Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τι παικταρά παίρνει ο Ολυμπιακός! Τον θέλει η Μάντσεστερ - "Είναι κράμα Τζόλη και Φορτούνη"!
| 2020-12-24 12:55:00

Τι παικταρά παίρνει ο Ολυμπιακός! Τον θέλει η Μάντσεστερ - "Είναι κράμα Τζόλη και Φορτούνη"!

του Γιώργου Κτενά
Τι παικταρά παίρνει ο Ολυμπιακός! Τον θέλει η Μάντσεστερ - "Είναι κράμα Τζόλη και Φορτούνη"!

O Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ποδοσφαιριστών καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, ψάχνοντας σε όλο τον κόσμο για περιπτώσεις που κινούν το ενδιαφέρον. Μια από αυτές φαίνεται πως είναι και του Ίσακ Μπέργκμαν Γιοχάνεσον, ο οποίος είναι γεννημένος στις 23 Μαρτίου του 2003, κατάγεται από την Ισλανδία και παίζει στην σουηδική Νόρκεπινγκ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Δρόσσο που είναι άριστος γνώστης του σουηδικού πρωταθλήματος και μόνιμος κάτοικος Σουηδίας, ώστε να μας… φτιάξει έναν προφίλ για τον νεαρό άσο. Ποια είναι τα προτερήματά του, γιατί ασχολείται σοβαρά με αυτόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ποια τα κοινά του με τους Χρήστο Τζόλη και Κώστα Φορτούνη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο, ίσως καλύτερος από οποιοδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ηλικία του και ο οποίος στο μέλλον αναμένεται να μας απασχολήσει, είτε έρθει στο Λιμάνι είτε όχι!

Αναλυτικά:

Γιάννη, στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού υπάρχει το όνομα του 18χρονου Γιοχάνεσον, διεθνής Ισλανού μεσοεπιθετικού που αγωνίζεται στη Σουηδία. Ποια είναι η άποψή σου για τον παίκτη.

Την δεδομένη στιγμή, ο Γιοχάνεσον είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής του Σουηδικού πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόλις στα 17 του χρόνια πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν με την φανέλα της Νόρσεπινγκ με 28 εμφανίσεις, μοιράζοντας 10 ασίστ και σημειώνοντας 3 τέρματα παρόλο που η ομάδα του διέγραψε μετριότατη πορεία. Επομένως, είμαι αρκετά αισιόδοξος πως θα καταφέρει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. 

Σε ποιες θέσεις μπορεί  να παίξει και ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Πού χρειάζεται βελτίωση;

Ο Γιοχάνεσον είναι ένας πολυθεσίτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ως φυσική θέση το αριστερό άκρο. Η καλή τεχνική του κατάρτιση, το πολύ καλό αριστερό του πόδι, η ταχύτητα, η αντίληψη, η δημιουργική ικανότητα, η εργατικότητα και η αποφασιστικότητά του είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και του επιτρέπουν να αγωνίζεται με σχετική άνεση και σε πιο κεντρικές θέσεις . Ξέρει να κινείται στον χώρο, τολμά να παίζει κάθετα, να ψάχνει συνεργασίες, αλλά και να πατάει περιοχή. Παράλληλα, και στα ανασταλτικά του καθήκοντα είναι συνεπής με αποτέλεσμα να συνθέτει μια εικόνα ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου ποδοσφαιριστή. Αν κάπου χρειάζεται βελτίωση είναι στην χρήση του αδύναμου ποδιού, στην δύναμη, αλλά και στην ντρίμπλα σε καταστάσεις 1 με 1.

Θυμίζει αγωνιστικά κάποιον παίκτη που να είναι γνωστός στους φιλάθλους στην Ελλάδα;

Ο Τζόλης του ΠΑΟΚ διακρίνεται, κυρίως, από την ικανότητά του να πατάει περιοχή και να τελειώνει τις φάσεις σε πρώτο χρόνο και συχνά με εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορούμε να πούμε πως είναι κοινό μεταξύ αυτού και του Γιοχάνεσον παρότι ο δεύτερος αγωνίζεται αρκετά μέτρα πιο πίσω. Από κει και πέρα, η δημιουργικότητα, η τεχνική και η αντίληψη του Φορτούνη είναι στοιχεία που εκτιμώ πως διαθέτει ο νεαρός Ισλανδός και θυμίζει κατά κάποιον τρόπο στον Έλληνα παίκτη.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι μεγάλη ομάδα, κάνουν πρωταθλητισμό σταθερά στην Ελλάδα και παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί να σταθει σε αυτό το επίπεδο; 

Μπορεί η Νόρσεπινγκ να μην είναι τόσο μεγάλος σύλλογος όσο ο Ολυμπιακός, όμως θεωρείται και είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Σουηδία με 13 πρωταθλήματα στην πλάτη της, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Θεωρητικά, λοιπόν, και με τα όσα έχει δείξει στους αγωνιστικούς χώρους ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, αν σκεφτεί κανείς πως, μεταξύ άλλων, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αξίζει να σημειωθεί πως στα 16 του είχε δοκιμαστεί από τον Άγιαξ χωρίς επιτυχία, κάτι που στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί συγκυριακό. Με ενδεχόμενη απόκτησή του, θα δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να εξελίξει το ταλέντο του και να επωφεληθεί είτε αγωνιστικά είτε και οικονομικά από μελλοντική μεταπώληση. Επομένως, εκτιμώ πως εξαρτάται περισσότερο από την διαχείριση του ίδιου του συλλόγου. Με μια πρόχειρη σκέψη δεν μπορώ να πω πως υπάρχουν πολλά, μεγαλύτερα, ακόμα και ισάξια ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον ίδιο τον Γιοχάνεσον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια έκπληξη στο Λιμάνι! Βρήκε Έλληνα εξτρέμ - Έκανε... όργια στο Καραϊσκάκη - Έρχεται... αύριο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags