Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ: Αποκαλύψεις από Μπέλτσο για Παϊρόζ και Μουσκρόν
| 2018-12-26 14:05:00

Απίστευτη εξέλιξη: Σκάει 8 «μύρια» ο Παϊρόζ και ψάχνει για μετόχους - Ατάκα-φωτιά για ΠΑΟ!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτη εξέλιξη: Σκάει 8 «μύρια» ο Παϊρόζ και ψάχνει για μετόχους - Ατάκα-φωτιά για ΠΑΟ!

Τα... σπρώχνει ο "εξαφανισμένος" Ταϊλανδός. Φοβερές αποκαλύψεις!

Παναθηναϊκός - Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ: Κανονικά φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη θητεία του στη Μουσκρόν ο Παϊρόζ Πιενγκμπονγκσάντ, όπως ανέφερε ο Νίκος Μπέλτσος στο sportdog, κάτι που σε μεγάλο βαθμό δείχνει και τις προθέσεις του όσον αφορά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Άριστος γνώστης του βελγικού ποδοσφαίρου, ο καλός συνάδελφος σχολίασε ότι ο Ταϊλανδός έχει προκηρύξει αύξηση στο ΜΚ της Μουσκρόν κατά 7,85 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλύψει ο ίδιος.

Βρίσκεται σε αναζήτηση νέων μετόχων, αλλά διαβεβαίωσε ότι το χρέος που υπάρχει προς το πρόσωπό του δεν θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ομάδας. Εξελίξεις οι οποίες, αναμφίβολα, δείχνουν την πρόθεσή του να συνεχίσει για ένα εύλογο διάστημα στη βελγική ομάδα, επενδύοντας ποσό ανάλογο με εκείνο που περιμένουν οι Πράσινοι να βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την ώρα, μάλιστα, που η αύξηση στο Μ.Κ. των Πράσινων ολοκληρώνεται στις 23 Γενάρη. 

«Ο ετήσιος ισολογισμός της Μουσκρόν ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τη διοίκηση να ενημερώνει για απώλειες της τάξης του 1,36 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία ήταν από 1η Ιουλίου του 2017 μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2018», είπε αρχικά στο sportdog ο Ν. Μπέλτσος. 

Για ποιον λόγο υπήρξε αυτή η απώλεια; 

«Ο λόγος που υπήρξε αυτή η απώλεια σχετίζεται με το αυξημένο κόστος των συμβολαίων, στην προσπάθεια που έγινε για να παραμείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Η Μουσκρόν έχει έτσι κι αλλιώς αρνητικό Μετοχικό Κεφάλαιο της τάξης των 5,32 εκατ. ευρώ, που τώρα θα φτάσει στα 6,64 εκατ. ευρώ».

Υπάρχει κάποια κίνηση από την πλευρά του Παϊρόζ για να διορθωθεί η κατάσταση ή δεν ασχολείται καθόλου με την ομάδα;

«Για να έχει πιθανότητες η Μουσκρόν να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ο μεγαλομέτοχός της, δηλαδή ο Παϊρόζ, ανακοίνωσε αύξηση στο ΜΚ της τάξης των 7,85 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί μέσω της εταιρείας του. Διευκρινίζοντας ότι το μεγάλο χρέος που υπάρχει προς το πρόσωπό του, δεν θέτει σε κανέναν κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ομάδας».

Δηλαδή ο Παϊρόζ όχι μόνο δεν απεμπλέκεται από τη Μουσκρόν αλλά, αφενός, διασφαλίζει ότι το χρέος που υπάρχει προς αυτόν δεν αποτελεί κίνδυνο. Αφετέρου ετοιμάζεται να καλύψει αύξηση στο ΜΚ που ισοδυναμεί με τα χρήματα που θα έβαζε στη ΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Με βάση όσα αναφέρει ο βελγικός Τύπος, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Παϊρόζ. Γίνεται αναφορά ότι ψάχνουν για νέους μετόχους, αλλά την τρέχουσα αύξηση θα την καλύψει η εταιρεία του Παϊρόζ. Πριν από δύο μήνες ο πρόεδρος του βελγικού συλλόγου είχε αναφέρει ότι ψάχνουν για αντικαταστάτη του Παϊρόζ, αλλά έκτοτε δεν υπάρχει κάποιο νεότερο που να δείχνει αποχώρηση. Εξέλιξη που, χωρίς να θέλω να εμπλακώ στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, λογικά επηρεάζει και τον Παναθηναϊκό. Γιατί δείχνει να ατονεί το ενδιαφέρον. Εκτός αν μπορεί να παίξει σε διπλό ταμπλό, και στη μία ομάδα αλλά και στην άλλη, κάτι που ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ως ενδεχόμενο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags