Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η κίνηση-ματ Πρίφτη... άλλαξε τον Παναθηναϊκό - Το ανακοίνωσε στα αποδυτήρια - Απάντηση Παπαγιάννη
Μπάσκετ
| 2021-11-26 15:56:00

Η κίνηση-ματ Πρίφτη... άλλαξε τον Παναθηναϊκό - Το ανακοίνωσε στα αποδυτήρια - Απάντηση Παπαγιάννη

Sportdog Team
Η κίνηση-ματ Πρίφτη... άλλαξε τον Παναθηναϊκό - Το ανακοίνωσε στα αποδυτήρια - Απάντηση Παπαγιάννη

Πώς και γιατί οι Πράσινοι πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και ο λόγος που πλέον εμφανίζουν σημαντική βελτίωση στο παιχνίδι τους. Τι άλλαξε ο Έλληνας προπονητής και ποιοι δεν θα αγωνίζονται όσο πριν...

Παναθηναϊκός: Στη μοντέρνα άμυνα ζώνης που παίζει ο Πρίφτης στα τελευταία παιχνίδια των Πράσινων (και όχι σε κάποια ξεπερασμένη αμυντική συνταγή όπως αναφέρουν κάποιοι), στέκονται όσον αφορά την αγωνιστική ανάγνωση της νίκης με τη Ζενίτ άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

 

Γιατί το Τριφύλλι δεν έχει τη σούπερ ποιότητα στο ρόστερ του και, αυτό που λέγαμε από την αρχή της σεζόν, είναι ότι θα πρέπει να ποντάρει πολλά σε... σκυλίσια άμυνα! Δηλαδή να κρατάει τους αντιπάλους κάτω από τους 70 πόντους (ίσως και ακόμα πιο κάτω, όπως χθες), για να μπορεί να έχει ελπίδες να πάρει περισσότερες νίκες και να είναι ανταγωνιστικός. 

 

Όσον αφορά τον Παπαγιάννη, όντως έκανε σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο πρώτο ήταν, ξανά, εξαφανισμένος. Παρόλα αυτά πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος (κυρίως από τη στιγμή που ο Νέντοβιτς φορμαρίστηκε με πόντους και ασίστ) και αυτό τον ανέβασε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά τον Παπαγιάννη.

 

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι είναι παίκτης ψυχολογίας, δηλαδή αν του βγουν πραγματάκια στη μια πλευρά τού παρκέ θα του βγουν και στην άλλη. Αυτό συνέβη εναντίον της Ζενίτ και θύμισε σε όλους ότι με βάση τις διαστάσεις και την εμπειρία του, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο στους Πράσινους φέτος αλλά σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα.

 

Να πούμε κάτι ακόμα που αφορά τη βελτίωση που έχει ο Παναθηναϊκός στα τρία τελευταία παιχνίδια, πέρα από το ότι παίζει άμυνα ζώνης; Το γεγονός ότι ο Πρίφτης έχει "κοντύνει" το ροτέισον! Αν και αξιοποιεί όλους τους παίκτες, δείχνει να εμπιστεύεται χρονικά περισσότερο εκείνους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τραβήξουν το κάρο.

 

Με καλύτερη άμυνα, με αγωνιστικότητα, και με το να παίρνει πράγματα και από άλλους παίκτες πλην του Παπαπέτρου (Νέντοβιτς, Μέικον, Παπαγιάννης), οι Πράσινοι μπορούν να σκέφτονται ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για την ομάδα τους...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το πρώτο όνομα για αντι-Φέρελ στον Παναθηναϊκό - Παίκτης από το... πάνω ράφι - Τρομερό βιογραφικό
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags