Η Σούπερ Λιγκ επέστρεψε και μέσα σε λίγες ώρες, μας θύμισε γιατί δεν τη βαριόμαστε ποτέ. Αγωνιστικά είδαμε αποτελέσματα που ξάφνιασαν και έφεραν τα πάνω κάτω στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός από 2-0… έσβησε και γκέλαρε 2-2 με τον εξαιρετικό/μαχητικό Λεβαδειακό, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από τον αρκετά καλό ΟΦΗ, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1.

Βέβαια, τα φώτα έπεσαν όλα στην OPAP Arena, όπου είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με ρυθμό, γκολ και φάσεις, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους, περιορίστηκαν αρκετά και κόλλησαν στην ισοπαλία. Παρόλα αυτά, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την εικόνα των ομάδων, καθώς τα σοβαρά σκηνικά με το σφύριγμα της λήξης επισκίασαν τα πάντα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για ακόμα μία φορά ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο ντέρμπι, καθώς κατάφερε να τσακωθεί με ανθρώπους και παίκτες της ΑΕΚ, ενώ φεύγοντας έκανε και χειρονομίες στην εξέδρα. Από τα βίντεο δεν είναι ξεκάθαρο πως ξεκίνησαν όλα, η Ένωση κάνει λόγο για… επίθεση του Ρουμάνου στον Λαμέλα, οι Θεσσαλονικείς λένε για αντικείμενο που πέταξε ο Αργεντινός (χωρίς να τον κατανομάζουν), όμως από τα βίντεο δεν φαίνεται τίποτα ξεκάθαρο.

Το μόνο που βλέπουμε είναι τον Λουτσέσκου, που ακόμα και απόλυτο δίκιο να έχει, να βγαίνει εκτός εαυτού και να συμπεριφέρεται σαν χούλιγκαν μέσα στο χορτάρι μπροστά σε αντιπάλους παίκτες/οπαδούς και κάμερες και δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται γύρω του και από τις δύο ομάδες.

Ο Ματίας Αλμέιδα μάλιστα, τόνισε με νόημα στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο. Το έχω ξαναπεί. Θέλετε να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο; Να βελτιωθεί και όσοι έχουν ταυτοποίηση να βρίσκονται μέσα σε αυτό και μιλάω για όλα τα γήπεδα. Δεν γίνεται στο τέλος κάθε παιχνιδιού να υπάρχει τόσος κόσμος. Ήταν γεμάτο με αστυνομικούς. Εδώ μιλάμε για ένα άθλημα. Κερδίζεις, χάνεις, έρχεσαι ισόπαλος. Όταν κερδίζεις δεν προκαλείς και όταν χάνεις με σεβασμό πρέπει να δίνεις το χέρι σου. Το να προκαλείς δεν είναι καλό. Δεν πάμε πουθενά με τις προκλήσεις»!

Ποιοι ήταν λοιπόν όλοι αυτοί και γιατί πάτησαν το χορτάρι; Αν είχαν όλοι άδεια, ποιος τους την έδωσε και γιατί; Κι όσον αφορά τους… φουσκωτούς του Λουτσέσκου, για τους οποίους επιμένουν στην Ένωση εδώ και μέρες, προφανώς και είναι μία εικόνα που «χτυπάει». Όμως όσοι ακολουθούν τον ΠΑΟΚ ξέρουν πως είναι η ασφάλεια του Ρουμάνου παντού, σε όλα τα γήπεδα. Αν είναι σωστό; Μάλλον δεν είναι, γιατί δεν συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο. Αν επιτρέπεται; Μάλλον, για να τους αφήνει η Λίγκα να είναι μέσα σε όλα τα γήπεδα.

Σοβαρός Παναθηναϊκός, κερδισμένος ο Αλόνσο

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προφανώς ο Άρης που είναι στην κορυφή είναι ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, όμως λόγω του αντιπάλου του το τρίποντο δεν μας ξάφνιασε. Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, που ήταν καλός στον ΟΦΗ και δικαίως πήρε το τρίποντο, αν και θα μπορούσε το σκορ να είναι 1-2 ή 2-3.

Οι Πράσινοι έπαιξαν προφανώς και για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι και παρά τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, πήραν ένα σπουδαίο διπλό. Τι άλλαξε ο Ντιέγκο Αλόνσο; Ίσως το γεγονός πως εμπιστεύτηκε (από ανάγκη;) κάποιους παλιούς λίγο παραπάνω, όπως οι Τσέρι, Τζούρισιτς που άφησαν στον πάγκο τους Ουναΐ και Πελίστρι. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό το Τριφύλλι, προλαβαίνει να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου. Το παιχνίδι με τον Άρη που ακολουθεί, είναι κομβικό!