Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο «τελειωμένος» που παίζει πάντα χωρίς φόβο
| 2021-05-03 06:35:00

Ο «τελειωμένος» που παίζει πάντα χωρίς φόβο

Sportdog Team
 Ο «τελειωμένος» που παίζει πάντα χωρίς φόβο

H φετινή Premier League φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και οι μάχες για τα ευρωπαικά εισιτήρια συνεχίζονται με τις Leicester και West Ham να έχουν μπεί σφήνα στο «Big-6» και να μην παραδίδουν εύκολα τα όπλα.

Κύρια «γρανάζια» τους σε αυτές τις σπουδαιές φετινές πορείες αποτελούν οι δύο πιο φορμαρισμένοι παίκτες του πρωταθλήματος, που πριν τον Φεβρουάριο δεν είχαν ούτε ένα ενενηντάλεπτο με τις ομάδες του. Ο ένας φυσικά είναι ο Jesse Lingard, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για τον άλλον, τον Kelechi Iheanacho.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των ποδοσφαιριστών, που αν και η πλειοψηφία τους θεωρεί τελειωμένους, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες «ανθίζουν» ξανά και μας θυμίζουν γιατί τους θαυμάσαμε σε πρώτο χρόνο. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Iheanacho, μιας και η φετινή του εκτελεστική δεινότητα τον έχει επαναφέρει στο προσκήνιο για πρώτη φορά από το 2017, οδηγώντας μάλιστα την Leicester στο πρώτο της τελικό στο FA Cup μετά από 52 χρόνια! Για να φτάσει βέβαια στην σημερινή του εξαιρετική φόρμα, ο Νιγηριανός έπρεπε να βιώσει αρκετές φορές τον παραγκωνισμό, την απογοήτευση, αλλά και μια απώλεια που παραλίγο να του στοιχίσει τα πάντα.

Ένα δυσβάσταχτο ποδοσφαιρικό ξεκίνημα

O Kelechi Promise Iheanacho, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γενήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1996 στο Ογουέρι, την πρωτεύουσα της Ίμο, μια από τις 36 πολιτείες της Νιγηρίας. Εκεί έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα παίζοντας για την τοπική ακαδημία, Taye Academy, η οποία αποτέλεσε το εισιτήριο του για τα τμήματα υποδομής της Εθνικής Νιγηρίας. Πριν καν προλάβει να εκπροσωπήσει την χώρα του σε μια μεγάλη διοργάνωση ο πολυτάλαντος νεαρός έπρεπε να δώσει έναν άλλον αγώνα, αντιμετωπίζοντας την απώλεια της μητέρας του, η οποία απεβίωσε λόγω μιας βαριάς ασθένειας μόλις στα 43 της χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags