Facebook Pixel Κρητικοί, αντράκια και μαγκάκια για πάρτη τους!
| 2012-11-24 16:35:00

Κρητικοί, αντράκια και μαγκάκια για πάρτη τους!

Κρητικοί, αντράκια και μαγκάκια για πάρτη τους!

Δεν είναι για πολλά λόγια αυτή η υπόθεση... Εξάλλου μιλάνε από μόνα τους τα έργα. Στο μπάσκετ, οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν κι αυτές που δείχνουν έναν άλλο δρόμο...

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τότε που η ομάδα του Ρεθύμνου, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος "Assist". Τι είναι αυτό; Τίποτα περισσότερο από μία σειρά προγραμματισμένων δράσεων κοινωνικής βοήθειας. Με λίγα λόγια, μαζεύονται οι παίκτες της ομάδας και μοιράζουν οι ίδιοι, τρόφιμα και φάρμακα στους συμπολίτες τους.

Δεν το κάνουν για διαφήμιση, εξάλλου, πολύ δύσκολα θα δείτε γραμμένες 100 λέξεις σήμερα και αύριο στα μέσα. Το κάνουν επειδή έτσι αισθάνονται και γιατί θέλουν να αναδείξουν ότι μία ομάδα ανθρώπων με υγιή σκέψη, μπορεί! Μπορεί να κρατάει μία ομάδα σε καλό επίπεδα οικονομικά, και παρά την οικονομική ανέχεια, να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Το Ρέθυμνο δεν ικανοποίησε την πείνα, ούτε εξαφάνισε τη φτώχεια του νομού. Δήλωσε όμως παρών! Κι ο αθλητισμός αυτό σημαίνει! Να δηλώνεις παρών σε ζητήματα που δεν αφορούν, το γήπεδο, το παρκέ, το γρασίδι, τις βαθμολογίες, τις νίκες, τις ήττες.

Δε θα γράψουμε ούτε ποιοι ήταν εκεί, ούτε ποιοι μίλησαν (αν και κάποιοι, άσχετοι με το χώρο του αθλητισμού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προκαλώντας αλγεινή εντύπωση, και τους ξέρουμε ποιοι είναι)... Απλά θα γράψουμε, τι έχει γίνει ήδη και τι πρόκειται να γίνει από την ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου...

Κι όπως είπε κάποιος στη διάρκεια της εκδήλωσης... "Ειναι διαφορετικό να μοιράζει συσσίτιο ο Πέτγουεϊ και να τρώει μαζί με τους άπορους... Είναι άλλο να δίνει φάρμακα ο Ακης Καλλινικίδης στους αρρώστους που τα χρειάζονται". Αντί να είναι στοιβαγμένες κούτες σε μία αποθήκη και να πηγαίνουν σαν ζητιάνοι οι άνθρωποι να τα παίρνουν από εκεί, προσθέτουμε εμείς...

* Αρχές Νοεμβρίου 2012: Βελτίωση υποδομών στην αίθουσα συσιτίων και παρασκευαστηρίου στην Κυρία των Αγγέλων με την υπόδειξη του πατήρ Ιωάννη Κλειδή.
* 5 Νοεμβρίου 2012 : Έναρξη ενίσχυσης της τροφοδοσίας στις ενορίες του Αγίου Κωνσταντίνου και της Κυρίας των Αγγέλων.
* 10 Νοεμβρίου 2012: Παράδοση 120 εμβολίων στον Δήμο Ρεθύμνου, με την καθοδήγηση του Δημάρχου στο κοινωνικό ιατρείο Ρεθύμνου από την δωρεά ανώνυμου φίλου του μπάσκετ που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
* 23 Νοεμβρίου 2012(σήμερα): Παράδοση φαρμάκων στο κοινωνικό ιατρείο Ρεθύμνου.
Και έχουμε ηδη προγραμματίσει:
* Δεκέμβριος 2012: Παράδοση μηχανήματος ελέγχου και μέτρησης του ζαχάρου και ηλεκτρονικού υπολογιστή και στο κοινωνικό ιατρείο Ρεθύμνου.
* Δεκέμβριος 2012: Ενίσχυση του προγράμματος κουπονιών τροφίμων του Δήμου Ρεθύμνου.
* Δεκέμβριος 2012: Παράδοση 8 υπολογιστών στο γυμνάσιο Πανόρμου.
* Ιάνουαριος 2013: Κατασκευή σύγχρονης κουζίνας - παρασκευαστηρίου στους 4 Μάρτυρες με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags