22/11/20 - 23:55

Αποκαλύψεις Μπακογιάννη για Βοτανικό: Πάνω από 300 εκ. -Μήνυμα σε Γιαννακόπουλο - Τότε έτοιμο! (Vid)

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Μπακογιάννη για Βοτανικό: Πάνω από 300 εκ. -Μήνυμα σε Γιαννακόπουλο - Τότε έτοιμο! (Vid)
7.126views

Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Μπάλα» και μίλησε για τις εξελίξεις που αφορούν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνάει τον Παναθηναϊκό και το οποίο θα βοηθήσει ολόκληρη την πόλη της Αθήνας. Συμπλήρωσε πως θα πάρει χρήματα από διαφορετικά ταμεία (ευρωπαϊκά, τράπεζες κα ιδιώτες) και ότι το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης ξεπερνάει τα 160 εκατομμύρια ευρώ και πως θα προσελκύσει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τα κόστη, ο Δήμαρχος Αθηνών σημείωσε πως το γήπεδο ποδοσφαίρου θα φτάσει περίπου στα 70 εκατομμύρια ευρώ κόστος, ποσό που έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι θα εξασφαλίσει τους πόρους, ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για το μπασκετικό γήπεδο στον Βοτανικό. Τόνισε πως βάσει του μνημονίου που έχει υπογραφεί, το γήπεδο μπάσκετ θα γίνει είτε σε όμορο οικόπεδο είτε σε οικόπεδο σε ακτίνα έως 300 μέτρων και την ευθύνη θα αναλάβει για τη χρηματοδότησή του ο Δήμος. Μάλιστα, αποκάλυψε πως εντός των επόμενων 30 ημερών θα απευθυνθούν τόσο στην ΚΑΕ όσο και στον Ερασιτέχνη για να συναντηθούν και να συζητήσουν τα όποια σχέδια και σκέψεις υπάρχουν.

Παράλληλα ο Μπακογιάννης, σημείωσε πως στόχος όλων είναι το γήπεδο να έχει ολοκληρωθεί σε 36 μήνες, ωστόσο τόνισε πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει… να τρέξουν!

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης:

Για το ποιος εγγυάται πως θα προχωρήσει το πλάνο: «Αυτή είναι μία εύλογη ερώτηση, μου την έκαναν πολλοί. Τη διπλή ανάπλαση τη συζητάμε κοντά 20 χρόνια. Αρκετή κουβέντα αλλά δεν περάσαμε απ’ τη θεωρία στην πράξη. Δουλεύουμε συστηματικά το πρόγραμμα απ’ την πρώτη μέρα. Αφενός πολλοί έλεγαν τι είναι αυτά που πας να κάνεις και οι άλλοι που έλεγαν μίλα επιτέλους. Εμείς συνειδητά ήμασταν πειθαρχημένοι, θέλαμε να ανακοινώσουμε ένα έργο απολύτως πειθαρχημένο, με κοστολόγηση και χρονοδιαγράμματα. Δεν το κάναμε μόνοι μας αλλά όλοι μαζί. Θέλω να πω ευχαριστώ στην κυβέρνηση και τον υπουργό ανάπτυξης, στον Ερασιτέχνη, στην ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ξεπερνά το έργο τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση, πρόγραμμα μητροπολιτικό που μπορεί να δημιουργήσει πόλους ανάπλασης στην πόλη».

 Για τη χρηματοδότηση: «Συνολικά ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ένα μείγμα από διαφορετικά ταμεία. Στο Βοτανικό για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες. Είναι ένα έργο ώριμο».

Για το τι ακολουθεί: «Έχει το έργο υψηλό βαθμό θεσμικής ωριμότητας κι αυτή ήταν η προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες. Πάνω σε αυτή στηριζόμαστε για να προχωρήσουμε σε γρήγορους ρυθμούς. Από εδώ και πέρα τρέχουμε για χρονοδιαγράμματα και υλοποίηση των έργων».

Για το γήπεδο ποδοσφαίρου: «Ο πρώτος προϋπολογισμός είναι γύρω στα 70 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευτεί το υπουργείο ανάπτυξης πως θα εξασφαλίσει τους πόρους. Το ζητούμενο ήταν ο καθένας να αναλάβει υποχρεώσεις και ρητές δεσμεύεις. Να γίνουμε πρακτικοί όχι μόνο ευχολόγια. Τα λεφτά για το γήπεδο θα τα βρει το υπουργείο, έχει διάφορα μέσα. Ποια είναι η δουλειά του δήμου τώρα που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, μην ξεχνάτε πως ο δήμος βάζει τη γη. Η δουλειά μας είναι να ωριμάσει η μελέτη με διαστημικούς ρυθμούς και να φτάσουμε στη δημοπράτηση εντός του 2021».

Για το μπασκετικό κλειστό γήπεδο: «Θα σας πω τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπογράψαμε. Ο δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη να το χωροθετήσει είτε σε όμορο οικόπεδο είτε σε ακτίνα 300 μέτρων και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του. Εντός 30 ημερών θα απευθυνθούμε στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Εγώ θα χαρώ να μιλήσω με την ΚΑΕ. Τη συζήτηση μέχρι τώρα την έκαναν οι φορείς που κατά το Προεδρικό Διάταγμα εμπλέκονται στην διπλή ανάπλαση. Η συζήτηση ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, δεν ήταν στον προγραμματισμό της διπλής ανάπλασης αρχικά, δηλαδή πριν χρόνια. Με χαρά θα μιλήσω με την ΚΑΕ να δούμε πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η Παναθηναϊκή πολιτεία».

Για το αν προχωρά το έργο ανεξάρτητα από τις συζητήσεις με την ΚΑΕ: «Προφανώς και το έργο προχωρά, αλλά θέλω να πω κάτι: Είναι ανάγκη η οικογένεια του Παναθηναϊκού να είναι ενωμένη, το λέω ως Παναθηναϊκός. Μην αφήσουμε τις γνωστές διχόνοιες, μην αφήσουμε να φάμε μόνοι τις σάρκες μας. Σκεφτείτε τι πρέπει να πετύχουμε. Μπορούμε να έχουμε χώρο πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και απ’ την άλλη μια περιοχή που έχει βιώσει την εγκατάλειψη να τη βάλουμε μπρος, με ό,τι αυτό σημαίνει και για τις επενδύσεις. Έχουμε κάνει μια πρώτη εκτίμηση που λένε πως το έργο θα προκαλέσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίες. Δεν αντέχει η Αθήνα να χάσει άλλη τέτοια ευκαιρία. Θα βγούμε απ’ την πανδημία, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει μια πόλη έτοιμη και αποτελεσματική. Ο υπολογισμός μας είναι πως αυτή η παρέμβαση θα προκαλέσει σε πρώτη φάση επενδύσεις 300 εκατ. Γι’ αυτό ετοιμάζουμε το πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή, με περιβάλλον οργανωμένο και φιλικό».

Για την κυβέρνηση: «Δε θέλω να μιλήσω για το χθες, θέλω να είμαι δίκαιος. Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από δημάρχους του παρελθόντος από το 2000 μέχρι και τώρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν κόπο και προσπάθεια. Εμείς πατάμε πάνω στη δουλειά που έκαναν αυτοί. Θα ήταν άδικο να πω κάτι διαφορετικό».

Για το πότε σκέφτηκε πως δεν γίνεται το έργο: «Έχω πειστεί πως για να αλλάξει η πόλη θέλει υπομονή και επιμονή. Ο τελευταίος που δικαιούται να τα παρατάει είναι ο δήμαρχος. Θα σας απαντήσω όταν κάτσουμε μαζί στις κερδίσεις».

Για το πότε θα είναι έτοιμο: «Το χρονοδιάγραμμα λέει εντός 36 μηνών. Το σύνθημα τώρα είναι τρεχάτε ποδαράκια μου. Το πολύ μεγάλο στοίχημα είναι πως μιλάμε για έργο πνοής και ανάπτυξης για να αλλάξει όλη η πόλη σελίδα. Σκεφτείτε πόσα λεφτά θα θέλαμε για να κερδίσουμε 18 στρέμματα χώρου αν γκρεμίζαμε πολυκατοικίες. Δημιουργήσαμε μια πόλη που μας αδικεί και μπορεί να αλλάξει».

Για το πότε έγινε Παναθηναϊκός: «Το ερώτημα είναι γιατί δεν είστε εσείς Παναθηναϊκός. Από μικρό παιδί είμαι. Είμαι περήφανος και σίγουρος πως θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο για τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ