Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Απίστευτος Δώνης - Τι κάνει πριν τον Ολυμπιακό - "Χουνέρι" σε Μαρτίνς!
| 2019-09-20 09:57:00

Απίστευτος Δώνης - Τι κάνει πριν τον Ολυμπιακό - "Χουνέρι" σε Μαρτίνς - Τραβάει από... 20

του Νίκου Στεργίου
Απίστευτος Δώνης - Τι κάνει πριν τον Ολυμπιακό - "Χουνέρι" σε Μαρτίνς - Τραβάει από... 20

Τρελή μπλόφα του Έλληνα τεχνικού. Παίρνει ρίσκα. Δείτε 11άδα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το τελευταίο πραγματικά από το οποίο μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα είναι τα όσα γίνονται και δοκιμάζονται από τον Γιώργο Δώνη στις προπονήσεις της ομάδας.

Το "τρένο", έτσι κι αλλιώς σε καθεστώς αφόρητης πίεσης και με το μέλλον του στον πάγκο τουλάχιστον αμφισβητούμενο, αρέσκεται -ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες- να "μπλοφάρει", να διοχετεύει διάφορα στην κοινή γνώμη ως προθέσεις και τακτική που σκέπτεται να εφαρμόσει, προκειμένου να μπερδέψει τον αντίπαλό του.

Εν προκειμένω βέβαια και εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν ιδιαίτερους ελιγμούς και ανάλογες πρακτικές. Όπως και να 'χει όμως, ο "πράσινος" τεχνικός αφήνει να "περάσουν" διάφορα εκτός από το Κορωπί. Δυο μέρες τώρα σερί δοκιμάζει με τους βασικούς τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ολλανδός για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού έχει έρθει. Είναι όμως εκτός ρυθμού, δεν έχει παιχνίδι εδώ και έξι μήνες και σίγουρα είναι ρίσκο -μεγαλύτερο από το να πάει ο Παναθηναϊκός με τους στόπερ που στα δύο τελευταία ματς δέχθηκαν επτά γκολ και αναρίθμητες φάσεις- να πάρει το βάπτισμα του πυρός σ' ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπό τα δεδομένα μάλιστα που έχουν διαμορφωθεί.

Αν αγωνιστεί ο Ολλανδός, το πιθανότερο είναι να γίνει με τον προπονητή να επιλέγει τη (σχετική) ασφάλεια σχήματος με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ευελπιστώντας έτσι να καλύψει την ανετοιμότητά του. Από εκεί και πέρα, πολλές αλλαγές ή άλλες εκπλήξεις (πέραν της διάταξης) δεν αναμένονται. Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης και Μακέντα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι για την ενδεκάδα.

Η παρουσία του Σένκεφελντ είναι το ένα ερωτηματικό, η παρουσία του Περέα -τον οποίο ο Δώνης μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμάσει στα διπλά ποτέ μαζί με τον Μακέντα- είναι το δεύτερο και το τρίτο είναι αυτό του να ξεκινήσει ο Ζαχίντ, αλλά και αν γίνει, σε ποια θέση θα γίνει, αφού μετά από το "οκτώ", ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να τραβήξει τον Νορβηγό στα άκρα (με την εναλλακτική να είναι σε περίπτωση συνύπαρξης με τον Μπουζούκη, η εναλλαγή θέσεων μεταξύ των δύο παικτών).

Κάτι άλλο, προς στιγμήν τουλάχιστον, στον ορίζοντα δεν φαίνεται και ακόμη για τον "επιρρεπή" σε εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις (ειδικά σε ντέρμπι) Δώνη, δεν μοιάζει πιθανό. Δεν είναι παιχνίδι για ρίσκα ή για καινοτομίες που ακόμη και την ομάδα του μπερδεύουν αυτό της Κυριακής. Και ο 50χρονος κόουτς, παρότι γνωρίζει πως έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα είναι υποχρεωμένος να τραβήξει από... 20, δύσκολα θα το ρισκάρει περισσότερο απ' όσο του επιτρέπεται φυσιολογικά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Κόλαση" στον ΠΑΟ - Ανακοίνωση-φωτιά οργανωμένων - Είναι κατά της αποχής - Τρελά "καρφιά"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags