Facebook Pixel Eurobasket 2022: "Πόρτα" της FIBA στην ένσταση των Τούρκων - Καμία αλλοίωση κόντρα στη Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-09-05 23:29:00

"Πόρτα" της FIBA στην ένσταση των Τούρκων - Καμία αλλοίωση κόντρα στη Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πόρτα" της FIBA στην ένσταση των Τούρκων - Καμία αλλοίωση κόντρα στη Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η FIBA απέρριψε την ένσταση της Τουρκίας για το ματς με τη Γεωργία, υποστηρίζοντας ότι η λάθος (όντως) χρονομέτρηση δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα για τον πρώτο όμιλο του Eurobasket.

 

 

Eurobasket 2022: Όπως σας είχαμε ενημερώσει το βράδυ της Κυριακής (4/9), μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα με την Γεωργία η Τουρκία έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, προβαίνοντας σε επίσημη καταγγελία-ένσταση προς την FIBA μετά την ήττα που γνώρισε στη δεύτερη παράταση από την ομάδα του Ηλία Ζούρου.

Από την τουρκική ομάδα υποστηρίζουν πως με 4:46 να απομένουν στο ρολόι, ξεκίνησε επεισόδιο ανάμεσα σε Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάντζε. Η διένεξη των δύο παικτών είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή τους από το παιχνίδι.

Ωστόσο, την ώρα που οι δύο διεθνείς αθλητές είχαν τον καυγά τους ο χρόνος κύλησε κανονικά, αντί να σταματήσει όπως κανονικά έπρεπε. Έτσι, στην επόμενη επίθεση το χρονόμετρο έγραφε 4:26 για το τέλος. Κύλησαν εν ολίγοις 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα, ήτοι σχεδόν μία ολόκληρη επίθεση.

Η ένσταση αυτή, πάντως, δεν είχε τελικά το παραμικρό αποτέλεσμα. Η FIΒΑ απέρριψε την ένσταση των Τούρκων, υποστηρίζοντας πως το εν λογω συμβάν δεν επηρέασε το τελικό σκορ του αγώνα. Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι διεξάγεται έρευνα για τις κατηγορίες περί βιαιοπραγίας και πως θα υπάρξει νέα ενημέρωση όταν αυτή ολοκληρωθεί. Θυμίζουμε, ότι η Τουρκία έκανε και πάλι αυτές τις καταγγελίες εις βάρος των Γεωργιανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Γιάννης - Η συμφωνία για τα 25 λεπτά - Επιστροφή που... φτιάχνει Παπαγιάννη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags