Facebook Pixel Περί τιμής και παρθενίας!
| 2012-12-09 11:08:00

Περί τιμής και παρθενίας!

Περί τιμής και παρθενίας!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι κακώς καλλιεργείται ένα κλίμα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει σώνει και καλά και με…διαφορά γκολ τον Παναθηναϊκό! Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Διότι, θα κερδίσει με κανένα 2-1 και μετά δεν θα το ευχαριστηθεί κιόλας (μωρέ ας έρθει νίκη και μισό μηδέν να είναι!)...

Τα ντέρμπι φίλοι μου δεν έχουν μπέσα. Ας είσαι καλύτερος, ας είσαι φορμαρισμένος, ας είναι ο άλλος στα κάτω του. Και πάνω απ΄ όλα τέτοια ντέρμπι θέλουν τεράστια προσοχή, γιατί ο θρίαμβος από την καταστροφή έχουν πολύ μικρή διαφορά. Αν πας σε ένα ντέρμπι με τουπέ και τη μύτη ψηλά, δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσεις-θα σου την κόψει ο άλλος τη μύτη σύρριζα.

Στα ντέρμπι πρέπει να είσαι πρωτίστως αποφασιστικός. Άμα μπεις χαλαρός, μέχρι να καταλάβεις τι έχει γίνει, θα είσαι πίσω στο σκορ, θα κυνηγάς, θα είσαι άδειος στην άμυνά σου κι από εκεί που πας για να τον σκίσεις τον άλλο, θα έχεις πάθει τεράστια ζημιά.

Εγώ δεν ξεχνάω ποτέ πως είχε μπει ο Ολυμπιακός το 2008 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ήταν 27η αγωνιστική, δηλαδή τέταρτη πριν το τέλος και είχε βαθμολογική διαφορά πέντε πόντων, καθώς ήταν σίγουρα κερδισμένη η υπόθεση Βάλνερ. Πάει να παίξει με την ΑΕΚ στο χαλαρό κι έφαγε τέσσερα! Από το 12 το σκορ ήταν 2-0! Άντε μετά να το γυρίσεις.

Κι εκείνη η πολύ βαριά ήττα είχε γίνει η αφορμή για να φωνάζει η ΑΕΚ για κλεμμένο πρωτάθλημα-το τελευταίο πια πράγμα για το οποίο φωνάζει εις βάρος του Ολυμπιακού, αφού έκτοτε η καλύτερη διαφορά με την οποία τερμάτισε πίσω του ήταν 16 πόντους.

Ενώ αν ο Ολυμπιακός είχε πάει να παίξει σοβαρά κι αποφασιστικά, θα είχε τσιμπήσει μία ισοπαλία, θα διατηρούσε το +5 και κανείς δε θα μπορούσε να πει τίποτα, καθώς κι ο τρίτος διεκδικητής εκείνη την χρονιά του τίτλου, ο Παναθηναϊκός, στο τέλος κατέρρεε, φέρνοντας 1-1 με τον Ηρακλή εντός έδρας και τρώγοντας τεσσάρα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο!

Για να έρθουμε στο αποψινό ντέρμπι, που θα γίνει σε ένα αγωνιστικό χώρο όχι και… χαλί και πιθανόν και με βροχή: Αν μη τι άλλο περιμένουμε να δούμε ποια παρθενιά θα σπάσει!

Διότι, έχουμε από τη μία τη μοναδική αήττητη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό κι από την άλλη μία ομάδα που φέτος σε όλες τις διοργανώσεις είναι αήττητη εντός έδρας!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις φετινές εντός έδρας υποχρεώσεις του με νίκη (3-0 Μάδεργουελ), συνέχισε με έξι σερί ισοπαλίες (με Μάλαγα 0-0, Γιάννινα 1-1, Ατρόμητο 1-1, Αστέρα 0-0, Τότεναμ 1-1, Άρη 1-1, Λάτσιο 1-1) και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει μόνο νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ (ΑΕΚ 1-0, ΠΑΟΚ 2-0, Μάριμπορ 1-0, Προοδευτική 4-0).

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα όπως μου λέει πολλά το αήττητο του Ολυμπιακού στις 13 πρώτες αγωνιστικές της Λίγκας, μου λέει πολλά και το αήττητο του Παναθηναϊκού σε 11 εντός έδρας παιχνίδια του. Και ειδικά ότι ποτέ δεν έφαγε πάνω από ένα γκολ…

Οι πράσινοι έχουν τεράστιο κίνητρο. Να βγάλουν έστω για ένα βράδυ από πάνω τους την φετινή ντροπή του -16. Μεγάλο κίνητρο, που γίνεται τεράστιο, όταν παίζεις μπροστά στον κόσμο σου. Οι κόκκινοι πρέπει να μπουν μέσα, αποδεικνύοντας πως έχουν κι αυτοί τεράστιο κίνητρο-την αφαίρεση κάθε άλλοθι από τον αντίπαλό τους και την απάντηση στη λάσπη που τους πετάνε τα πράσινα παπαγαλάκια. Υπάρχει λοιπόν πρωτίστως θέμα τιμής και για τους δύο μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να δούμε ποιος θα προασπίσει καλύτερα την τιμή του και ποια παρθενιά θα χαθεί. Αν χαθεί, γιατί πάντοτε στα ντέρμπι το πρώτο αποτέλεσμα είναι το Χ…

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags