Facebook Pixel Sportdog.gr | Cohen Bramall: Μία rabona… για μία επαγγελματική καριέρα
| 2020-10-06 06:35:00

Cohen Bramall: Μία rabona… για μία επαγγελματική καριέρα

Sportdog Team
Cohen Bramall: Μία rabona… για μία επαγγελματική καριέρα

Πόσο συχνά μία ομάδα του βεληνεκούς της Arsenal υπογράφει ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από τα non-league επίπεδα; Μάλλον πολύ σπάνια. Ήταν λοιπόν μοναδικό όταν, πριν από τρία χρόνια ο Cohen Bramall με μία εκπληκτική rabona-ασίστ από το πουθενά τράβηξε το ενδιαφέρον των Λονδρέζων και σε λίγες μόλις μέρες ανέβηκε στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου έξι κατηγορίες κι έφτασε ως την Premier League!

Ναι, ιστορίες σαν αυτή του Jamie Vardy δίνουν ελπίδα για το μέλλον σε κάθε νεαρό ή μη που αγωνίζεται στις χαμηλές, άσημες κατηγορίες του -αγγλικού- ποδοσφαίρου για το που μπορεί να φτάσει, αν έχει τις ανάλογες φιλοδοξίες και ικανότητες. Η αλήθεια όμως είναι πως πολύ σπάνια ένας ποδοσφαιριστής θα φορέσει στη ζωή του και τη φανέλα μίας ομάδας όπως η Hednesford Town, και τη φανέλα μίας ομάδας όπως η Arsenal.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός Cohen Bramall, τουλάχιστον προς το παρόν όντας 24 χρονών, μπορεί έστω τεχνικά να περηφανεύεται πως ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Γεννημένος στο Κρου, πέρασε τα εφηβικά του χρόνια αγωνιζόμενος σε ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής του όπως οι Kidsgrove Athletic, Alsager Town, Nantwich Town, Market Drayton Town αλλά και την Newcastle Town. Με υπαρκτό το ενδιαφέρον κι από μεγαλύτερες ομάδες, είχε περάσει από δοκιμαστικό με την Sheffield Wednesday χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

 

Η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκε κρατώντας μία νέα φανέλα σε αυτό το επίπεδο ήταν για χάρη της Hednesford Town, πενήντα χιλιόμετρα από τη γενέτειρά του. Έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο τον Μάιο του 2016, ενώ παράλληλα εργαζόταν ανειδίκευτος σε ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Bentley, ώστε να συμπληρώνει το εισόδημά του. Μόλις τον ίδιο Σεπτέμβριο ο Bramall βλέπει το όνομά του να παίρνει μία κάποια δραστηριότητα, όταν έβγαλε μία εκπληκτική σέντρα-ασίστ με rabona ενάντια στην Frickley Athletic.

Ήταν μία από αυτές τις στιγμές που εμφανίζονται σε compilation videos, που παινεύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως συνέβη αυτό από παίκτες που υποτίθεται πως δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο με το τόπι στα πόδια. Μόλις λίγους μήνες μετά, κι αφού έχει μόλις απολυθεί από την δουλειά του στo εργοστάσιο, η αβεβαιότητα που φαινόταν να επιφυλάσσει το μέλλον του εξαφανίζεται όταν ενημερώνεται ότι η Arsenal ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του! Στην αρχή νομίζει πως επρόκειτο για φάρσα και έκλεισε το τηλέφωνο, όμως τα νέα ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

 

Σύντομα βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο των «Gunners», όπου τον βρήκε άλλη μία έκπληξη. Ο ίδιος ανέμενε πως το δοκιμαστικό θα ήταν με την ομάδα νέων των Λονδρέζων, όμως βρέθηκε να προπονείται και να παίζει σε αγώνα 5×5 με την πρώτη ομάδα της Arsenal, δίπλα σε αστέρια της ομάδας όπως οι Mesut Özil και Alexis Sánchez. Το διήμερο του δοκιμαστικού του πέρασε κι οι θετικές εντυπώσεις που άφησε του εξασφάλισαν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και μία φωτογραφία δίπλα στον Arsène Wenger. Η Hednesford Town από μεριάς της έβαλε στα ταμεία της περί τις 40,000 λίρες, ποσό σημαντικότατο για την συντήρηση μίας ομάδας σε αυτό το επίπεδο.

Εντάσσεται στην Κ-23 του συλλόγου, όπου και περνάει το υπόλοιπο της σεζόν 2016/17. Το καλοκαίρι είναι μέλος της ομάδας που περιοδεύει την Αυστραλία και την Κίνα και κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του ενάντια στην Sydney FC, όπου 80,000 ζευγάρια μάτια τον είδαν να αγωνίζεται. Πριν τελειώσει το καλοκαίρι φεύγει δανεικός στην Birmingham City και την Championship, αλλά ο ρόλος του περιορίζεται σε αυτόν του αναπληρωματικού. Σημειώνει πέντε συμμετοχές και την βοηθά με τον τρόπο του να σώσει την κατηγορία, ενώ γράφει τρεις ακόμα εμφανίσεις στους αγώνες των εγχώριων κυπέλλων πριν επιστρέψει στο Emirates.

Ούτε η σεζόν 2018/19 επιφύλασσε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αλλά σημείωσε τρεις συμμετοχές με την Κ-21 στο EFL Trophy, τη διοργάνωση κυπέλλου για τις ομάδες της League One και League Two, μαζί με κάποιες ομάδες νέων της Premier League. Χωρίς να διαφαίνεται κάποια βελτίωση στο στάτους του στην ομάδα, ανακοινώνεται πως θα αποχωρήσει στο τέλος του συμβολαίου του. Οπότε… έκανε μία τρύπα στο νερό; Σίγουρα όχι. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι περισσότεροι παίκτες μίας ακαδημίας, και δη στο επίπεδο της Arsenal, δε θα βρουν ποτέ το απαραίτητο κενό, την ευκαιρία για να χωθούν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Στα δυόμιση χρόνια που πέρασε στις ακαδημίες της Arsenal, ο Bramall πήρε εμπειρίες του πως είναι το ποδόσφαιρο στο ανώτατο επίπεδο, βρέθηκε ανάμεσα σε κορυφαίους παίκτες και ανέβασε τη φήμη του. Ναι, η αγωνιστική δράση περιορίστηκε στο μίνιμουμ και κάποιος θα μπορούσε να πει πως γεμάτες σεζόν στην Hednesford Town ή σε κάποια άλλη ομάδα στο ίδιο ή και σε ανώτερο επίπεδο θα τον έκαναν αγωνιστικά πιο έμπειρο και θα τον άφηναν σε καλύτερη φόρμα. Δε θα το ξέρουμε ποτέ σίγουρα, ο ίδιος πάντως δεν μετανιώνει για την εξέλιξη των πραγμάτων, διατηρώντας την φιλοδοξία του να καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Μόλις έναν μήνα μετά την λήξη του συμβολαίου του, είχε βρει την επόμενη ομάδα του! Όχι μακριά από το Λονδίνο, ο Bramall ταξιδεύει για το Κόλτσεστερ και την τοπική United, όπου παίρνει επιτέλους φανέλα βασικού σε επαγγελματική κατηγορία. Από τη θέση του αριστερού μπακ, σημειώνει συνολικά 24 συμμετοχές στην περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα (θυμίζουμε και πως το πρωτάθλημα της League Two σταμάτησε εννιά αγώνες πριν το τέλος) και σκοράρει το πρώτο γκολ τον Δεκέμβριο, ένα πανέμορφο απευθείας φάουλ στην εντός έδρας νίκη της Colchester επί της Crawley Town. Τον Ιούνιο σκόραρε ξανά, πάλι με απευθείας φάουλ, ενάντια στην Exeter City για τα πρόωρα play-offs ανόδου, όμως η Exeter πήρε την πρόκριση στην παράταση του δεύτερου αγώνα με συνολικό σκορ 3-2.

Την ίδια στιγμή είναι μέρος του «μικρού παραμυθιού» που έζησαν οι «U’s» στο League Cup. Μετά από μία πύρρεια νίκη στο τέλος του αγώνα με 3-0 απέναντι στην Swindon Town, αγώνας στον οποίο ο Bramall αποβλήθηκε, η Colchester αποκλείει εκτός έδρας την Crystal Palace στα πέναλτι με 4-5 μετά από ένα 0-0 στην κανονική διάρκεια. Στις 24 Σεπτεμβρίου υποδέχεται την Tottenham με τον Bramall βασικό και κάνει την μεγάλη έκπληξη κρατώντας αρχικά τους «Spurs» στο μηδέν, και στη συνέχεια επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι ενάντια στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης! «Έχοντας υπάρξει παίκτης της Arsenal, ξέρω τι σημαίνει να κερδίζεις την Tottenham».

Το ταξίδι συνεχίστηκε και πέραν της νίκης με 1-3 στην Crawley Town, μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης και το εκτός έδρας παιχνίδι στο Old Trafford, όπου η Manchester United καθάρισε με 3-0 το παιχνίδι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ήττα ήταν αναμενόμενη, όμως το να αγωνιστεί στο «Θέατρο των Ονείρων» ήταν μία εμπειρία πολύτιμη για τον ίδιο αλλά και για τους συμπαίκτες του. Ξεκινώντας την ιδιαίτερη φετινή σεζόν, ο Bramall αγωνίστηκε ως βασικός στις δύο πρώτες αναμετρήσεις την League Two μέχρι τώρα, εκτός έδρας ενάντια στην Bradford City κι εντός έδρας ενάντια στην Bolton, αλλά και στην ήττα με 3-1 στην Reading για το League Cup, η οποία έβαλε τέλος στις ελπίδες για πορεία στην διοργάνωση σαν την περσινή.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η φιλοδοξία του δεν έχει σιγήσει. Η Colchester είναι ομάδα που θα κυνηγήσει και φέτος τα play-offs σε μία προσπάθεια για επιστροφή στη League One, στόχος που πιστεύουμε συνάδει με την κατεύθυνση που θέλει να έχει ο Bramall. Δύσκολα θα στοιχημάτιζε κανείς πως ένας παίκτης που αγωνίζεται στην League Two στα 24 του χρόνια θα μπορούσε να φτάσει σε επίπεδο Premier League, όμως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει και πως είναι αδύνατον, ή πως δεν έχει νόημα να θέλει κανείς να βελτιωθεί όσο μπορεί, είτε φτάσει να είναι βασικός παίκτης μίας Arsenal, είτε όχι.

Στην τελική, ρωτήστε τον (χθεσινό) Vardy να σας πει…

ΠΗΓΗ: eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags