Το ντέρμπι τής αγωνιστικής που τελείωσε, στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σχολίασε μέσω του sportdog o Σάκης Τσιώλης, αλλά και όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε στο κόμπακτ παιχνίδι των Θεσσαλονικέων αλλά και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει πολλά νέα πρόσωπα και θα χρειαστεί να βρουν ρυθμό, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Άρης και ο Παναιτωλικός έχουν την ευκαιρία να κλείσουν πολύ ψηλά στη βαθμολογία τον πρώτο γύρο.

Τέλος, έκανε ένα μικρό σχόλιο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στην εκτός έδρας νίκη με ΟΦΗ και στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, αντίστοιχα.

"Πιο κοντά στη νίκη ο ΠΑΟΚ - Για αυτό χρειάζεται χρόνο η ΑΕΚ - Γιατί δεν έχει βρει ακόμα συνοχή"

"Ήταν παιχνίδι με πολύ ένταση και ενδιαφέρον, από τεχνικής άποψης νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη ομοιογένεια και προσοχή στο ματς. Αυτό πηγάζει μέσα από το γεγονός ότι είναι ομάδα που παίζει συνέχεια εδώ και δύο χρόνια με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και λίγες αλλαγές. Αν έφτασε κάποιος πιο κοντά στη νίκη ήταν ο ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η ΑΕΚ έχει καινούργιες μεταγραφές, τον Λαμέλα κι άλλους, θα χρειαστεί χρόνο για να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι. Είδα ότι είχαν πρόβλημα με τις αναπνοές οι επιθετικογενείς παίκτες της. Αλλά και ο Αλμέιδα θα χρειαστεί χρόνο για να καταμερίσει καλά τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Σε αυτό υστέρησε, γιατί επανέρχονται παίκτες αλλά θέλουν χρόνο για να ρολάρουν και να βρουν ρυθμό. Καμιά φορά είναι μπούμερανγκ οι πολλοί παίκτες στο ρόστερ, γιατί γίνονται πολλές αλλαγές και δεν μπορεί να βρει συνοχή η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κατά 80% έχει ίδιους παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια".

"Πιο νωρίς ο Κωνσταντέλιας στο ματς - Το συνεχίζει ο Λουτσέσκου - Για αυτό είπε "κοιμηθήκαμε" ο Μεντιλίμπαρ"

Ξεχώρισε κάποιος παίκτης;

"Αυτό που θα έλεγα είναι ότι έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, αν έπαιζε πιο νωρίς ο Κωνσταντέλιας θα είχε περισσότερες ποιοτικές φάσεις στην περιοχή ο ΠΑΟΚ".

Ένα σχόλιο για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του ματς;

"Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς προκλήθηκε ο καθένας, αλλά ο Λουτσέσκου το συνεχίζει τα τελευταία χρόνια. Είναι μια κατάσταση η ΑΕΚ πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ έρχεται στην Αθήνα και δημιουργούνται εντυπώσεις. Πάντως το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν καλό για τον Άρη".

Πώς βλέπετε την πρωτιά τού Άρη στον βαθμολογικό πίνακα;

"Ο Άρης και ο Παναιτωλικός μπορούν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος τού πρώτου γύρου. Με Έλληνες προπονητές, που βάζουν τα γυαλιά στους παράγοντες. Οι τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν ξένους προπονητές".

Ένα σχόλιο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

"Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούνταν τη νίκη γιατί ιδιαίτερα στο δεύτερο οι τελικές ήταν υπέρ του ΟΦΗ, αλλά έβαλε το γκολ και προσπάθησε να κάνει άμυνα. Από τον ΟΦΗ έλειψε το γκολ. Στον Ολυμπιακό, τώρα, ο Μεντιλίμπαρ είναι πολύ έμπειρος προπονητής. Η ατάκα ότι κοιμήθηκαν μετά το 2-0 αναδεικνύει ότι θα πρέπει να δει τι συμβαίνει. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί μετρούν αυτές οι απώλειες βαθμών'.