Facebook Pixel Champions League: Σούπερ Πόρτο, "κατάπιε" τη Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-17 23:54:00

Σούπερ Πόρτο, "κατάπιε" τη Γιουβέντους - Σαρωτική Ντόρτμουντ στη Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σούπερ Πόρτο, "κατάπιε" τη  Γιουβέντους - Σαρωτική Ντόρτμουντ στη Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Champions League: Η πόρτο εκμεταλλεύτηκε την τραγική εμφάνιση της Γιουβέντους και τη νίκησε με 2-1 στην Πορτογαλία. Η ιταλική ομάδα είχε κάκιστη απόδοση και πρέπει να νιώθει ευχαριστημένη που κατάφερε να μειώσει στο τελικό σκορ, με το εκτός έδρας γκολ του Κιέζα να της δίνει ελπίδες για ανατροπή του σκορ στη ρεβάνς.

Η Ντόρτμουντ πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 στην έδρα της Σεβίλλης και εξασφάλισε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Πόρτο - Γιουβέντους 2-1

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τη Γιουβέντους, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από 65 δευτερόλεπτα αγώνα! Ο Μπεντανκούρ πιέστηκε στην περιοχή της ομάδας του και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, όμως η πάσα του ήταν κακή, με τον Ταρεμί να εκμεταλλεύεται το λάθος και να ανοίγει το σκορ για την Πόρτο με κοντινή προβολή.

Το γκολ αποσυντόνισε τη Γιουβέντους, η οποία εγκλωβίστηκε στην καλά διαβασμένη άμυνα της Πόρτο και αδυνατούσε να βρει ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ανάποδο "ψαλίδι" του Ραμπιό, που απέκρουσε ο Μαρτσεσίν στο 41'.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους  ήταν το ίδιο καταστροφικό με το πρώτο για τη Γιουβέντους. Στο 46ο λεπτό ο Μαναφά έκανε ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Μαρεγκά, ο οποίος απέφυγε έναν αμυντικό και στη συνέχεια σούταρε με το δεξί κάνοντας το 2-0 για την Πόρτο!

Ο Ολιβέιρα απέτυχε να κάνει το 3-0, σπαταλεώντας μεγάλη ευκαιρία στο 52' και η Γιουβέντους μπορεί να άργησε, αλλά αντέδρασε λίγο πριν το φινάλε. Στο 82' ο Κιέζα μείωσε σε 2-1 με όμορφο πλασέ στην κίνηση, με το εκτός έδρας γκολ να δίνει σημαντικές ελπίδες ανατροπής στη ρεβάνς για την ομάδα του Πίρλο.

Σκόρερ:  2' Ταρεμί, 46' Μαρεγκά - 82' Κιέζα

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο):  Μαρτσεσίν - Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού - Σέρχιο Ολιβέιρα (90' Κονσεϊσαό), Ουρίμπε, Οτάβιο (57΄Λουίς Ντίας) - Κορόνα (90' Λουμ), Μαρεγκά (66’ Γκρούιτς), Ταρεμί

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι - Ντανίλο, Κιελίνι (35’ λ.τρ.Ντεμιράλ), Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο - Κιέσα, Ραμπιό, Μπεντακούρ, ΜακΚένι (63’ ΜακΚένι) – Κουλουσέφσκι (77’ Ράμσεϊ), Κρ. Ρονάλντο

Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 2-3

Φαίνεται ότι η Ντόρτμουντ… μεταμορφώνεται στην Ευρώπη και πέρασε σαν… σίφουνας από το «Σάντσες Πιθκουάν»… κερδίζοντας  τη Σεβίλλη με 3-2. Οι Γερμανοί είχαν σε μεγάλη μέρα για ακόμα μια φορά του ΈρλινγκΧάαλαντ που πέτυχε 2 γκολ, ενώ ο Νταχούντ πέτυχε ήταν αυτός που άρχισε την «κίτρινη» καταιγίδα. Οι Σεβιγιάνοι, αν και προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Σούσο, στη συνέχεια κατέρρευσαν και προσπάθησαν να πάρουν… ότι μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο.Το γκολ του Ντε Γιόνγκ, όμως,τους δίνει κάποιες ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του ChampionsLeague.

Τα πάντα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 7’ και στην φάση του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί. Ο Σούσο πήρε την μπάλα και μετά από διαδοχικές ντρίμπλες σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Χούμελς και κατέληξε στα δίχτυα του Χιτζ που δεν μπορούσε να αντιδράσει, κάνοντας το 1-0 για τους Σεβιγιάνους. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να αφήσουν την μπάλα στους παίκτες της Ντόρτμουντ και το… πλήρωσαν.

Μόλις στο 19’ οι Γερμανοί κατάφεραν να φέρουν το ματς στα… ίσα καθώς ο Νταχούντ έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στο γάμα του Μπονού κάνοντας το 1-1. Και σα να μην έφτανε αυτό, πριν καν συνέλθουν οι παίκτες της Σεβίλλης, η Ντόρτμουντ… χτύπησε πάλι, αυτή τη φορά με τον συνήθη ύποπτο Χάαλαντ. Ο 20χρονος Νορβηγός πήρε την μπάλα από το κέντρο έπαιξε το ένα-δύο με τον Σάντσο και με προβολή έκανε το 1-2δίνοντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Γερμανοί άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους, αφήνοντας στους Ανδαλουσιάνους την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Κάτι που έγινε στο 44’, όταν μετά από λάθος του ΠάπουΓκόμες, ο Ρόις έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, την «κουβάλησε» όσο έπρεπε, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Χάαλαντ που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει σωστά τον Μπονού και να κάνει το 1-3, ολοκληρώνοντας το «κίτρινο» πάρτι του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες της Σεβίλλης να θέλουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι, όμως η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με το πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι έκλεβαν εύκολα την μπάλα, ανεβάζοντας τον ρυθμό όποτε ήθελαν, και έβγαιναν στην κόντρα δημιουργώντας προβλήματα στους παίκτες του Λοπετέγκι. Στο 65’ η Σεβίλλη έφτασε κοντά σε ένα γκολ όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Εσκουντέρο έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Οι Ισπανοί έφτασαν ακόμα μια φορά κοντά στο να μειώσουν το σκορ όταν στο 74’ ο Ροντρίγκεθ, που είχε περάσει στον αγώνα 2 λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλό σημείο, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Χίτζ.Το πολυπόθητο γκολ, που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης, για τους Σεβιγιάνους ήρθε στο 83’ από τον Ντε Γιόνγκ. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουνού μειώνοντας σε 2-3. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες της Σεβίλλης προσπάθησαν να πιέσουν για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, όμως χωρίς να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση.

Το τελικό σκορ φέρνει την Ντόρτμουντ σε ρόλο φαβορί για την πρόκριση στους «8», όμως το γκολ του Ντε Γιόνγκ αποδειχθεί καθοριστικό για τους Ισπανούς.

Σκόρερ: 7’ Σούσο, 83’ Ντε Γιόνγκ – 19’ Νταχούντ, 27’, 43’ Χάαλαντ

Σεβίλλη (Χουλέν Λοπετέγι): Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Εκουντέρο, Φερνάντο, Χορντάν (72’ Ροντρίγκεθ), Ράκιτιτς (46’ Γκουντέλι), Σούσο (59’ Ντε Γιόνγκ), Πάπου Γκόμεζ (59’ Τόρες), Εν-Νεσίρι (59’ Μουνίρ)

Nτόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτζ, Γκερέιρο (76’ Πάσκλακ), Χούμελς, Ακάντζι, Μόρεϊ, Τσαν, Νταχούντ (89’ Μενιέ), Μπέλινγκχαμ, Ρόις (80’ Μπράντ), Σάντσο, Χάαλαντ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags