Facebook Pixel Θάνος Μικρούτσικος: Η αθέατη πλευρά του μουσικοσυνθέτη!
| 2020-12-28 15:28:00

Ένας χρόνος από την απώλειά του: Ο ποδοσφαιρικός Θάνος Μικρούτσικος - Η αθέατη πλευρά του (ΦΩΤΟ)

Ένας χρόνος από την απώλειά του: Ο ποδοσφαιρικός Θάνος Μικρούτσικος - Η αθέατη πλευρά του (ΦΩΤΟ)

Θάνος Μικρούτσικος: Η αθέατη πλευρά του μουσικοσυνθέτη! 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Θ. Μικρούτσικου και το sportdog.gr αναδεικνύει μια πλευρά τού γνωστού μουσικοσυνθέτη που δεν ήταν οικεία στο ευρύ κοινό: Εκείνη του ποδοσφαιρόφιλου!

Θαυμαστής της Μπαρτσελόνα, οπαδός και μέλος του Αστέρα 2004, ένθερμος υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, ένας ατόφια λαϊκός δημιουργός, που αγκάλιασε το ποδόσφαιρο όπως κάθε αγνός φίλαθλος.

Όποιος θέλει να μάθει τον λαό, τους ανθρώπους, από τον πρύτανη του πανεπιστημίου μέχρι τον κλητήρα του, θα το κάνει μέσα από την κερκίδα! Ο Θάνος Μικρούτσικος το γνώριζε πολύ καλά αυτό. 

Δεν λείπει γιατί είναι εδώ. Οι μουσικές του τον κρατάνε εδώ. Να το θυμόμαστε, λοιπόν, όπως του αρμόζει.

Η ανακοίνωση των παλαιμαχων του Εθνικού Αστέρα με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατο του Θ. Μικρούτσικου:

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

Η επιθυμία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Εθνικού Αστερα να συνδεθεί το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με την Καισαριανή και η πρόταση τους για την διοργάνωση μιας βραδιάς γεμάτης μνήμες, φίλους και μουσική για την ανταρτομανα,προσφυγομανα και ποδοσφαιρομανα συνοικία μας δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού ο Θάνος μας νικήθηκε από το δρεπάνι του μαύρου καβαλάρη ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Ο Θάνος δεν είναι πια μαζί μας αλλά μας κρατούν συντροφιά τα υπέροχα τραγούδια και οι μελωδίες του, τα μοναδικά του κείμενα και η απίστευτη δύναμη του για πάλη με χαμόγελο και ελπίδα απέναντι στα προβλήματα της ζωής.

Στους παλαίμαχους φίλους του και στην δημοτική αρχή της Καισαριανης, περνάει η ευθύνη της διοργάνωσης στο μέλλον και όταν οι καιροί το επιτρέψουν μιας βραδιάς αφιερωμένης σε αυτόν. Λάτρης του καλού ποδόσφαιρου από την δεκαετία του 1950-60 αλλά και της Καισαριανης παρακολουθούσε μαζί με τον συνεργάτη του Γιαννη Κουτρα παιχνίδια του Εθνικού Αστέρα ( από το 1976 και μετά) και είχε αναπτύξει σχέση φιλίας με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Ν. Μαλλιαρη, Γ.Γεωργαρα κ.α που συχνά τον ακολουθούσαν σε συναυλίες του .

Ο ίδιος ήταν μέλος του Αστέρα 2004 και ο γιός του Στέργιος ήταν ποδοσφαιριστής στην ακαδημία του συλλόγου.

Τα λόγια του βάλσαμο στις καρδιές των απανταχού ποδοσφαιριστων: "το ποδόσφαιρο δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε έργο τέχνης και η μπάλα στα πόδια των μάγων της, δημιουργεί την ίδια απόλαυση με τις πιρουετες του Νουρέγιεφ και την ίδια απόλαυση με τον Γκλεν Γκουλντ όταν παίζει Μπαχ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags