Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν έχει μόνο ο Ιβάν όπλο, ξέχασε να το αφήσει - Αγαπώ τους ΠΑΟΚτσήδες, φοβάμαι με... Ερντογάν»!
| 2018-03-12 17:59:00

«Δεν έχει μόνο ο Ιβάν όπλο, ξέχασε να το αφήσει - Αγαπώ τους ΠΑΟΚτσήδες, φοβάμαι με... Ερντογάν»!

του Γιώργου Κτενά
«Δεν έχει μόνο ο Ιβάν όπλο, ξέχασε να το αφήσει - Αγαπώ τους ΠΑΟΚτσήδες, φοβάμαι με... Ερντογάν»!

Συνέντευξη-φωτιά από τον Μάνο Αντώναρο στο sportdog.gr.

Παρεκκλίνει από την ορθοδοξία, διαθέτει άποψη για τα γεγονότα και αξιοποιεί ιδιαίτερα επιχειρήματα. Ο Μάνος Αντώναρος, περί του οποίου ο λόγος, μίλησε στο sportdog.gr με αφορμή όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά με αγάπη προς τους φίλους του ΠΑΟΚ, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μάλιστα στη ζώνη του όπλο. Σχολίασε το γεγονός ότι κατακυρώθηκε, ακυρώθηκε και έπειτα κατακυρώθηκε ξανά το γκολ των Θεσσαλονικέων, ενώ αναφέρθηκε και στην αντιπαλότητα Βορρά-Νότου που έχει ενταθεί αυτό το διάστημα. 

Αναφέρθηκε στην πράξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια να συμβουλέψει τον Σαββίδη να μη συνεχίσει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απόφαση για την αναστολή του αθλήματος.  

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί άνθρωποι οι οποίοι περιστοιχίζονται από 20 σωματοφύλακες, πρέπει να κρατάνε και πιστόλι. Όλοι κρατάνε όχι μόνο ο Σαββίδης. Αλλά πρόκειται για μια επίδειξη βίας που δεν την χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την περίοδο. Φοβάμαι πολύ όλη αυτή την αντιπαλότητα που υπάρχει σε Βορρά και Νότο. Είμαι Παναθηναϊκός και αγαπώ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Όταν παίζει ο Παναθηναϊκός εναντίον του ΠΑΟΚ θέλω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Αλλά εκτιμώ εκείνους που έχουν αγνή αγάπη προς μια ομάδα. Στη Μακεδονία μέχρι και μια γιαγιά γνωρίζει αν πήρε μεταγραφή ή όχι ο Κλάους. Οπότε αναφέρομαι αποκλειστικά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι στην ΠΑΕ, που δεν ξέρω ούτε πού είναι», σχολίασε αρχικά στο sportdog.gr ο Μάνος Αντώναρος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο και, μάλιστα, να οπλοφορεί:

«Είναι πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αυτές, σε τέτοιους καιρούς. Όπως είπα και νωρίτερα, πρόκειται για μια επίδειξη βίας που δεν την χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την περίοδο. Όταν στην Τουρκία, δίπλα, ο Ερντογάν μιλάει για παστά ψάρια, δεν είναι στιγμή για να υπάρχουν τέτοιες αντιπαλότητες Βορρά και Νότου και μάλιστα να βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Υποθέτω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί ότι δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο κανένας παράγοντας με πιστόλι στην κωλοτσέπη. Έχω την αίσθηση ότι ο Ιβάν Σαββίδης ξέχασε να το αφήσει. Δεν το λέω για να τον δικαιολογήσω, αλλά αυτό πιστεύω».  

Πώς σχολιάζετε την αντίδραση του Βιεϊρίνια, όταν σε συνθήκες απόλυτης πίεσης ζήτησε από τον Σαββίδη να μην αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο;

«Δεν είδα το παιχνίδι και τη συγκεκριμένη φάση και δεν έχω σχηματίσει άποψη. Αλλά το γεγονός ότι έχει παίξει σε ξένα πρωταθλήματα ο Βιεϊρίνια, του δίνει άλλη οπτική για το άθλημα. Για αυτό και όσοι Έλληνες παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, όταν τους ρωτάνε αν θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, απαντάνε αρνητικά».

Προφανώς αποτελεί σημαντικό θέμα το γεγονός ότι ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ, που αρχικά είχε κατακυρώσει, μετά από την παρουσία του στα αποδυτήρια το κατακύρωσε ξανά.  

«Νομίζετε ότι στην Ελλάδα έχουμε καλούς γιατρούς; Καλούς αρχιτέκτονες; Καλούς ηθοποιούς; Αν παρακολουθήσει κάποιος μια θεατρική παράσταση στην Αγγλία, μπορεί να το κάνει μετά και στην Αθήνα; Όταν βλέπουμε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και μετά παρακολουθούμε το Πλατανιάς-Πανιώνιος, είναι άλλο άθλημα. Οπότε με την ίδια συλλογιστική, δεν έχουμε ούτε καλούς διαιτητές. Στα ξένα πρωταθλήματα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, κανένας διαιτητής δεν πιάνει κουβέντα με τους παίκτες. Τον διαιτητή στην Τούμπα τον πήγαιναν καροτσάκι οι μεν και οι δε συνέχεια. Το γεγονός ότι συζητάει μαζί τους αν ήταν οφσάιντ και δεν τους δείχνει κόκκινες κάρτες, είναι που κάνει τη διαφορά. Παρακολουθούσα την εξέλιξη του παιχνιδιού από τη live ενημέρωση ενός σάιτ, και έβλεπα το ματς να είναι 1-0, μετά 0-0 και στο τέλος, ξανά 1-0! Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά γελοιότητα».

Πώς σχολιάζετε τη διακοπή του πρωταθλήματος;

«Διέκοψαν το πρωτάθλημα αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει το ποδόσφαιρο ως κοινωνική εκδήλωση. Είτε είναι κάποιος νομπελίστας, για παράδειγμα, είτε είναι απλός άνθρωπος, το συναίσθημα είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παίζει στη γειτονιά ο γιος τους είτε η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν πρόκειται να σταματήσει το άθλημα ως τέτοιο, ο,τι κι αν αποφάσισαν. Το ποδόσφαιρο είναι η μεγαλύτερη λαϊκή συνάθροιση στη Γη. Φυσικά ό,τι έγινε με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα, θα μπορούσε να είχε γίνει και στο Καραϊσκάκη για παράδειγμα. Αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη έχουν αυτές τις ημέρες τρομερή αντιπάθεια προς την Αθήνα. Πάντα την είχαν, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί. Όμως αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα στην εποχή μας. Βλέπουμε το ποδόσφαιρο με πάθος, αλλά είναι γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες είναι για κλωτσιές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags