Facebook Pixel Καθυστέρηση χωρίς λόγο...
| 2011-08-09 01:13:00

Καθυστέρηση χωρίς λόγο...

Καθυστέρηση χωρίς λόγο...

Ο Γιώργος Νοικοκύρης σχολιάζει την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στον Ολυμπιακό για την απόκτηση ενός μέσου

Με το τέλος της περσινής σεζόν ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ενίσχυση πρώτα απο όλα στην θέση του αμυντικού χαφ. Έναν «κόφτη» που θα κάνει την δουλειά που έλειπε απο τον περσινό Ολυμπιακό, ειδικά μάλιστα απο την στιγμή που έχει μπροστά του το Τσάμπιονς Λιγκ. Φθάσαμε πλέον στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και ακόμη ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή.

Πολύτιμος χρόνος χάθηκε για τους «ερυθρόλευκους» τόσο γιατί απο την μια ο Ολυμπιακός επεδίωξε να ποντάρει στον Φέισα παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο ενός ποδοσφαιριστή ταλαντούχου μεν αλλά προερχόμενο απο ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, με τον Φέισα να μην κάνει ουσιαστικά προετοιμασία λόγω τραυματισμού, να χάνει όλα τα φιλικά προετοιμασίας και να είναι δεδομένο πως δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, να στηριχθεί στον νεαρό Σέρβο. Την ίδια ώρα όπου η διοίκηση με την σύμφωνη γνώμη του Βαλβέρδε στηριζόταν στον Φέισα για την νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ, ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον «δικό» του, τον Ουρτάδο.

Και καλά έκανε μέχρις ενός σημείου όμως. Δεν μπορεί ο Ισπανός να μην είδε στο Ζέεφελντ πως ο Ουρτάδο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που χρειάζονται για αυτή την θέση. Και αν δεν το είδε στην Αυστρία, στην Ολλανδία και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου έβγαζε «μάτι» πως ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία αμυντικό χαφ, και μάλιστα πολύ καλό, για να κλείσει την «τρύπα» που έχει στην μεσαία γραμμή.

Παρόλαυτα ο Ολυμπιακός έχοντας ουσιαστικά μείνει μόνο με τον Μοντέστο ως «κόφτη» ψάχνει ακόμη και τώρα με χαρακτηριστική καθυστέρηση για τον «εκλεκτό». Ο Γκαργκάνο παρουσιάζεται ως μια πολύ καλή επιλογή με τον Βαλβέρδε να δείχνει θετικός προς τον Ουρουγουανό. Και πάλι όμως παρότι η Νάπολι συζητάει τον δανεισμό του ο Ολυμπιακός κινείται αργά χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μέχρι 700 χιλιάδες ευρώ είναι διατεθειμένος (με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή) να δώσει ο Ολυμπιακός στον Γκαργκάνο για το συμβόλαιο του, την ώρα που η Νάπολι θέλει χρήματα για τον δανεισμό του και μεγάλη οψιόν αγοράς.

Με τον Ουρουγουανό να είναι διατεθειμένος να αφήσει την Σέριε Α για τον Ολυμπιακό αυτό που ουσιαστικά απομένει είναι οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν την κίνηση τους. Όσο καθυστερούν χαμένοι βγαίνουν οι ίδιοι. Εις βάρος της ομάδας που προετοιμάζεται με τον Μοντέστο ως μοναδικό αμυντικό χαφ, τον Ουρτάδο «τελειωμένο» και τον Φέισα στα πιτς...

Υ.Γ. : Ο Βαλβέρδε είναι γνωστό πως απο την αρχή του σχεδιασμού της νέας ομάδας ήθελε επιθετικό. Με τον Ολυμπιακό όμως να έχει εφτά στο ρόστερ του η υπόθεση πήγε πίσω. Και με τον Μαθία και τους υπόλοιπους να παιδεύονται τόσο καιρό για να πουλήσουν το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι ο Τζιμπούρ. Ο οποίος έχει και το «στυλάκι» πως κάνει...χάρη στον Ολυμπιακό που παίζει με τα ερυθρόλευκα την ώρα που ο Βαλβέρδε δεν θα χαλιόταν καθόλου να τον δει να αποχαιρετά αρκεί να ήξερε πως θα έρθει άλλος στην θέση του.

Υ.Γ. 1: Αν ο Βαλβέρδε δεν είχε «τελειώσει» τον Ρόμενταλ ή ακόμη-ακόμη και τον Ντάρμπισαιρ που «διψούσε» για μια ευκαιρία απο τον Ισπανό ίσως τώρα το θέμα του επιθετικού να μην τον απασχολούσε. Ο Δανός έχει «κάτσει» στο συμβόλαιο του και δεν το κουνάει απο το Ρέντη, την ώρα που θα μπορούσε να είναι με την ομάδα και να πάρει την ευκαιρία απο τον Ισπανό αποδεσμεύοντας τον Μιραλάς για την επίθεση. Αν έδειχνε καλύτερη εικόνα ο Ρόμενταλ τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Τώρα...

Υ.Γ. 2: Η υπέρβαση έγινε....πέρσι!

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags