Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Αδικείται ο Μαυρίας! Βάλε Γιαννούλη-Τσιμίκα ή φέρε τον...- 11άδα Φορτούνης- Πιο γρήγορος από Σαλάχ"
| 2021-04-01 14:45:00

"Αδικείται ο Μαυρίας! Βάλε Γιαννούλη-Τσιμίκα ή φέρε τον...- 11άδα Φορτούνης- Πιο γρήγορος από Σαλάχ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αδικείται ο Μαυρίας! Βάλε Γιαννούλη-Τσιμίκα ή φέρε τον...- 11άδα Φορτούνης- Πιο γρήγορος από Σαλάχ"

Τα λάθη τους Φαν'τ Σχιπ, το... κράξιμο στους παίκτες και τα άδικα σχόλια για την εμφάνιση του Μαυρία. Ποιος είναι ο... νέος Σαλάχ; Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη για την Εθνική στο sportdog!

 

Εθνική Ελλάδας: Την άποψη, ότι η Εθνική πλήρωσε ακριβά με τη Γεωργία την επιλογή του Φαν'τ Σχιπ να ρίξει τον Μαυρία στο δεξί άκρο της άμυνας, όταν τραυματίστηκε ο Μπακάκης, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το 1-1 της Τούμπας, το οποίο έκοψε τη φόρα στην Εθνική στη μάχη που δίνει για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ανέλυσε την άποψή του για την ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής και αποθέωσε τον σκόρερ των Γεωργιανών, τον οποίο χαρακτήρισε όμοιο του Σαλάχ αλλά από την αριστερή πλευρά. Στο τέλος επέμεινε, ότι ο Φορτούνης πρέπει να ξεκινά πάντα βασικός στην Εθνική. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Σας απογοήτευσε η Εθνική με τη Γεωργία;

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Ήταν μεγάλη υπόθεση, αν παίρναμε το παιχνίδι. Το θέμα είναι, ότι αν ήμασταν αμυντικά προσηλωμένοι θα το παίρναμε το αποτέλεσμα. Εκεί που πήρε άριστα η Εθνική στην Ισπανία, δηλαδή στην ανασταλτική λειτουργία και την αμυντική συμπεριφορά, με τη Γεωργία δεν λειτούργησε καλά και είχε θέματα πολλά. Ιδιαίτερα με τον αριστεροπόδαρο, τον Κβρατσκέλια που μας έβαλε και το γκολ. Εκεί ήταν μία άτυχη στιγμή, καθώς είχε φύγει (λόγω τραυματισμού) ο Μπακάκης, ο οποίος ανασταλτικά τα πάει καλά».

Συμφωνείτε με την κριτική στον Μαυρία για τη φάση της ισοφάρισης;

«Θα πρέπει να καταλάβουν, ότι ο Μαυρίας είναι ένας παίκτης που αδικείται, όταν τον βάζεις να παίζει εκεί. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά του αμυντικού παίκτη. Τον αδίκησε ο Φαν'τ Σχιπ γιατί είναι ένας παίκτης γρήγορος και πολύ καλός, για να παίξει η ομάδα από τα άκρα. Αμυντικά όμως υστερεί και το πληρώσαμε ακριβά».

Πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον Κβρατσκέλια;

«Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του αντιπάλου, ο καλύτερος ντριπλέρ του ρωσικού πρωταθλήματος. Το γνώριζαν δηλαδή, ότι ήταν ο νούμερο ένα της Γεωργίας. Είχε γίνει μεγάλος ντόρος για τον παίκτη και πιστεύω θα κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι το αντίθετο από τον Σαλάχ στην απέναντι πλευρά. Μπορώ να πω, ότι είναι και γρηγορότερος.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε ο Τσιμίκας ή ο Γιαννούλης να αγωνιστεί εκεί, έστω και με αντίθετο πόδι. Το σίγουρο είναι, ότι θα είχαν καλύτερη αντίδραση απέναντι σε αυτόν τον παίκτη που μας ισοφάρισε. Και ο Κώτσιρας είναι πολύ καλή λύση στα δεξιά και για μένα τον αδικούν που δεν του δίνουν θέση στην Εθνική. Σαν μπακ απ του Μπακάκη μπορούσε να παίξει. Αμυντικά θα μπορούσε να σταθεί πολύ καλά».

Λόγος γίνεται και για τον Φορτούνη στο συγκεκριμένο παιχνίδι! Πώς το σχολιάζετε;

«Ο Φορτούνης πρέπει να ξεκινάει. Γιατί και αυτός κάποια στιγμή πρέπει να βρει τον ρυθμό του στην Εθνική ομάδα και να έχει συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια αποτυχία… Φαν΄τ Σχιπ - Τα είπε όλα ο Σπυρόπουλος - Απίστευτη ατάκα Μπακασέτα σε Φορτούνη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags