Μετά από μία τριετή περιπέτεια στην Ιταλία με την Πάρμα, που δεν μπήκε καθόλου καλά, ο Βασίλης Ζαγαρίτης ξαναβρίσκει επιτέλους τα πατήματά του στην Ολλανδία. Είναι βασικός και σχεδόν αναντικατάστατος στην Αλμίρε Σίτι, αφού αγωνίζεται ανελλιπώς στις πρώτες 8 αγωνιστικές της Eredivisie. Για την ακρίβεια, μετρά έξι 90λεπτα, ενώ έχει γίνει δύο φορές αλλαγή μετά το 85'.

Η Αλμίρε Σίτι δεν τα πηγαίνει καλά, ούσα στην προτελευταία θέση, χωρίς νίκη και με μόλις δύο βαθμούς. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εμποδίσει τον Ζαγαρίτη να "αναγεννηθεί" αγωνιστικά, θυμίζοντας κάτι από το μεγάλο ταλέντο που έδειξε σπουδαίες προοπτικές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη διετία 2019-2021.


Υπάρχει μία σημαντική παράμετρος στην όλη ιστορία, καθώς σε περίπτωση που η Αλμίρε υποβιβαστεί, το συμβόλαιο του Ζαγαρίτη (που λήγει το 2026) προβλέπει ότι ο παίκτης θα μείνει αυτόματα ελεύθερος. Άρα, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας του, ο 23χρονος αριστερός μπακ δύναται να εξαργυρώσει την καλή του σεζόν με μεταγραφή!

Σύμφωνα με όσα λέγονται στη μανατζερική πιάτσα, την πορεία του Ζαγαρίτη παρακολουθούν με ενδιαφέρον και στην Ελλάδα. Ο νεαρός μπακ βρίσκεται ακόμα σε εξαιρετική ηλικία και κάθε άλλο παρά αδιάφορος περνά σε συλλόγους του ελληνικού "Big-5". Ειδικά τα τελευταία χρόνια που επιχειρείται προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάθε γηγενής παίκτης με προοπτικές μπαίνει στο... μικροσκόπιο.

Ο άσος της Αλμίρε δεν έφυγε με τις καλύτερες σχέσεις από τον Παναθηναϊκό, όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πράσινοι παρακολουθούν την περίπτωσή του. Το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό, που έχει συνδεθεί και παλαιότερα με τον Ζαγαρίτη, ενώ βάσει ρόστερ μοιάζει να έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για αριστερό μπακ. Στο κάδρο επίσης βρίσκεται, ή μάλλον δεν σταμάτησε να βρίσκεται αφού ενδιαφέρον υπήρχε και παλαιότερα, ο ΠΑΟΚ.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο παίκτης δεν επιθυμούσε την επιστροφή του στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, προτιμώντας ξεκάθαρα την προοπτική του εξωτερικού.