Facebook Pixel Euro 2020: "Διακοπή στο Αγγλία-Δανία! Δεν είναι οι Ιταλοί που ξέραμε - Οι τερματοφύλακες θα κρίνουν τον τελικό!"
| 2021-07-09 15:24:00

"Διακοπή στο Αγγλία-Δανία! Δεν είναι οι Ιταλοί που ξέραμε - Οι τερματοφύλακες θα κρίνουν τον τελικό!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Διακοπή στο Αγγλία-Δανία! Δεν είναι οι Ιταλοί που ξέραμε - Οι τερματοφύλακες θα κρίνουν τον τελικό!"

Ο Σούλης Παπαδόπουλος στο Sportdog για τον τελικό του Euro 2020.

Euro 2020: Την άποψη ότι θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία στον τελικό του Euro 2020 εξέφρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το μεγάλο ματς της Κυριακής, χωρίς να μπει σε προβλέψεις για το νικητή. Δήλωσε όμως την προτίμησή του αποκαλύπτοντας την αγάπη του για τη Δανία και τον Κάσπερ Σμάιχελ, τον οποίο χαρακτήρισε «καταπληκτικό τερματοφύλακα». Δ

ιαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ιταλία-Αγγλία είναι το ζευγάρι του τελικού κάτι που περίμενε η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων. Εσείς το περιμένατε;

«Οι δύο καλύτερες ομάδες πήγαν στον τελικό. Ωστόσο, τόσο η Ισπανία όσο και η Δανία έδειξαν, ότι μπορούσαν να ήταν στον τελικό. Μάλιστα η τελευταία εξαιτίας του συμβάντος με τον Έρικσεν έγινε μία γροθιά».

Οι Δανοί διαμαρτύρονται για το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ της πρόκρισης στην παράταση. Ποιά είναι η άποψή σας;

«Η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή. Μόνο στη φάση του πέναλτι υπάρχουν συζητήσεις. Δεν θα σταθώ όμως εκεί. Πιστεύω, ότι έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, επειδή υπήρχαν δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως να νόμιζε ο διαιτητής, ότι δεν επηρέαζε τη φάση, αλλά ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Το πέναλτι ο διαιτητής, έτσι το είδε. Αν γινόταν στην Ελλάδα θα φωνάζαμε για καιρό. Η Αγγλία πάντως διεκδικούσε τη νίκη στην παράταση. Μπορεί το ματς να κρίθηκε από ένα πέανλτι, αλλά η Αγγλία είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες. Είχε περισσότερο βάθος από τη Δανία».

Η φετινή Ιταλία είναι έργο Μαντσίνι! Πως σας φαίνεται αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας στην Σκουάντρα Ατζούρα;

«Παίζει με τρεις και με τέσσερις στην άμυνα. Συνήθως οι Ιταλοί είναι αυτοί που βγάζουν άμυνα. Σε αυτή τη διοργάνωση όμως μόνο στο παιχνίδι με την Ισπανία αμύνθηκαν σαν Ιταλία. Επειδή ήθελαν να πάρουν την πρόκριση. Είναι μία Ιταλία που παίζει τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, με πρεσάρισμα ψηλά. Παίζει δηλαδή επιθετικά. Δεν είναι οι Ιταλοί που ξέραμε. Δεν είναι η Ιταλία που μόνο αμύνεται. Στο ματς με την Ισπανία όμως έδειξε, ότι δεν έχει ξεχάσει να το κάνει καλά. Και αν χρειαστεί θα το κάνει. Έχει χτιστεί όμως μία πολύ διαφορετική ομάδα. Στα περισσότερα παιχνίδια είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο».

Η Αγγλία μέχρι τα ημιτελικά είχε μηδέν στην άμυνα! Πως σχολιάζετε αυτό το στατιστικό των Άγγλων;

«Αν σκεφτείτε, ότι το γκολ που δέχτηκε ήταν από φάουλ, τότε μπορούμε να πούμε, ότι η άμυνα δεν έχει δεχτεί γκολ σε αγωνιστικό ρυθμό. Άλλο φάουλ και άλλο πέναλτι. Νομίζω, ότι η Αγγλία θα διατηρήσει την ακεραιότητα στην άμυνά της, αλλά και οι Ιταλοί δεν θα τους δώσουν χώρο στις αντεπιθέσεις, όπου είναι καλοί τα λιοντάρια».

Πως περιμένετε τον τελικό;

«Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε, ότι γίνονται πολλές παρατάσεις. Αυτό δείχνει, ότι όλες οι ομάδες αρνούνται να χάσουν. Φέτος το Euro είχε πολλά φαβορί. Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία. Όλες ήθελαν το τρόπαιο. Δεν ήταν όπως άλλα χρόνια που λέγαμε, ότι φαβορί είναι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν. Τώρα όλες διεκδικούσαν το τρόπαιο. Πιστεύω, ότι θα γίνει λοιπόν ένα ματς κλειστό».

Ποιοι παίκτες από κάθε ομάδες θεωρείτε ότι θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στον τελικό;

«Οι τερματοφύλακες θα παίξουν σημαντικό παράγοντα. Για να προκριθεί η Ιταλία με το Βέλγιο έκανε ο Ντοναρούμα δύο μεγάλες αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο. Και ο Πίκφορντ της Αγγλίας είναι πολύ καλός, αν και σε προημιτελικά και ημιτελικά είχε άγχος με τη μπάλα στα πόδια χωρίς λόγο. Έδωσε δύο φορές τη μπάλα σε αντίπαλο. Αν θυμάστε όμως μετά τα λάθη έκανε δύο αποκρούσεις πολύ καλές. Όποιος από τους δύο τερματοφύλακες είναι σε καλύτερη κατάσταση θα κρίνει το παιχνίδι».

Εκτίμηση ή προτίμηση για τον νικητή;

«Εκτιμήσεις δεν χωρούν. Προτίμηση θα υπήρχε αν προκρινόταν η Δανία, την οποία υποστήριζα από την αρχή του τουρνουά, όχι λόγω Έρικσεν, αλλά επειδή ανέκαθεν συμπαθούσα τους Δανούς. Δεν το πήγα δηλαδή συναισθηματικά εξαιτίας του περιστατικού που έγινε. Από παλιά τους είχα σε εκτίμηση. Μου άρεσαν οι κόκκινες φανέλες τους. Γιατί από μικρός φόραγα κόκκινα και βυσσινί. Επίσης “πάω” πολύ τον Κάσπερ Σμάιχελ. Είναι καταπληκτικός τερματοφύλακας. Στο πέναλτι ήταν άτυχος. Πήγε να το μπλοκάρει. Αν έδιωχνε στα πλάγια δεν θα γινόταν το 2-1. Ήθελε όμως να απαντήσει στον Κέιν που κοίταγε επιδεικτικά στην άλλη γωνία, αλλά ο Σμάιχελ τον διάβασε. Φάνηκε, ότι τον ήξερε. Αλλά και πάλι ο Κέιν ήξερε πως να κινηθεί και να πάρει την επαναφορά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags