Και τα χαμόγελα αυξάνονται στον Άρη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (20/10) νίκησε με 2-0 την Καλλιθέα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έφτασε σε τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο.

H ομάδα του Άκη Μάντζιου με 17 βαθμούς μετά την 8η αγωνιστική της Super League παραμένει στα ψηλά σκαλιά της κατάταξης, το δίδυμο Μορόν και Μανού Γκαρθία βρίσκεται με κλειστά τα μάτια στον αγωνιστικό χώρο και όλα κυλούν ιδανικά για τους «κίτρινους».

Οι νεοφώτιστοι, από την πλευρά τους, μένοντας από το 34’ με παίκτη λιγότερο την έκαναν την προσπάθειά τους, δεν έβαλαν όμως δύσκολα στους αντιπάλους τους και διατηρούνται χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (5 βαθμοί στην ουρά του πίνακα μαζί με τον Λεβαδειακό).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Πασαλίδης πήρε την κίτρινη στο 3’ για φάουλ στον Ντιαντί, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του στόπερ της Καλλιθέας, θεωρώντας ότι ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Στο 9’ ο Μορόν έκανε ένα καλό σουτ από θέση έξω αριστερά, για να δείξει τα αντανακλαστικά του ο Μπερναμπέ Μπαραγκάν, όντας το ίδιο αποτελεσματικός σε σουτ εκτός περιοχής του Ντιαντί στο 29’.

Στο 32’ ο Ισπανός γκολκίπερ αιφνιδιάστηκε σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μόντσου από αριστερά, διώχνοντας πάντως την μπάλα, για να αποβληθεί τελικά ο Πασαλίδης δύο λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ στον Μορόν.

Με 11 vs 10 o Άρης αύξησε την πίεση για ένα γκολ, με τον Μπαραγκάν στο 41’ να εξουδετερώνει το σουτ του Μανού Γκαρθία από πλάγια δεξιά.

Στο 44’ ο Μπαραγκάν έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Χουάνκαρ από αριστερά, με τον διαιτητή Τσαγκαράκη να καταλογίζει πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης για ανατροπή του Χουάνκαρ από τον Ισιμάτ-Μιρίν, ωστόσο μέσω VAR φάνηκε ότι αρχικά ο Ισπανός μπακ είχε κάνει χέρι, συνεπώς δεν υπήρξε τελικά η εσχάτη των ποινών υπέρ των Θεσσαλονικέων.

Στο 54’ ο Γκαρθία σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Μπράμπετς στο 65’ να πιάνει την κεφαλιά μετά το κόρνερ που εκτέλεσε από αριστερά ο Μανού Γκαρθία, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και από το χέρι του Μπαραγκάν κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 69’ ο Γκαρθία δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μπαραγκάν, με τον Μερκάτι στο αμέσως επόμενο λεπτό να κάνει ένα σουτ και ο Κουέστα απέκρουσε, ενώ ήταν για πολλή ώρα θεατής στο ματς.

Στο 72’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ντιαντί, αφού σούταρε δυνατά από θέση μέσα αριστερά κι ενώ ήταν αμαρκάριστος, για να φύγει άουτ η μπάλα, με τον Νταρίντα να σπαταλά με τη σειρά του σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 στο 79', καθώς νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπαραγκάν.

Το δεύτερο γκολ τελικά ήρθε στο 88’, με τον Μορόν να πασάρει στον Μανού Γκαρθία, που με πλασέ από αριστερά της περιοχής «κλείδωσε» το τρίποντο για τους «κίτρινους».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων) με βοηθούς τους Αρμακόλα (Κυκλάδων) και Παπαδάκη (Ηρακλείου), ενώ στο VAR ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και ο Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 55’ Μόντσου - 3’ Πασαλίδης, 12’ Ισιμάτ-Μιρίν, 38’ Ματίγια, 90’+2 Εντιαγέ.

Κόκκινες: 34’ Πασαλίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Koυέστα, Μάγιο, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μόντσου, Σιφουέντες (75’ Σιφουέντες), Σουλεϊμάνοφ (59’ Φετφατζίδης), Ντιαντί (75’ Σίστο), Μανού Γκαρθία (89’ Βέλεθ), Μορόν (89’ Κουάισον).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ Μπαραγκάν, Ισιμάτ-Μιρίν, Πασαλίδης, Μότοκ, Σοΐρι (85’ Νίκολιτς), Ματίγια (46’ Εντιαγέ), Μερκάτι (72’ Βαλμπουενά), Χάνουσεκ, Ντεμέτριους (72’ Λουκίνας), Τζιάνι, Ουλντρίκις (39’ Μεχίας).