Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο (19/10) ο Πανσερραϊκός, κερδίζοντας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το Βόλο με 1-0 για την 8η αγωνιστική της Super League.

Πλέον, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη 10η θέση με 7 βαθμούς, με τον Χουάν Φεράντο να «πληγώνει» την παλιά του ομάδα, ενώ ο Χέφτε Μπετανκόρ απέδειξε ξανά ότι είναι δεινός σκόρερ.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη παραμένει χωρίς τρίποντο στις εντός έδρας αναμετρήσεις της.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Φαρές στο 10’ έπιασε ωραίο δυνατό σουτ από αριστερά της περιοχής κι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κόβατς.

Oι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με το καλό διαγώνιο σουτ του Κόμπα από δεξιά στο 19’, που υποχρέωσε σε σπουδαία απόκρουση τον Γκουγκεσασβίλι.

Στο 21’ ο γκολκίπερ των «λιονταριών» ήταν σε ετοιμότητα στο συρτό σουτ του Άλτμαν από αριστερά, με τον Τομάς στο 33’ να απειλεί για το 0-1, σουτάροντας από καλή θέση κι έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

Στο 41’ ο Φαρές τροφοδότησε τον Ντέλετιτς, που έκανε το κοντινό σουτ από πλάγια αριστερά και απέκρουσε ο Κόβατς, για να πάρει ύψος η μπάλα και πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Φεράρι προ του Μπετανκόρ, με τον Πανσερραϊκό να χάνει άλλη μία σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 54’ ο Μπετανκόρ πλάσαρε από καλή θέση και ο Κόβατς έδειξε τα αντανακλαστικά του, όπως έπραξε και στο 60’ στο σουτ του Ντέλετιτς από δεξιά της περιοχής.

Στο 63’, τελικά, η υπεροχή των Σερραίων καρποφόρησε, με τον Ντέλετιτς να κάνει υπέροχη πάσα στον Μπετανκόρ, που με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά σημείωσε το 0-1, φτάνοντας τα 5 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βόλος δεν ήταν απειλητικός έως και το 83’, όταν ο Καλογερόπουλος έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και μπλόκαρε ο Γκουγκεσασβίλι, με τον Σαλαζάρ σε αντεπίθεση στο 86’ να σημαδεύει με σουτ εκτός περιοχής το δεξί δοκάρι και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Στο 89’ ο Κόντε σκόραρε, αλλά ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ και δεν έγινε το 1-1, ενώ στο 90’+2 ένα καλό πλασέ του Μπετανκόρ ήταν για λίγο άστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Θεσσαλοί άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Γκουγκεσασβίλι να κάνει σωτήρια απόκρουση στο σουτ του Ασεχνούν από θέση μέσα δεξιά, για να ακολουθήσει σουτ του Μεντιέτα στο οριζόντιο δοκάρι και με την μπάλα να σκάει πάνω στη γραμμή.

Στην τελευταία σημαντική φάση ο Κόβατς νίκησε από κοντά τον Σαλαζάρ στο 90’+8 και οι φιλοξενούμενοι πήραν δίκαια, εντέλει, το δεύτερο φετινό τους διπλό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) με βοηθούς τους Μηνούδη (Πιερίας) και Τοροσιάδη (Μακεδονίας), ενώ στο VAR ήταν ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και ο Στάικος (Λάρισας).

Κίτρινες: 70’ Κορέα, 90’+4 Μεντιέτα, 90’+5 Κόμπα - 12’ Λιάσος, 90’+2 Σαλαζάρ, 90’+4 Γκουγκεσασβίλι, 90’+6 Χατζηστραβός.

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν, Φεράρι, Καλογερόπουλος, Κορέα, Τσοκάνης (73’ Kόντε), Μπερναντού, Άλτμαν (57’ Βιγιαφάνιες), Κόμπα, Μεντιέτα, Κόσζτα (87’ Ασεχνούν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Χαντάκιας (82’ λ. τρ. Καρασαλίδης), Nτάβιντσον, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Λιάτσος (59’ Ζελέν), Περούτσι, Φαρές, Τομάς (82’ Χατζηστραβός), Ντέλετιτς (74’ Σαλαζάρ), Μπετανκόρ.