευματικά, το Σάββατο (28/9) παίκτες και προπονητής του Ολυμπιακού επέστρεψαν στο Ρέντη για να κάνουν τη μία και μοναδική προπόνηση / προετοιμασίας εν όψει του κυριακάτικου (29/9 - 18:00) ματς με τον Ατρόμητο στο Γ.Καραϊσκάκης για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προπόνηση από κάθε πλευρά. Το πιο ενδιαφέρον ήταν το group therapy, δηλαδή η μάζωξη, που έγινε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού μεταξύ του προπονητή και των παικτών. Ήταν μια «γεμάτη» συνάντηση, μια «ζουμερή» κουβέντα που κράτησε μία ολόκληρη ώρα! Το θετικό είναι πως φάνηκε να βρίσκονται όλοι στην ίδια... σελίδα, που λένε και οι ξένοι, δηλαδή να... εκπέμπουν στις ίδιες συχνότητες. Αυτό που εξακολουθούν να θέλουν είναι το γενικό, ομαδικό, καλό. Μίλησαν σχεδόν όλοι και μίλησαν σοβαρά. Μίλησαν ο Ρόντινεϊ, ο Έσε, ο Τζολάκης, ο Ελ Καμπί. Μίλησαν κι άλλοι.

«Έχουμε μάθει να κερδίζουμε σαν Ολυμπιακός πάντα. Έχουμε μάθει και να ξεπερνάμε τα δύσκολα, κάθε δυσκολία και αγωνιστική κρίση. Όλοι μαζί πάμε να το ξεπεράσουμε», ήταν το γενικό κλίμα όσων ειπώθηκαν μεταξύ προπονητή και παικτών. Ήταν ειλικρινής και πραγματικά ωραία κουβέντα, αυτή τουλάχιστον ήταν η αίσθηση που αποκόμισαν οι περισσότεροι.

Μένει λοιπόν να δείξουν και στην πράξη ότι έχουν και τη διάθεση και τον τρόπο να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να αφήσουν πίσω τους τα κακά αποτελέσματα κάνοντας μια νέα αρχή και θυμίζοντας την περυσινή ομάδα που έκανε την υπέρβαση κατακτώντας το Conference League κι ενώ η χρονιά έδειχνε χαμένη.


***Στα καθαρά προπονητικά, όπως γράψαμε χθες, ο Πιρόλα φαίνεται ότι όντως γλίτωσε τη θλάση αφού προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα ωστόσο εν τέλει έμεινε εκτός αποστολής, λογικά για να βεβαιωθούν άπαντες ότι δεν θα προκαλέσει τώρα το πρόβλημα που πρόλαβε στη Λιόν. Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ, αφού συνεννοήθηκε με τον γιατρό, είπε στον Ιταλό στόπερ ότι θα τον έχει εκτός αποστολής καλού κακού. Ίσως έχει στο νου του και τη Μπράγκα ο Ισπανός τεχνικός.

***Κανονικά προφανώς προπονήθηκε και ο Μασούρας αλλά ο κόουτς, πάντα σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ, αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής καθώς εκτιμήθηκε ότι είναι καλό να απέχει για λίγο ακόμα από τη δράση.

***Αναφορικά με το πλάνο για την 11άδα, ίσως κάνει την έκπληξη ο Μεντιλίμπαρ και δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Γουΐλιαν. Ακόμα ο Βραζιλιάνος δεν είναι για να βγάζει 90λεπτο αλλά πιθανώς να του δώσει 45 με 60 λεπτά. Στην 11άδα αναμένεται να επιστρέψει ο Βέλντε ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Ντόη. Στα χαφ η 3άδα πιθανότατα θα απαρτίζεται από τους Έσε, Τσικίνιο και Στάμενιτς ενώ δεν αποκλείεται να προτιμηθεί ο Μουζακίτης που είναι στην αποστολή.

***Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του Γιαζιτσί και να πιάσει κατευθείαν δουλειά, ακόμα και Κυριακή πρωί δηλαδή, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ το συντομότερο δυνατό