Εθνική Ελλάδας: Πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα ξεκινούσε στο βασικό σχήμα της εθνικής ομάδας, με αντίπαλο την Ιρλανδία για τον 2ο όμιλο, του 2ου γκρουπ στο Nations League. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Intime - Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Intime - Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας

Κάποιοι άλλοι πίστευαν πως θα αξιοποιηθεί από τον Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ούτε και αυτό συνέβη. Κυκλοφόρησαν φήμες, που δεν ευσταθούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η συνομιλία μετά από το ματς

Γιατί, όμως, δεν έπαιξε τελικά ο Κωνσταντέλιας; Σε ποια θέση, κυρίως προορίζεται από τον ομοσπονδιακό προπονητή; Απαντήσεις δίνουμε, μέσα από το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ο Γιοβάνοβιτς μετά από το τέλος του αγώνα της εθνικής με αντίπαλο την Φινλανδία, μίλησε για μερικά λεπτά με τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Τον είχε χρησιμοποιήσει ως αλλαγή. Τον συμβούλευσε, κάτι του έλεγε με πολύ παραστατικό τρόπο. Το σκηνικό, το “έπιασε” για λίγα δευτερόλεπτα, η τηλεοπτική κάμερα.

Το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιοβάνοβιτς έκανε παρατηρήσεις στον Κωνσταντέλια. Για συγκεκριμένα πράγματα που δεν του άρεσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, στο γήπεδο. 

Έχουμε και λέμε: 

  • Πρώτον, ο Γιοβάνοβιτς έκρινε, πως ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ δεν απέδωσε σωστά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Και του ζήτησε να είναι πιο προσαρμοστικός στα “θέλω” του.
  • Το δεύτερο στοιχείο, που πληροφορηθήκαμε, είναι το γεγονός πως επειδή οι Ιρλανδοί, είναι πιο σκληροί στο παιχνίδι τους, δεν ήθελε να ρισκάρει στη χρησιμοποίηση του Κωνσταντέλια. Ο οποίος είχε δεχθεί από Φινλανδούς αμυντικούς, δύο αντικανονικά χτυπήματα.
  • Τρίτον: ο Γιοβάνοβιτς προορίζει τον Κωνσταντέλια πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Εκεί χρησιμοποιεί και τον Μπακασέτα. Κατά συνέπεια, αυτοί οι δύο παίκτες διεκδικούν κυρίως την θέση αυτή την χρονική περίοδο.

 Πηγή: metrosport.gr

Intime - Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Intime - Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας