Facebook Pixel Sportdog.gr | Να γιατί ο Ερόλ Μπουλούτ "πάει" τους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Το στοιχείο που δεν ήξερε κανείς
| 2021-02-07 02:31:00

Να γιατί ο Ερόλ Μπουλούτ "πάει" τους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Το στοιχείο που δεν ήξερε κανείς

Sportdog Team
Να γιατί ο Ερόλ Μπουλούτ "πάει" τους Έλληνες ποδοσφαιριστές! Το στοιχείο που δεν ήξερε κανείς

Aθλητικά ρεπορτάζ τον Οκτώβριο του 2020 τον χαρακτήριζαν ως φιλέλληνα, ο οποίος άλλαξε την αγορά στο τουρκικό ποδόσφαιρο . Βλέπετε εκείνη την εποχή η Φενέρμπαχτσε αποκτούσε από τον ΠΑΟΚ έναντι 1,6 εκατ.Ευρώ τον Δημήτρη Πέλκα (υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο που του αποφέρει 1,2 εκατ.Ευρώ ετησίως). Έτσι ο 27χρονος μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά, έγινε ο τέταρτος Έλληνας στο τουρκικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-2021 που δουλεύει υπό τις οδηγίες του Ερόλ Μπουλούτ.

Η περίπτωση της Αλάνια και το ελληνικό παρελθόν

Ο προπονητής της Φενέρ είχε δουλέψει στο παρελθόν με Έλληνες ποδοσφαιριστές και δη στην Αλάνιασπορ, όπου η τριάδα των Μπακασέτα, Σιώπη και Τζιαβέλλα έδωσε το πνεύμα που έψαχνε ο Τούρκος προπονητής για τον σύλλογο. Η μαχητικότητα των Ελλήνων παικτών και η απόδοσή τους, η οποία συνοδεύτηκε με καλές εμφανίσεις της ομάδας, ανέτρεψαν όποιες αντιδράσεις υπήρχαν στις τάξεις των οπαδών του τουρκικού συνόλου.

Μάλιστα τον Μπακασέτα, ο οποίος τον Ιανουάριο πήρε μεγάλη μεταγραφή στην Τραμπζονσπόρ (τον αγόρασε από την Αλάνια 3 εκατ.Ευρώ), παραλίγο να τον πάρει μαζί του στη Φενέρ τον περασμένο Αύγουστο. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον πρώην άσο των ΑΕΚ, Πανιωνίου, Αστέρα Τρίπολης και Άρη, αν και σε δηλώσεις του ο Ερόλ Μπουλούτ είχε υποστηρίξει πως ήθελε πακέτο Πέλκα-Μπακασέτα στην ομάδα του.

Οι εκπρόσωποι του αθλητικού ρεπορτάζ αποδίδουν την προτίμηση του Ερόλ Μπουλούτ στους Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδοσφαιρικό παρελθόν του. Θεωρήθηκε, ότι τα 11 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας ήταν υπέρ αρκετά, για να μπολιαστεί με το ελληνικό στοιχείο. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα ως αριστερό φουλ-μπακ. Πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2012, πρόλαβε να φορέσει τις φανέλες των Πανιωνίου, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Ολυμπιακού Βόλου και Βέροιας.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags