Facebook Pixel 'Εχει στην Ευρώπη μια δουλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-25 21:51:00

'Εχει στην Ευρώπη μια δουλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

'Εχει στην Ευρώπη μια δουλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στην Δανία και με το 3-0 της Λεωφόρου προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League! Σκόρερ ο Ιβανόφ!

Ο Παναθηναϊκός διόρθωσε την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και το γκολ που δέχθηκε, μπήκε σοβαρός στο δεύτερο και με μια σεντερφορίσια κεφαλιά του Ιβάν Ιβανόφ πήρε το 1-1 που σε συνδυασμό με το 3-0 της Λεωφόρου του έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

O Στραματσόνι ξεκίνησε τους Πράσινους με τον Στιλ στην εστία, τους Κουτρουμπή, Μολέντο, Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας. Οι Μέστο και Χουλτ ήταν οι δύο ακραίοι χαφ, οι Λεντέσμα, Γουακάσο και Ζέκα ήταν στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής και οι Μπεργκ, Ιμπάρμπο στην επίθεση.

Έπαιξε άμυνα, το πλήρωσε, είχε και δοκάρι!

Οι Πράσινοι είχαν από την αρχή του αγώνα παθητικό ρόλο, με τους γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Λουκ Στιλ. Η πρώτη μεγάλη φάση για την Μπρόντμπι ήρθε στο 16', όταν ο Πούκι βγήκε φάτσα με τον κίπερ του "τριφυλλιού" που έκανε λάθος έξοδο, αλλά το πλασέ του Φινλανδού επιθετικού αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Ιβανόφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ την μπάλα στα πόδια του και έδειχνε να έχει "καθίσει" για τα καλά στο 3-0 της Λεωφόρου, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή των Δανών με τους προωθημένους Μπεργκ και Ιμπάρμπο (ο Κολομβιανός ξεκίνησε πίσω από τον Σουηδό, αλλά στη συνέχεια αγωνίστηκε δίπλα του).

Η Μπρόντμπι συνέχισε να πιέζει και η εικόνα των Πράσινων έδειχνε ότι το γκολ... ψηνόταν. Στο 35' ο Μουχτάρ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από τρομερή ομαδική προσπάθεια και τακουνάκι του Βίλτσεκ, και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στιλ για το 1-0. Πάντως, ο Παναθηναϊκός αν και δεν ήταν καλός θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση, αν στο 38' ο Ιμπάρμπο δεν έστελνε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τόπελ, ύστερα από λάθος της δανέζικης άμυνας.

Ιβανόφ και... ταύλα οι Δανοί!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στο ματς τον Λέτο στη θέση του Ιμπάρμπο και αυτή η αλλαγή έδωσε άλλον αέρα στους Πράσινους, που ισορρόπησαν το ματς και δεν επέτρεψαν στη Μπρόντμπι να κάνει το παιχνίδι του πρώτου μέρους. Στο 54' ο Μπεργκ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ύστερα από πάσα του Γουακάσο, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και ανταμείφθηκε.

Στο 65' ο Λουντ που είχε μπει στον αγώνα στη θέση του Λεντέσμα, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ιβανόφ που είχε προωθηθεί από προηγούμενη φάση, έπιασε τρομερή κεφαλιά και ισοφάρισε, σφραγίζοντας την πρόκριση για το "τριφύλλι". Η συνέχεια του ματς ήταν αναμενόμενη. Ο Παναθηναϊκός έχοντας ψυχολογία ήλεξγε το ματς, ενώ η Μπρόντμπι έδειχνε κουρασμένη και χωρίς αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση.

Στο 82' ο Λουντ αστόχησε από κοντά για το 1-2 και αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή του ματς που κύλησε στα μέτρα του Παναθηναϊκού, που έφτασε στην ευρωπαϊκή πρόκριση, μετά από απουσία ενός χρόνου, ύστερα από τον περσινό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι οπαδοί της Μπρόντμπι ανέβασαν προκλητικό πανό που απεικόνιζε τον Πίρι να χτυπάει τον Μπεργκ στο γεμάτο με αίμα κεφάλι του, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε καμία εντολή να κατέβει...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπρόντμπι (Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ): Τόπελ - Χολστ (67’ Ουρένια), Χέρμανσον, Ρόκερ, Λάρσον - Νόργκααρντ, Πίρι (75’ Κόρλου), Χιουλσάγκερ - Μούχταρ - Βίλτσεκ, Πούκι (83’ Γιάκομπσεν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ - Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ - Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (59’ Λουντ), Χουλτ (86’ Βιγιαφάνιες)- Ιμπάρμπο (46’ Λέτο), Γουακάσο - Μπεργκ. 

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags