Facebook Pixel Και μπορεί και πρέπει να περάσει η ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2017-08-17 23:37:00

Και μπορεί και πρέπει να περάσει η ΑΕΚ!

Και μπορεί και πρέπει να περάσει η ΑΕΚ!

Η Ένωση στάθηκε πολύ καλά στο "Γιαν Μπρεντέλ" κόντρα στην Μπριζ, πήρε το 0-0, έπαιξε από το 58` με 10 λόγω αυστηρής αποβολής του Λιβάγια, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και μπορεί στο ΟΑΚΑ να αποκλείσει τους Βέλγους!

Το τελικό 0-0 στο Βέλγιο αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, καθώς η Μπριζ σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ομάδα-φόβητρο, πλην όμως η ΑΕΚ πρέπει να βρει δίχτυα, καθώς φέτος σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό ματς έμεινε άσφαιρη... Κι όμως η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, βάσει ευκαιριών, δικαιούταν κάτι καλύτερο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από το 58` έπαιξε με 10 λόγω της αυστηρής αποβολής του Λιβάγια. Το 3-5-2 απέδωσε ανασταλτικά για την ΑΕΚ, η οποία όμως δεν είχε σε καλή μέρα τον Κλωναρίδη, ενώ όταν μπήκε ο Λάζαρος στη θέση του, η ομάδα είχε μείνει ήδη με 10. Στοίχισαν τα άσχημα τελειώματα (αποκορύφωμα η φάση του Μάνταλου στο 4`), όμως η ΑΕΚ έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Europa.

Αχ βρε ΑΕΚ...

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στη Μπριζ στα πρώτα 45 λεπτά κι είναι χαρακτηριστικό πως έκανε 9 τελικές, έχοντας χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (η μία από αυτογκόλ του Σίμονς στο 5` που έδιωξε δύσκολα ο Χόρβατ) να ανοίξει το σκορ. Αμυντικά στάθηκε καλά επίσης, με τον Τσιγκρίνσκι να "σκουπίζει" τα πάντα. Δυο φάσεις είχε συγκεκριμένα η Μπριζ κι αυτές από στημένα, οι οποίες πάντως ήταν "καμπανάκι"... Κλειδί ήταν η σωστή αμυντική τακτική αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν καλά τελειώματα από τους παίκτες, όπως στη μεγάλη ευκαιρία του Μάνταλου στο 4` και Λόπες στο 38`.. Με εξαίρεση το πεντάλεπτο 15-20`, η Ένωση ήταν πιο καλή από την Μπριζ και μοναδικό πρόβλημα στη λειτουργία των κιτρινόμαυρων ήταν κάποια αβίαστα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Καλή εμφάνιση και από τους Μπακάκη και Λόπες.

Άντεξαν οι Ενωσίτες

Την ώρα που η ΑΕΚ κρατούσε καλά στην άμυνα και προσπαθούσε να βγει μπροστά, ο Κασάι στο 58` με μια αυστηρή δεύτερη κίτρινη στον Λιβάγια (πάτησε αντίπαλο πάνω στη φάση) έκοψε τα φτερά της Ένωσης, την ώρα που ο Χιμένεθ είχε βάλει τον Λάζαρο στη θέση του κακού απόψε Κλωναρίδη. Η Μπριζ πίεσε μετά την αποβολή, δίχως πάντως ο Ανέστης να απειληθεί άμεσα, πλην του μακρινού σουτ του Βανάκεν στο 69`. Ο Μανόλο "θυσίασε" τον Μάνταλο με τον Γιόχανσον να παίρνει τη θέση του, ώστε η ΑΕΚ να δέσει ανασταλτικά το κέντρο. Το κακό για την Ένωση ήταν πως ασυναίσθητα (;) είχε κλειστεί στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Ισπανό τεχνικό να τους φωνάζει να πάρουν κάποια μέτρα. Ο Αϊντάρεβιτς μπήκε κι αυτός στο 86` αντί του Σιμόες για να δώσει ανάσες, ο Λάζαρος, που έδσε πολύτιμες βοήθειες, στο 89` πήγε για το "colpo grosso", όμως το τακουνάκι του Τσόσιτς κόντραρε και πέρασε άουτ, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπριζ (Ιβάν Λέκο)
: Χόρβαθ, Σίμονς, Ντένσβιλ, Μέχελε, Βανάκεν, Νακάμπα, Φόρμερ, Παλάσιος (72' Ραφαέλοφ), Λιμπομπέ, Μποναβερτούρε (80' Ντιαμπί), Φόσεν (57' Γουέσλεϊ).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Aνέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Έλντερ Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (86' Σιμόες), Κλωναρίδης (58' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (73' Γιόχανσον), Λιβάγια.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία) 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags