Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν’τ Σχιπ: "Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του Φαν’τ Σχιπ - Να το πιστέψουμε με Σουηδία - Καινοτομία οι τρεις στόπερ"
| 2021-09-06 14:23:00

"Αυτό είναι το μεγάλο λάθος Φαν’τ Σχιπ - Να το πιστέψουμε με Σουηδία - Καινοτομία οι τρεις στόπερ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό είναι το μεγάλο λάθος Φαν’τ Σχιπ - Να το πιστέψουμε με Σουηδία - Καινοτομία οι τρεις στόπερ"

Δύο προπονητές αναλύουν το παρών και το μέλλον της Εθνικής. Γιατί ο Τζον Φαν'τ Σχιπ... οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμα έναν αποκλεισμό, τι πήγε στραβά στο παιχνίδι με το Κόσοβο και ποιος διεθνής θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε Ιταλία ή Ισπανία αν ήταν πιο γρήγορος;

Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν'τ Σχιπ: «Είναι κρίμα γιατί χάθηκε η νίκη στην τελευταία φάση. Αλλά όταν παίζεις για να νικήσεις με 1-0 αυτό έχει και ρίσκο. Το κάναμε παλιά και επί Ρεχάγκελ. Αλλά τότε η ομάδα είχε κορμό».

Τάδε έφη Σούλης Παπαδόπουλος για την ισοπαλία 1-1 της Εθνικής με το Κόσοβο. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το αποτέλεσμα που θέτει εμπόδια στην προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ σε σημείο να φαντάζει ακατόρθωτη. Υποστήριξε, ότι οι μεγάλες νίκες και προκρίσεις έρχονται από την άμυνα, αναφέρθηκε διπλωματικά για το αν πρέπει να τεθεί θέμα Φαν'τ Σιπ και αποθέωσε Μπακασέτα και Δουβίκα. Διαβάστε όσα μας είπε:

Πως σας φάνηκε το στήσιμο του Φαν'τ Σιπ στο ματς με το Κόσοβο;

«Αυτό που πιστεύω, είναι ότι η εθνική δεν έχει στάνταρ 11άδα. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Γι'αυτό το πληρώσαμε στην τελευταία φάση. Πρέπει να κατασταλλάξουμε σε έναν κορμό. Όπως κάνουν όλες οι Εθνικές. Αν δείτε την Εθνική Ιταλίας ειδικά στην άμυνα οι παίκτες είναι ίδιοι, όπως και ο τερματοφύλακας. Εμείς αλλάζουμε συνεχώς. Επίσης δεν γίνεται να παίζουμε με αριστερό στόπερ τον Γιαννούλη. Δεν γίνεται να παίζουν όλοι. Άλλο να παίζεις μερικά λεπτά για να κλείσεις το ματς και άλλο να ξεκινάς έτσι. Είναι κρίμα γιατί χάθηκε η νίκη στην τελευταία φάση. Αλλά όταν παίζεις για να νικήσεις με 1-0 αυτό έχει και ρίσκο. Το κάναμε παλιά και επί Ρεχάγκελ. Αλλά τότε η ομάδα είχε κορμό».

Τί βλέπετε για το ματς με τη Σουηδία;

«Η Σουηδία είναι πολύ δυνατή. Σε αυτά τα ματς όμως παίζουμε καλύτερα. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα με το Κόσοβο. Αλλά ελπίζω στο καλύτερο».

Πρέπει να τεθεί θέμα προπονητή από τη στιγμή που η πρόκριση φαίνεται να χάνεται;

«Αυτό το αποφασίζουν άλλοι. Εγώ αυτό που επισημαίνω είναι, ότι η Εθνική πρέπει να βρει κορμό. Ιδιαίτερα στην άμυνα οι παίκτες πρέπει να παίζουν μαζί. Οι μεγάλες νίκες και προκρίσεις έρχονται από την άμυνα. Σίγουρα θέλουμε να βλέπουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά ως λαός και ομάδα πάντα επενδύαμε στην άμυνα. Για τον προπονητή το μόνο που έχω να πω είναι, ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα».

Τέλος θα ήθελα να σταθούμε σε δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών! Ο Μπακασέτας σε ένα ακόμα ματς έβγαλε ασίστ, την οποία αξιοποίησε υποδειγματικά ο Δουβίκας. Ποιά είναι η άποψή σας για αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές;

«Με τον Τάσο είχαμε συνεργαστεί στον Άρη! Είναι ένας παίκτης που αν ήταν λίγο πιο ταχύς θα μπορούσε να παίξει ακόμα και σε Ιταλία ή Ισπανία. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι. Παίζει για την ομάδα. Είναι πολύ καλό παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας. Το ξεπέταγμα και το πλασέ του Δουβίκα στο γκολ τα λέει όλα για αυτό το παιδί. Το μέλλον του ανήκει. Του εύχομαι να είναι τυχερός και να μην έχει τραυματισμούς».


Μαντζουράκης: "Έγιναν τρεις αλλαγές και κόντινε η ομάδα..."

Την άποψη, ότι η Εθνική έχει ανάγκη να φτιάξει έναν σταθερό κορμό, εξέφρασε ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο που δυσχεραίνει τα πράγματα για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα.

Στάθηκε στις αλλαγές και στο σύστημα με 3 στόπερ που εφήρμοσε ο Τζον Φαν'τ Σιπ, ενώ απέδωσε το γκολ της ισοφάρισης στο... μις ματς, που λένε και στο μπάσκετ, στη διαφορά ύψους που είχαν οι Κοσοβάροι εκείνη την χρονική στιγμή. Πρέπει να τεθεί θέμα αντικατάστασης του Ολλανδού τεχνικού;

Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σας φάνηκε το στήσιμο του Φαν'τ Σιπ;

«Είχε κάποιες αλλαγές που πάντα αυτές οι αλλαγές ενοχλούν. Διαταράσσουν τη χημεία, την ομοιογένεια και το πλάνο που πρέπει να στηριχθεί η ομάδα. Σαν μονάδα κάθε παίκτης είναι καλός. Ο Δουβίκας έπρεπε να συνεχίσει περισσότερο γιατί πίεζε πολύ τους αντιπάλους. Το σχήμα με τα τρία στόπερ αποτελεί... καινοτομία. Ο ίδιος ο Φαν'τ Σιπ ξέρει καλύτερα ως προπονητής, αλλά ένας παίκτης που δεν έχει παίξει καθόλου αυτό το σύστημα δεν θα μπορέσει να προσφέρει αυτό που ξέρει, αν δεν το έχει παίξει».

Τί δεν πήγε καλά στο παιχνίδι;

«Δεν είχε σημεία που δεν πήγε καλά. Ήμασταν μία ομάδα καλύτερη και ποιοτικά και ψυχολογικά. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Το στόχο της νίκης τον πάλεψε η ομάδα μας, λεπτό με λεπτό. Βρήκε τη φάση για να κάνει το γκολ. Ήταν πολύ καλή έμπνευση του Μπακασέτα και εκτέλεση του Δουβίκα. Δεν το αξιοποιήσαμε αυτό. Έγιναν τρεις αλλαγές και κόντινε πολύ η ομάδα. Αυτό είναι ένα σημείο που έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία. Ο αντίπαλος δεν είχε κάτι να χάσει. Έφερνε τη μπάλα στην περιοχή με σέντρες. Παρότι έγινε η αλλαγή του Παπαδόπουλου, έπρεπε να είχε γίνει άλλη μία αλλαγή ψηλού παιδιού».

Στη φάση του το γκολ παρατηρήθηκε μεγάλη ολιγωρία στα μετόπισθεν! Ο Μαυροπάνος έχασε την κεφαλιά, ο Γιαννούλης κολλάει, ενώ και ο τερματοφύλακας έχει αδράνεια. Τί συνέβη εκεί;

«Στα τελευταία λεπτά όταν δέχεσαι γκολ, αυτό δεν αποδίδεται ούτε στην έλλειψη συγκέντρωσης, ούτε στην κόπωση. Ήταν μία αδυναμία. Η μπάλα βγήκε σχεδόν στη γραμμή του άουτ και έγινε επαναφορά. Εκεί είχαμε έλλειψη ψηλού παίκτη, για να παλέψει τη φάση. Ο Τζαβέλλας προσπάθησε αλλά είχε μειονέκτημα ύψους. Ήταν άτυχη η στιγμή. Τρεις παίκτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αποτελεσματικότερα. Ήταν πολύ σημαντικό το ματς. Έπρεπε να κρατήσουμε το 1-0. Μας δόθηκε η ευκαιρία.Αλλά μας πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το ματς με τη Σουηδία;

«Με μια νίκη με Σουηδία μπορούμε να πλησιάσουμε στους 3 βαθμούς και να αρχίσουμε να πιστεύουμε, ότι μπορούμε να παλέψουμε τα άλλα παιχνίδια. Πρέπει όμως να πούμε και κάτι θετικό. Θέλει να παίξει αυτή η ομάδα. Έχει τα καλά διαστήματά της. Πρεσάρει. Απλά πρέπει να σταθεροποιηθεί. Να φτιαχτεί κορμός. Αν αλλάζει η σύνθεση σε κάθε ματς, αυτό έχει επακόλουθα».

Όλα δείχνουν, ότι θα αποκλειστούμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μήπως είναι ώρα ανάληψης ευθυνών όσον αφορά τον προπονητή;

«Είναι κακό να πάρω θέση για το τι πρέπει να κάνει η Ομοσπονδία. Ο Ολλανδός προσπαθεί και δουλεύει. Φτιάχνει νέα ομάδα. Οι έμπειροι παίκτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Θεωρώ, ότι θα αξιολογηθεί η δουλειά του και θα παρθούν οι αποφάσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags