Φουλ δραστήριος στα του ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης ξανά, καθώς ο ισχυρός άνδρας τής ΠΑΕ έχει συνδέσει το όνομά του με την Ιστορία τού κλαμπ αλλά δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται την επόμενη μέρα και να θέλει μόνιμα να τρυπήσει το ταβάνι.

Και να το κάνουμε πενηνταράκια: Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό σκέλος, που η ομάδα κερδίσει τίτλους στην Ελλάδα και παίζει σταθερά στην Ευρώπη, αλλά και το μεγάλο όνειρο που θέλει την ομάδα να φτιάχνει το δικό της νέο σπίτι. Κι αν για την Τούμπα υπάρχει μια κάποια καθυστέρηση που αφορά μια σειρά από παράγοντες, ο Ιβάν έχει αποφασίσει να πατήσει αλλού το γκάζι.

Γιατί έχει καθυστερήσει η Νέα Τούμπα

Αρχικά να πούμε για ποιον λόγο έχει καθυστερήσει η δημιουργία της Νέας Τούμπας, καθώς το πρότζεκτ βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία 6-7 χρόνια. Αλλά μεσολάβησε αλλαγή κυβέρνησης δύο φορές, και το 2019 αλλά και το 2023 (άσχετα αν η ΝΔ έμεινε συνέχισε τη θητεία της το 2023), ενδιάμεσα ήρθε και ο κορονοϊός αλλά και οι οικονομικες επιπτώσεις που αυτός έφερε.

Στα τέλη του 2019 υπήρχε η φιλοδοξία ότι μέχρι το 2021 θα είχαν αρχίσει οι εργασίες, για ένα γήπεδο που θα έφτανε στα 150 εκατ. ευρώ το κόστος και θα είχε 41.926 θέσεις (-που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης του κλαμπ). Η ενημέρωση στα μέσα του 2020 έλεγε ότι για το γήπεδο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, από το γραφείο τού υπουργείου Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονική - Το έργο δεν καθυστέρησε από την Αθήνα δηλαδή, αλλά γιατί λόγω του κορωνοϊού είχαν μείνει μόλις δύο υπάλληλοι στο γραφείο.

Αργότερα στο προσκήνιο βρέθηκε και η κακή κατάσταση του Καυταντζογλείου (που πια όμως έχει αλλάξουν τα δεδομένα στο ιστορικό γήπεδο), καθώς για να γκρεμίσει το γήπεδό του ο ΠΑΟΚ κάπου θα πρέπει να παίξει η ομάδα (σε γήπεδο που να μπορεί να εξυπηρετεί και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της), αλλά και να μεταφερθούν τα γραφεία του κλαμπ.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η διαδικασια του γηπέδου έχει μείνει και, αν και δυνητικά θα μπορούσε η ομάδα να παίξει τη σεζόν 2026-27 στο νέο της γήπεδο αν ξεκινούσαν άμεσα οι εργασίες, υπάρχει γραφειοκρατία μπροστά που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα.

Αυτό θα είναι το νέο σπίτι της ομάδας

Αυτο που αποτελεί ρεαλιστικό στόχο στον ΠΑΟΚ είναι το νέο αθλητικό κέντρο τής ΠΑΕ στη Θέρμη, μια επένδυση που μπορεί να ξεπεράσει στο τέλος τα 10 εκατ. ευρώ.

Θα φτιαχτούν 4+2 γήπεδα, κλειστή πισίνα, γυμναστήριο, ξενοδοχείο αλλά και ένα γήπεδο με μικρή εξέδρα ως έδρα για τη β΄ ομάδα αλλά και για να δίνει φιλικά η πρώτη ομάδα. Το έργο θα αλλάξει την υποδομή που υπάρχει στον σύλλογο τόσο για την πρώτη ομάδα όσο και για τις ακαδημίες. Αλλά μπορεί να φέρει περαιτέρω έσοδα στην ομάδα, αν ενοικιάζεται κατά περιόδους από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ για να κάνουν την προετοιμασίας του το καλοκαίρι ή τον χειμώνα.

Φρέσκο ρεπορταζ από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι εντός Νοεμβρίου θα υπάρξη τελική εισήγηση από το γραφείο που έχει αναλάβει την κατασκευή του, και το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριου-Μάρτιο θα έχουν αρχίσει τα πρώτα έργα. Με στόχο το καλοκαίρι του 2026 να είναι έτοιμο και στην έναρξη της σεζόν 2026-27 η ομάδα να μπει στο νεο της σπίτι! Έστω κι αν αυτό αφορά το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Η πιθανότητα οι 3.000 θέσεις που προβλέπονται για το γήπεδο (θα είναι σε σχήμα Γ γύρω από το γήπεδο) να γίνουν 6.000 θέσεις (αν φτιαχτούν γύρω-γύρω από το γήπεδο), αλλά και αυτές να διπλασιαστούν ή να πολλαπλασιαστούν για όσο θέλουν οι άνθρωποι του συλλόγου με (12.000 ή και παραπάνω) με κομμάτια που συναρμολογούνται και αποσυναρμολογούνται ως εξέδρες, είναι υπαρκτή αλλά όχι ρεαλιστική σε πρώτη φάση. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει άλλες λύσεις για να προχωρήσει το νέο γήπεδο (για το που θα παίξει μπάλα μέχρι να φτιαχτεί η Νέα Τούμπα), αλλά ποτέ δεν ξέρεις...