Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστια έκπληξη, πρωταθλήτρια η Μπασκόνια - Έτσι... σκότωσε σε θρίλερ την Μπαρτσελόνα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-06-30 23:10:00

Τεράστια έκπληξη, πρωταθλήτρια η Μπασκόνια - Έτσι... σκότωσε σε θρίλερ την Μπαρτσελόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστια έκπληξη, πρωταθλήτρια η Μπασκόνια - Έτσι... σκότωσε σε θρίλερ την Μπαρτσελόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτός ο τελικός ήταν θρίλερ ολκής. Και έπειτα από μια... σκυλομαχία 40 λεπτών κατέληξε στα χέρια της Μπασκόνια. Οι Βάσκοι έφτασαν στον τίτλο 10 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος της ACB! 

Κι όλα αυτά με μια εξαιρετική φάση. Ο Ακίλε Πολονάρα έδωσε την... ασίστ της σεζόν για τους Βάσκους, με τον Λούκα Βιλντόζα να σκοράρει το πιο κρίσιμο λέι απ της σεζόν και να γράψει το 67-69, 3,2'' για το τέλος του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο, όμως το σουτ τριών πόντων του Κόρι Χίγκινς από την γωνία δεν βρήκε στόχο, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Αργεντινός γκαρντ της Μπασκόνια τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, έχοντας βοήθειες από τους Τόρνικε Σενγκέλια (14π, 4ρ), Ιλμάνε Ντιόπ (10π, 7ρ) και Σέιβον Σιλντς (9π, 4ρ). Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε μόνο ο Τομά Ερτέλ (21π, 5ασ), σε έναν τελικό που ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν... σκιά του εαυτού του, με 8 πόντους, 4/13 σουτ και 5 φάολυ σε 24'59''.

Ο τελικός από τα πρώτα λεπτά ήταν ντέρμπι, με την Μπασκόνια να βάζει δύσκολα στην αρχή με τους Χένρι και Σενγκέλια, όμως την Μπαρτσελόνα να αντιδράει και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι με κύριο εκφραστή τον Νίκολα Μίροτιτς έμεινε κοντά στο σκορ. Οι Βάσκοι, όμως είπαν την τελευταία λέξη με τον Ντιόπ για το 16-17. Η παρουσία του Τομά Ερτέλ άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν τα ηνία του τελικού, καταφέρνοντας να «χτίσουν» διαφορά, την οποία κράτησαν ως το φινάλε του ημιχρόνου για το 39-33.

Η Μπασκόνια κατάφερε να «ροκιναίσει» τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Βιλντόζα και Ντράγκιτς κύριους εκφραστές στην επίθεση πήρε προβάδισμα στο σκορ (43-47, 25'). Η απάντηση της Μπαρτσελόνα δεν άργησε να έρθει με τον Ερτέλ να ηγείται και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στους πάγκους (51-51). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η Μπασκίνια με τα τρίποντα των Τζάνινγκ και Σενγκέλια πέρασε μπροστά (60-61,34'). Στο τελευταίο 5λεπτο η Μπαρτσελόνα έπρεπε να αγωνιστεί χωρίς τον Μίροτιτς, που αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Ο Πολονάρα με τρίπτονο έβαλε την Μπασκόνια σε θέση οδηγού με 64-67, όμως ο Οριόλα με δικές του βολές ισοφάρισε 10 δεύτερα πριν από το τέλος (67-67).

Ο Πολονάρα με μια εξαιρετική πάσα έδωσε έτοιμο καλάθι στον Βιλντόζα, που έγραψε το 57-69, 3,2'' για το τέλος του αγώνα. Στην τελευταία φάση του αγώνα o Χίγκινς αστόχησε σε τρίποντο και η Μπασκόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 39-33, 51-51, 67-69.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags