Facebook Pixel ΣΟΚ στον Άρη, τόσα χάνει - Πού είναι ο Ιντέγε; - Είναι... Φετφατζίδης - Θέλει "Εσίτι"
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-09 11:10:00

ΣΟΚ στον Άρη, τόσα χάνει - Άφαντος Ιντέγιε - Είναι... Φετφατζίδης - Θέλει "Εσίτι" - Δύο και... χάος

του Λάζαρου Γεωργίδη
ΣΟΚ στον Άρη, τόσα χάνει - Άφαντος Ιντέγιε - Είναι... Φετφατζίδης -  Θέλει "Εσίτι" - Δύο και... χάος

Χοντρή ζημιά μετά την "τριάρα". Πού υπάρχουν θέματα; Το γυρίζει;

Άρης: Η "τριάρα" στη Νορβηγία από τη Μόλντε, προφανώς και αποτελεί ένα μάλλον απαγορευτικό αποτέλεσμα για οποιαδήποτε ελπίδα πρόκρισης στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ για τον Άρη. Η ζημιά βέβαια είναι πολυεπίπεδη.  Και αγωνιστική και οικονομική (περίπου 1 εκατ. ευρώ χάνουν οι "κίτρινοι" από ενδεχόμενη παρουσία στον επόμενο γύρο), αλλά και... γοήτρου.

Το χειρότερο πιθανώς είναι πως χθες, αναδείθτηκαν αρκετά από τα κενά που έχει το ρόστερ τους και που περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου μια πρόκριση και μια οικονομική ένεση προκειμένου να καλυφθούν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Βγάζει λοιπόν μάτι η απουσία ρυθμού του Ιντέγε, του πλέον ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή της ομάδας, ακόμη όμως πιο έντονο είναι πως ακόμη και με τον ανέτοιμο Νιγηριανό δεν υπάρχει επαρκής αξιόπιστη εναλλακτική λύση, αφού ο Γιουνές είναι ουσιαστικά παραγκωνισμένος, δεν υπολογίζεται και γίνονται -εδώ και καιρό- προσπάθειες για να λυθεί το συμβόλαιό του.

Εμφανής και η απουσία  κλασικών ακραίων. Τόνσο και Μαρτίνες, όσο και αν γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως τέτοιοι, είναι "δεκάρια", ο Φετφατζίδης είναι ο... Φετφατζίδης, με μοναδικό καθαρόαιμο ακραίο να είναι ο Λάρσον. Κοντολογίς, είναι εμφανέστατο, από το ξεκίνημα κιόλας της αγωνιστικής περιόδου, πως η απώλεια του Γκαρσία (για τον οποίο συνεχίζεται μεν η προσπάθεια, αλλά κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο -και όχι προφανώς με ευθύνη του Άρη- το που θα συνεχίσει την καριέρα του) δεν έχει αναπληρωθεί.

Ελλειμμα υπάρχει και στους κεντρικούς χαφ, αφού Μπάσα, Ματίγια και Σάσα, καλύπτουν μεν τις ανάγκες για "εξαρο-οκτάρια", ωστόσο το χθεσινό ματς ανέδειξε περίτρανα πως ο Άρης δεν διαθέτει έναν "σκύλο" αμυντικό χαφ, που να δώσει όγκο και εκτόπισμα στη μεσαία γραμμή, έναν... Εσίτι δηλαδή για να μιλήσουμε παραδειγματικά. Και ειδικά χ8ες, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής θα χρειάζονταν.

Πρόβλημα επίσης υπάρχει  και στους στόπερ. Χτύπησε ο Βέλεθ, θα μείνει εκτός για αρκετό διάστημα (κάτι που φυσικά γνώριζαν στον Αρη λόγω της ευπάθειας του Ισπανού στους μυϊκούς τραυματισμούς), στη θέση του θα παίξει πλέον ο Δεληζήσης, μαζί με τον Ρόουζ, ωστόσο πέραν του συγκεκριμένου διδύμου, το... χάος!

Καλές αδιαμφισβήτητα οι μέχρι στιγμής κινήσεις του Άρη, σίγουρα όμως τα κενά παραμένουν, με μπόλικη δουλειά να απαιτείται εν όψει του φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς -πιθανότατα- τα σημαντικότατα έσοδα από ενδεχόμενη παρουσία στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος - Πρόβλεψη των στοιχηματικών - "Ξεφτιλίζουν" την ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags