Facebook Pixel Μπάγερν - Ολυμπιακός: Πέφτουν... υπογραφές στο Μόναχο - "Κλείνει" μεταγραφάρα - Λίγα τα 15 "μύρια"
| 2019-11-06 14:25:00

Πέφτουν... υπογραφές στο Μόναχο - Βασικός Ολυμπιακού "κλείνει" μεταγραφάρα - Λίγα τα 15 εκατομμύρια!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πέφτουν... υπογραφές στο Μόναχο - Βασικός Ολυμπιακού "κλείνει" μεταγραφάρα - Λίγα τα 15 εκατομμύρια!

Αρκεί να σταματήσει την Μπάγερν. Έχει... κονέ. Ποιος είναι;

Η αλήθεια είναι πως το δικό του όνομα στο μπαράζ μεταγραφολογίας, που υφίσταται σχεδόν σε καθημερινή βάση, δεν εμφανίζεται συχνά. Περισσότερο απασχόλησε -και απολύτως λογικά- η πολύμηνη διαδικασία και διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με την Πόρτο για την αγορά του Ζοζέ Σα πέρυσι.

Τελικά, οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, κατάφεραν να... απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα που υπήρχε από τους "δράκους" για εξαγορά του παίκτη, ανεξαρτήτως από το αν οι Πειραιώτες θα έκαναν χρήση της option αγοράς του Πορτογάλου. Καταβλήθηκαν (περίπου) 2,5 εκατ. ευρώ, στον ίδιο τον γκολκίπερ προσφέρθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα, ύψους 1 εκατ. ευρώ ετησίως και έτσι υπέγραψε ως το καλοκαίρι του 2023.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν όταν φτάσαμε στο deal, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού (και φυσικά τελούν υπό καθεστώς αίρεσης, αφού σπάνια δημοσιοποιούνται τα ακριβή δεδομένα των συμφωνιών που κάνει ο Ολυμπιακός…), οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μια εξαιρετικά σπάνια για την πολιτική του συλλόγου ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Έτσι είναι "κατοχυρωμένοι" έναντι της επένδυσης που πραγματοποίησαν και αν και εφόσον προκύψει ποτέ κάποια πρόταση για τον 26χρονο τερματοφύλακα, προφανώς θα φέρει και... κέρδος στον Ολυμπιακό.

Το θέμα είναι πως η σταθερότητα του στο διάστημα που βρίσκεται στο λιμάνι, σταθερότητα που τον έφερε ξανά στην εθνική Πορτογαλίας, σταθερότητα που αντανακλάται και στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, αθόρυβα και χωρίς φανφάρες, τον έχει βάλει ξανά (και πολύ δυναμικά όπως φαίνεται) στις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αγορές.

Ο Πορτογάλος, εκπροσωπούμενος από τον περίφημο Ζόρζε Μέντες, προφανώς δεν έχει ανάγκη... promotion, σαφώς όμως και έχει ανάγκη συνεχόμενων καλών εμφανίσεων σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Απολύτως εύλογα λοιπόν τα δημοσιεύματα που θέλουν σειρά scouts ευρωπαϊκών συλλόγων να είναι (και) απόψε στο Μόναχο προκειμένου να τον τσεκάρουν (ξανά) στο πιο δύσκολο παιχνίδι που -βάσει συνθηκών- θα δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο διάστημα που βρίσκεται στον Πειραιά. 

Αυτονόητο είναι πως αν περάσει και αυτό το τεστ, τότε, ίσως η (φημολογούμενη) ρήτρα των 15 εκατ. ευρώ να είναι και μικρή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος! Η γυναικάρα του Ζοσέ Σα έκανε γυμνό στο Playboy - Αδιανόητα προσόντα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags