Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες - φωτιά για την Εθνική: «Ξεφτιλίζεται η φανέλα - Είμαστε ένα απέραντο καφενείο»
| 2017-11-13 12:32:00

Ατάκες - φωτιά για την Εθνική: «Ξεφτιλίζεται η φανέλα - Είμαστε ένα απέραντο καφενείο»

Sportdog Team
Ατάκες - φωτιά για την Εθνική: «Ξεφτιλίζεται η φανέλα - Είμαστε ένα απέραντο καφενείο»

Ο θρυλικός Νίκος Καραγιαννίδης σε μια συνέντευξη... χωρίς φόβο και πάθος.

 

«Φουκαριάρικο πρόσωπο έχει ο Μίκαελ Σκίμπε, που καθρεφτίζει κάποιον που δεν έχει δουλέψει και δεν ξέρει πού βρίσκεται, σχολίασε» στο sportdog.gr ο Νίκος Καραγιαννίδης.

Ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας "Ο Φίλαθλος", αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Μουντιάλ. Μίλησε για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και την ανοργάνωτη ΕΠΟ, αλλά και για το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Εθνικής, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Είσαι μόνος, αισθάνεσαι μοναξιά όταν μιλάς για την Εθνική ομάδα. Υπάρχει μια δικτατορία της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης, υπάρχει τρομερή επίθεση από θέσεις και απόψεις, για να σε οδηγήσουν σε μια ιστορία ανύπαρκτη. Για μια ομάδα που έρχεται και σου λέει ότι τα παιδιά είναι γίγαντες. Και η αλήθεια είναι πως ό,τι έχει πετύχει η Εθνική ομάδα μέχρι σήμερα, οφείλεται 100% στους παίκτες. Οι υπεύθυνοι για την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένοχοι. Μπορούμε να μιλάμε για ενοχή όταν ξεφτιλίζεται σε τέτοιο βαθμό η φανέλα. Οπωσδήποτε δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για ευθύνες. Οι παίκτες είναι οι τελευταίοι που έχουν ευθύνες. Ακόμα και να πεις ότι έχουν, δεν μπορείς να τους την αποδώσεις», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Νίκος Καραγιαννίδης και συνέχεια συμπλήρωσε:

«Όταν είσαι καφενείο ως ποδοσφαιρική κοινωνία, ως ΕΠΟ κ.λπ., από εκείνους που ασχολούνται με τις τοπικές Ενώσεις μέχρι όσους βρίσκονται στο υπουργείο, τι μπορεί να γίνει; Μιλάμε για ένα απέραντο καφενείο, αδιόρθωτο, που αναδεικνύει πως ό,τι έχουμε πετύχει, το έχουμε πετύχει λόγω των ποδοσφαιριστών. Για να φτάσουμε να μιλήσουμε για την Εθνική ομάδα, θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθούμε με την οργάνωση του ποδοσφαίρου. Τις ακαδημίες. Μετά πάμε στο πρωτάθλημα, που το δυσφημούν οι επιχειρηματίες οι οποίες συμμετέχουν με τις ομάδες τους σε αυτό, κι έπειτα στους δημοσιογράφους που είναι οπαδοί των ομάδων τους. Αυτό είναι μπάχαλο. Αυτό το μπάχαλο έρχεται και βρίζει γιατί η Εθνική ξεφτιλίστηκε με 4-1 στην Κροατία και τρεις μέρες μετά αποθεώνει. Και στη μια περίπτωση αλλά και στην άλλη, είναι της πλάκας ό,τι έγινε».

Έχει ανοίξει η κουβέντα για το θέμα αλλαγής προπονητή. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Δεν μου κάνει ο Σκίμπε. Δεν μιλάω μόνο ως άνθρωπος που ξέρω μπάλα, αλλά η φάτσα του Σκίμπε δεν μου λέει πολλά. Είναι φουκαριάρικη. Καθρεφτίζει κάποιον που δεν ξέρει πού βρίσκεται και δεν υπάρχουν αποτέλεσματα από τη δουλειά που κάνει, γιατί δεν έχει δουλέψει! Δεν υπάρχει έλεγχος, σε κανέναν δεν είναι υπόλογος κ.λπ. Όταν η ΕΠΟ επιλέγει έναν προπονητή, θα πρέπει να τον ελέγχει πού βρίσκεται, τι γράφει στις εκθέσεις του κ.λπ. Αλλά για να μην χάνουμε το θέμα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα υπάρχει σαβούρα ετών. Για παράδειγμα, είδα τον σύντροφο Βασιλειάδη στο γήπεδο. Είναι πρόκληση η παρουσία του εκεί, καθώς δεν έχει καμία συμμετοχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική. Ως απλός φίλαθλος θα μπορούσε να πάει, αλλά γιατί ήταν στα επίσημα δίπλα από τον Γραμμένο; Είναι σαν να δηλώνει παρουσία, ενώ είναι ανύπαρκτος. Έχει πολιτική η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο; Δεν έχει. Είδαμε και τον Κοντονή δύο χρόνια, θέατρο έπαιζε. Έκοψε το πρωτάθλημα, το ανέβαλε, έβαλε ποινές και τελικά τι άλλαξε;».

Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση στο υλικό της Εθνικής ομάδας;

«Οι Έλληνες έχουν ταλέντο στο ποδόσφαιρο, τους ταιριάζει. Δεν μπορεί η Ισπανία να παίρνει παγκόσμια πρωταθλήματα και Euro παίζοντας μπάλα στο γήπεδο, κι εμείς το πήραμε στα κλεφτά. Γιατί είμαστε λαός με τα ίδια σωματικά και πνευματικά χαρακτηριστικά. Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν πολλά με την μπάλα, αλλά το θέμα είναι να γίνουν όλα με οργάνωση, σχεδιασμό, πρόγραμμα. Ο Μανωλάς, για παράδειγμα, είναι μεγάλη κλάση. Ο άνθρωπος έπαιζε με αίσθημα ανωτερότητας, σε ομάδα που είναι για τη Γ΄ Εθνική. Σε ομάδα που έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και παίζει όπως παίζει. Πρέπει να γίνουν πολλά για να αλλάξει η Εθνική ομάδα, να αλλάξει η ψυχοσύνθεση. Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Σκίμπε, χρειάζεται κάποιος ηγέτης».

Ποια είναι η άποψή σας για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα;

«Δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Είναι σαν να μου λες ότι επειδή θα βγει η Φώφη στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, θα αλλάξει κάτι. Ή ότι άλλαξε με τον Τσίπρα. Όταν πήγαν 250.000 άνθρωποι να ψηφίσουν τη Φώφη, είναι φοβερό! Και ο Θεοδωράκης με κάτω από 10% στις ψήφους, θα συνεχίσει; Έρχεται και λέει "Συνεχίζουμε", όταν ο κόσμος τον έδιωξε. Φύγε με αξιοπρέπεια! Για να μην πλατειάζουμε, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην Εθνική ομάδα, όποιος προπονητής και να έρθει. Έφυγε ο Σκίμπε και τι έγινε; Να έρθει ο Μουρίνιο; Να έρθει ο Γκουαρντιόλα; Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ένας προπονητής». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags