Facebook Pixel ΑΕΚ: Κίνδυνος διαζυγίου με Έλληνα άσο
| 2020-04-04 14:00:00

"Τρελαμένος" Ίβιτς! Άγριο "στρίμωγμα" από Έλληνα άσο - Κίνδυνος διαζυγίου - Ποσό... ξεφτίλα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τρελαμένος" Ίβιτς! Άγριο "στρίμωγμα" από Έλληνα άσο - Κίνδυνος διαζυγίου - Ποσό... ξεφτίλα!

ΑΕΚ: Σε ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών αναφερθήκαμε στον sportdog για την όχι και τόσο προβεβλημένη – ειδικά σε σύγκριση με αυτές των Ολιβέιρα, Λιβάγια – περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου και το τι θα κάνει η ΑΕΚ το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ο διεθνής μέσος μπαίνει (όπως και οι προαναφερθέντες επιθετικοί) στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη και ενδελεχής έρευνα και προέκυψαν ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα δεδομένα. Πρώτον και σημαντικότερο: στην αξιολόγηση του Ιλια Ιβιτς η υπόθεση του «Γαλανό» είναι σημαντικότερη από αυτές των Λιβάγια, Ολιβέιρα. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι πολύ πιθανό ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής να ανοίξει πρώτα το θέμα του Γαλανόπουλου και μετά των άλλων δύο.

Οι λόγοι, σαφείς. Θεωρεί πως ο Γαλανόπουλος έχει το μεγαλύτερο «ταβάνι» από όλους στο ρόστερ της ΑΕΚ και συνεπώς, δυνητικά, και τη μεγαλύτερη αξία. Ετσι, θέλει να γνωρίζει αν και εφόσον θα  μπορέσει να «κεφαλαιοποιήσει» αυτήν την αξία επεκτείνοντας το συμβόλαιο του διεθνή μέσου είτε θα υποχρεωθεί να τον βγάλει στη «βιτρίνα» άμεσα, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευδοκιμήσουν.

Δεύτερον, από την πλευρά του Γαλανόπουλου, υπάρχει θετική στάση, όχι όμως, ξεκάθαρη θετική στάση. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σταθερά, εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο διάφορων ομάδων, η φετινή του εικόνα στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν η καλύτερη του με τα «κιτρινόμαυρα», ενώ κέρδισε πολλούς πόντους από το γεγονός ότι χρίστηκε βασικός στην Εθνική.

Ο τραυματισμός όμως, δεδομένα, τον πήγε πίσω. Και ο κορωνοϊός, προφανώς, πήγε πίσω και την όποια προσπάθεια να πουσαριστεί το όνομα του από τον ατζέντη του, τον Πολ Κουτσολιάκο, ο οποίος έχει εξ αρχής εστιάσει στην γερμανική αγορά, στην οποία και έχει εξαιρετικές προσβάσεις διαχρονικά.

Το μέχρι στιγμής πόρισμα λοιπόν από την έρευνα αγοράς είναι πως ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενες ομάδες, δύσκολα θα βρεθεί κάποια να καταθέσει πρόταση στην ΑΕΚ, ειδικά από την στιγμή που γνωρίζει πως μπορεί να υπογράψει τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο, την 1η Ιανουαρίου. Και ακόμη και αν γίνει κάποια πρόταση, τότε αυτή δεν θα ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν θα κάνει δεκτό η Ενωση.

Αυτή η κατάσταση, προφανώς και αποτελεί μανατζερικό πλεονέκτημα για τον Γαλανόπουλο. Και αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει και ο Ιβιτς, ξεκαθαρίζοντας νωρίς (όσο το δυνατόν νωρίτερα) το πλαίσιο της συζήτησης με την πλευρά Γαλανόπουλου.

Αν προκύψει συμφωνία, όλα καλά και κανένα πρόβλημα. Το «αγκάθι» για τον Ιβιτς και την ΑΕΚ θα είναι αν δεν προκύψει συμφωνία. Τότε είτε θα είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν σε τιμές που δεν περίμεναν ποτέ είτε θα χάσουν τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο, χωρίς να πάρουν ευρώ.

Κοινώς, τη δεδομένη στιγμή, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Κουτσολιάκος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι στα χέρια του. Αν μάλιστα – όπως φημολογείται – έχει και ομάδα έτοιμη (όχι για να προσφέρει «τρελά» λεφτά στην ΑΕΚ, αλλά για να ωθήσει τον Γαλανόπουλο να μην κάνει δεκτή μια οποιαδήποτε πρόταση ανανέωσης), τότε η ΑΕΚ θα κληθεί να διαχειριστεί άμεσα ένα πολύ ακανθώδες ζήτημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τελειωμένος" Φερέιρα! Αυτόν φέρνει ο Σαββίδης - "Κλεισμένος" από Ολυμπιακό, "καψούρα" της ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags